Köpek

Köpeklerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?

Köpeklerin yaşantıları boyunca kulaklarının düzenli olarak muayene edilmesi gerekmektedir. Ancak köpeklerinizin kulaklarının temizliğini ve bakımını yaparak o daha sağlıklı bir hayat sunmuş olursunuz.

Köpeklerin kulakları kıvrımlı ve büklüm büklüm bir yapıda olduğu için parazit ve bakteri oluşumu için oldukça uygundur. Aynı zamanda kulak yolundaki kirlerin ve çapakların enfeksiyona yol açmasına sebep olur. Alerjisi olan köpekler bu tür sorunlara karşı daha hassastır. Özellikle de uzun kulaklı ve sarkık olan köpeklerin kulak anatomileri daha büyük sorundur.

Köpeklerin Kulak Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

köpeklerde kulak bakımı

Köpeklerin kulak bakımına özen gösterilmeli ve rutin haline getirilmelidir. Özellikle kulak içinde çok tüy olan ve normale oranla daha fazla kir üreten köpeklerde bu durum çok önemlidir.

Eğer köpeğinizin kulak içi çok kirli görünüyorsa mineral yağları, hidrojen peroksit veya kulak temizlemek için özel üretilmiş olan solüsyonlarını kulak çöpüne sürerek kullanın. Köpeklerde iç kulak hassastır, bu yüzden bu işe kalkışmadan önce veterinerinizden bilgi almanız en doğru karar olacaktır.

Köpeğinizin kulağını çok sık aralıklarla temizlemeyin. Gerektiğinden fazla derine inen kulak çöpleri köpeğinizin kulağını tahriş edebilir. Ayrıca her ne olursa olsun asla köpeğinizin kulak kanalının içerisine herhangi bir şey sokmayın.

Eğer köpeğinizin kulak kanalında çok fazla tüy çıkıyorsa bu tüyleri cımbızla alabilirsiniz yada bunun yerine veterinerinize götürüp tüylerin alınmasını sağlayabilirsiniz. Bu tüyler uzun zaman sonra kulak problemli düğümlere yol açabilir.

Köpeğinizin Kulak Arkasını Nemli Bırakmayın

köpeklerde kulak bakımı

Köpeğinizi yıkadıktan veya köpeğiniz yüzdükten sonra kulak arkası nemli kalabilir ve bunun sonucunda kulaklarında enfeksiyon görülebilir veya kaşıntı yapabilir. Bu sorunun önüne geçmek için banyodan ve yüzmeden önce kulaklarına pamuk koyun. Köpeğinizin kulakları ıslandıktan sonra hemen kurutun.

Eğer köpeğinizde sürekli olarak kulak enfeksiyonu görülüyorsa kulaklarının kanallarında kanal su birikintilerinden meydana geliyor olabilir. Bu sorunu çözmek için köpeklere özel hazırlanmış olan solüsyonları kulağına damlatabilirsiniz.

Köpeğinizde aşağıdaki sorunlardan bir tanesini görürseniz direkt olarak veterinere gitmeniz gerekmektedir.

  • Kulaktan gelen kötü koku
  • Kızarıklık
  • Şişlik
  • Kulak içinde ve çevresinde döküntüler
  • Tüy kaybı
  • Kulak akıntısı

Kulak bakımı yaparken nelere dikkat edilmelidir?

köpeklerde kulak bakımı

Kulak bakımı yaptığınız köpekler bu durumu zorlaştırıp huysuzlaşabilir. Böyle köpekler için en etkili yöntem kulak temizliğinden sonra verilen ödül maması veya birlikte çıkılacak olan kısa bir yürüyüş olabilir. Böylece işiniz daha kolay olacaktır.

Köpeğinizin kulak temizliğini yaparken köpekler için özel üretilmiş olan kulak çöplerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bunun yanında köpekler için üretilmiş solüsyonları da kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca kullandığınız malzemelerin steril olduğundan emin olmalısınız.

Kulak bakımı sırasında veterinerinizin belirlediği kurallara uyun ve kulaklarını dıştan içe doğru temizleyin. Ayrıca köpeğiniz huzursuzlanmaya başladığı zaman durmanız da çok önemlidir.

Köpek Kulak Bakım Ürünleri

köpeklerde kulak bakımı

Köpeklerin kulak bakımı hakkında bilgi verdik. Şimdi de köpeklerin kulak bakımı için gerekli olan ürünlerden bahsedelim. Bu ürünler sayesinde köpeğinizin kulak bakımını daha kolay ve sağlıklı şekilde yapabilirsiniz.

İlk olarak kulak temizleme mendilini sunacağız. Bu ürünler parmağınıza oturan bir bez parçası gibidir. Bu sayede mendili kolayca kullanarak kedinizin kulağını rahat ve etkili bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Diğer bir ürün ise kulak temizleme solüsyonudur. Bu ürün sayesinde köpeğinizin kulağında biriken tozdan ve kirden arındırabilirsiniz. Bu ürün güzel kokuludur ve kulak sağlığını destekleyecektir.

Köpeklerin kulak bakımı için gerekli olan ürünlere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

youtube abone satın al

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Özellikle kapalı kulaklarda görünen kulak iltihabını önlemek için veteriner veya pet kuaföre her gittiğinizde kulak içi tütlerinin alınmasını rica etmeyi unutmayın. Çünkü tüyler çok uzadıkça kulak hava almadığından iltihaplanma oluşur ve köpeğiniz oldukça kötü kokar. Sizde iki günde bir olsada kulak losyonları ile köpeğinizin kulakını temizleyebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup