Köpek

Yazın Köpekler Nasıl Serinletilir? Köpek Serinletme Yolları

Yaz sıcakları kendini göstermeye başladı, artık evcil hayvanlar için yaz çözümlerini uygulamak ve doğru uygulamaları araştırmak gerekiyor. Özellikle de köpeklere bu konuda daha fazla yardımcı olmak gerekiyor.

Köpekler İçin Serinleme Yöntemleri

Köpekler, diğer evcil hayvanlara göre sıcaklar karşısında daha dirençsizdirler, bu yüzden sahiplerinin bu konuda temkinli davranmaları gerekiyor. Yaptığım araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgileri sizlerle de paylaşmak istedim, umarım köpekleriniz için bu yaz daha serin geçecektir.

Su Havuzları

Köpekleri serinletmenin en güzel yöntemi tabi ki su havuzlarıdır. Küçük çocuklar için hazır olarak satılan su havuzları, minik dostlarınız için de serinletici bir yöntem olabilir, özellikle de büyük şehirlerde yaşayıp herhangi bir havuz alternatifi olmayanlar için çok daha güzel bir çözüm yolu olabileceğinin altını çizmek istiyorum.

Gölge İmkanı Sağlamak

Sıcak havaların köpeğiniz üzerinde olumsuz etki yaratmaması için güneşli ortamlar yerine gölgelik yerleri tercih edebilirsiniz, özellikle dışarı çıkarttığınız saatlere dikkat ederek güneşin etkisini yitirdiği vakitlere denk getirmeniz de yine önemli bir çözüm yolu olabilir.

Eğer köpeğiniz bahçede yaşıyorsa, kesinlikle gölge alanlarının olması gerekir. Özellikle öğlen vakitlerinde oldukça dikkat edilmelidir ve doğrudan güneşin altında kalmamalıdır.

Klima – Vantilatör – Havalandırma

Köpeğinizin bulunduğu ortamda, üşütmeyecek derecede klima veya vantilatör bulundurabilirsiniz, şimdilerde sıcak hava dalgaları çok etkili olmasa da 15-20 gün sonra iyiden iyiye kendini hissettirecektir. Böyle zamanlarda köpeğiniz için daha çözümcül yollara başvurmanız gerekecek. Klima veya vantilatör fikri aklınızda yer edinsin.

Bununla beraber köpeklerin yaşadıkları ortamın sürekli olarak havalandırılması gerekir. Aksi halde köpeğiniz havadan bunalabilir ve hastalıklar ortaya çıkabilir. Bu yüzden serin ve havalandırılmış ortam sağlamak gereklidir.

Soğuk Battaniyeler

köpekleri serinletme yöntemleri

Evden dışarı çıkma şansı çok olmayan minik dostlarınız için 2 litrelik su şişelerine soğuk su doldurun ve bulundukları ortamın yakınlarında bir battaniyeye sarın veya altına döşeyin, köpekleriniz sıcaktan bunaldıklarında serinlemek için serinlemiş battaniyeye uzanacaklardır. Soğuk su yerine buz kütleleri (buz aküsü) de kullanılabilir. Böylece eriyen buz kütleleri yenileriyle değiştirilebilir.

Su Fıskiyesi

Bahçeli evde yaşayanlar, bu konuda biraz daha şanslıdırlar. Su fıskiyeleri iyi bir fikirdir, özellikle gün ortasında yani havanın iyice ısındığı vakitlerde su yağmuru yağdırarak minik dostlarınızın serinlemesini sağlayabilirsiniz, evlerde de bunu yapabilirsiniz fakat ortalığın kirlenmesini göze almanız gerekecektir.

Bol Su Verin

Sıcak havalarda köpeğinizin ulaşabileceği yerlere taze içme suyu koymayı unutmayın. Bu suyu doğrudan güneş ışınlarına maruz etmeyin. Eğer su kabı bahçede bulunacaksa böcek, çöp, toprak gibi maddelerin suyun içerisine girmeyeceğinden emin olun.

Köpekler Soğuk Su İçebilir Mi? isimli konumuzu okumanızı da tavsiye ederiz.

Yüzme 

Köpeklerin çoğu yüzmekten oldukça keyif alır. Bazı köpek ırkları ilk başlarda suya girmekten çekinse de onları suya alıştırmak mümkündür. Özellikle yaz ayları içerisinde köpeğinizle beraber yüzmeye gitmek hem sizin için hem de köpeğiniz için keyifli bir aktivite olacaktır. Köpeklerde yüzme hakkında bilgi almak için mavi renkli yere tıklayabilirsiniz.

Köpeğiniz bahçede yaşıyorsa, muhtemelen sıcak havalardan korunmak için derin çukur açmak isteyecektir, böyle bir durumla karşılaştığınızda müdahale etmeyin, bu onların kendi doğal yaşamlarında sık yaptıkları şeylerden biridir.

Son olarak evcil köpekler ve sokak köpekleri için sıcak havalardan etkilenmemeleri amacı ile sularını eksik etmemeye özen gösterin. Evde yaşayan köpeklerin bu konuda daha şanslı olduklarını bildiğimiz kadar, sokak köpeklerinin bu konuda şanslı olmadıklarını da biliyoruz bu yüzden duyarlı davranarak sokak hayvanları için de bir iyilik yapmayı ihmal etmeyin.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup