Köpek

Köpeklerin yeni mekanlara adaptasyon süreci

Köpekler de tıpkı insanlar gibi yeni gittikleri yerlere alışmak için çabalarlar hatta bazen zorlanırlar. Bu durum, sahibinin ilgisine göre uzayabilir veya kısalabilir.

Evi taşımak, mekân değiştirmek veya bir yerden başka bir yere kısa-uzun süreli taşınmak gerekebilir. İnsan olarak zorlandığımız bu durumlarda köpekler de zorlanırlar. Adaptasyon sorunu yaşayan köpekler, insanlar gibi ihtiyaçlarını dile getiremedikleri ve daha da önemlisi kendi ihtiyaçlarını tam olarak kestiremedikleri için belki de insanlardan daha fazla sıkılırlar. Bu durumda yine iş, sahibine düşer. Yani köpeğini teskin etmek, yeni yere alışma sürecinde yalnız başına bırakmamak ve köpek maması verirken önceki yere benzer bir konum bulması gibi pek çok iş…

Köpeklerde adaptasyon süreci

Köpeğinize yardımcı olun

Yeni yerlere alışmak gerçekten zordur. Mesela düşünsenize… Yeni bir şehre taşınıyorsunuz. Sebep ne olursa olsun… Tayin, iş değişikliği ya da can sıkıntısı… Neden her ne kadar daha çok keyfi olsa da yine de can sıkıntısında yer değiştirenle bile yeni yerlerine adapte olmada zorluk yaşarlar. Köpekler de insanlar gibidirler bu konuda. Her ne kadar fıtrat ve yapı bakımından hayvanlarla insanlar birbirlerinden farklı olsalar da bazı noktalarda insanlar gibi onlar da belli bazı şeylerden etkilenebilirler. Bunlardan biri de yer değişikliğidir. Köpek sahiplerinin burada dikkat etmesi gereken en önemli şey, süreç ne olursa olsun köpek yeni yerine alışıncaya kadar mümkün mertebe yalnız başına bırakmamak olmalıdır. İş için bir yere gitmiş olabilirsiniz bu durumda köpeğinize ayıracağınız zaman elbette kısıtlı olacaktır. Ancak eve döndüğünüzde, yalnız bıraktığınız vakitlerin telafisini mutlaka yapın.

Köpeklerde adaptasyon süreci

Mamalarını aksatmayın

Yeni yere taşınan köpeklerde iştahsızlık sorunu görülebilen en bariz durumlardan biridir. Aslında her hayvanda bu durum mevcuttur. Yeni yere alışıncaya kadar tedirginlik, stres veya daha farklı ruhi bunalımlar geçiren köpeklerin mamalarına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Tabi ki bunu yaparken zorlayarak değil de daha çok alıştırarak mamasını yemesine yardımcı olmanız faydalı olacaktır. Her ne kadar bu süreç biraz can sıkıntısına neden olsa da kesinlikle kalıcı olmayacaktır. Kısa sürede köpeğiniz kendini toparlayacak o da sizin gibi yeni yerin farklı güzelliklerini keşfetmeye başlayacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup