GenelKöpek

Köpekler Neden Ulur? Nasıl Çözülür?

Köpekler genel olarak ses uyumu sağlamak için uluma yöntemine başvurmaktadır. Köpekler ilgi çekmek, başkaları ile iletişime geçmek ve kendilerini belirtmek için uluma yöntemine başvurabilir. Bazı köpekler ise yüksek seslere karşı uluma reaksiyonu gösterebilir. Örneğin yüksek sesli müzik, ambulans sireni gibi çok ses yapan objelere karşı uluyabilirler. Köpeğiniz sürekli uluyorsa ve rahatsız edecek seviyedeyse neden uladığı bularak sorunu çözmeniz gerekmektedir.

 

Köpekler Neden Ulur?

Bunun bir çok sebebi olabilir. En başta ayrılıktan dolayı uluyor olabilir. Siz gün içerisinde evde değilken köpeğinizin ulaması olağandır. Eğer komşularınız siz evde yokken köpeğinizin ulamasından şikayetçiyse bunun sebebi köpeğinizle ayrı kalmanız olabilir. Böyle bir durumda ayrılık korkusundan dolayı ulama reaksiyonu gösterebilir. Aynı zamanda ayrılıktan dolayı strese girebilir ve volta atabilir.

Bunun haricinde hasta olabilir ve hastalığını ön plana çıkartmak için uluma yöntemine başvurabilir. Eğer köpeğiniz sürekli ve normalden fazla uluyorsa bir hastalığın işareti olabilir. Böyle bir durumda veterinere başvurmanız en doğru karar olacaktır. Bu sayede eğer varsa hastalıkları önceden keşfetmiş olursunuz.

Köpeklerde Aşırı Ulumaya Karşı Ne Yapılmalıdır?

Eğer köpeğiniz yüksek bir sese karşı reaksiyon gösterip uluyorsa büyük ihtimalle ses kesildiği zaman ulama son bulacaktır. Ancak bu tektikleyici ses sürekli devam ederse ulama problemi ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda  sistematik desentizasyon ve karşı şartlandırma yöntemlerine başvurmak doğru bir karar olabilir.

Eğer köpeğiniz belirli bir davranış biçimine karşı tepki gösteriyorsa ona farklı bir davranış biçimi öğretmek yeterli olmayabilir. Örneğin uluması yerine oyuncak getirmesi gibi. Bunun yerine motivasyonunu ve hislerini değiştirmeye yönelmek en etkili yöntem olabilir.

İlgi Çekmek İçin Havlayabilir

Köpekler ilgi çekmek içinde uluyabilirler. Eğer köpeğiniz uluduğu zaman ilgiyi topladığını fark ederse bu yönteme başvurabilir. Özellikle yanınızdayken ve onunla birebir ilgilenmediğiniz zamanlarda uluma eylemini gerçekleştirebilir. Bunun yanında yemek veya oyuncak gibi taleplerde bulunurken de bu yönteme başvurabilir.

Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız zamanlarda onunla uluduğu zamanlar ilgilenmeyin. Uluması sona erdiği zaman ödül maması vererek onu ödüllendirin. Böylece bu davranışı yapmaması gerektiğini öğrenecektir. Ayrıca köpeğinizi ilgisiz bırakmayın. Köpeğiniz her zaman için sizden ilgi bekleyecektir. Onunla vakit geçirmeye özen gösterin ve beraber yürüyüşlere çıkmayı ihmal etmeyin.

Köpekler için en uygun ödül mamasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup