GenelKöpek

Köpeklerde Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır? Köpek Özellikleri

Köpeklerde cinsiyetin belirlenmesi için dişilerde anüsün hemen altında vajina görülmektedir. Erkeklerde ise karın bölgesinin altında testisler ve penis görülmektedir. Küçük yaşlarda bunların görülmesi biraz güç olabilir. Erkek köpekler dişilere oranla daha iridir. Vücutları, kafa yapıları ve patileri dişilere göre daha büyüktür. Bunun yanında sesleri de daha kalın çıkmaktadır.

Erkek köpeklerin öz güveni dişilere oranla daha yüksektir. Dişiler ise daha çekingen bir yapıya sahiptir. Ancak dişiler regl dönemlerinde erkeklere oranla daha hırçın ve agresif olabilir.

Dişi köpeklerin özellikleri nelerdir?

Dişi köpekler genel olarak sevecen bir yapıya sahiptir. Çevresine ve sahibine karşı ilgilidir. Kızgınlık dönemleri senede iki kere olmaktadır. Dişi köpekler fiziksel olarak erkeklere oranla daha minyon ve ince bir vücuda sahiptir.

Her ne kadar ırklara göre farklılık gösterse de genel olarak erkeklerden çok daha küçüktür. Dişi köpekler senede iki kere kanama geçirir. Bu dönem iki hafta boyunca sürer. Kanamanın başladığı ilk hafta yoğun bir kanama görülebilir ancak daha sonra gittikçe azalacaktır. Bu dönemin sonunda çiftleşmeye hazırdırlar ve kendi ırkından olmayan köpekler ile çiftleşebilirler. Dolayısıyla köpek sahiplerinin dikkatli olması gerekir ve tasma ile gezdirilmelidir.

Erkek Köpeklerin özellikleri nelerdir?

Erkek köpekler fiziksel olarak dişilere oranla daha iri bir vücuda sahiptir. Mizaç olarak bakılacak olursa kendilerine olan güvenleri daha yüksektir. Dolayısıyla koruma iç güdüleri daha yüksektir ve dişilerinin korurlar. Eğitim konusunda ise dişilere oranla daha itaatkar bir yapıları vardır. Bu yüzden de eğitim için genelde erkek köpekler tercih edilmektedir.

Erkek köpekler de kızgınlığı belirleyen hormon testerondur. Bu horman tüm sene boyunca salgılandığından dolayı erkeklerin belirli bir kızgınlık dönemi yoktur. Erişkin bir erkek köpek çiftleşmeye her zaman hazırdır. Bu hormon aynı zamanda saldırganlığı da tetiklemektedir. Dolayısıyla yetişkin erkek köpeklere yaklaşmadan önce sahibine danışılıp izin alınmalıdır. Çünkü erkek köpeklerde saldırgan davranışlar görülebilir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup