Kuşlar

Kuş beslemenin faydaları

Akıllı, sevecen bir o kadar şımarık kuşlar, sahipleri için birçok avantajı bir arada sunarlar. Şirin bir dost veya geveze bir arkadaş… Kuşunuzu nasıl eğitirseniz o yönde size avantaj sağlayacaktır.

Kuşlar; meraklı, neşeli ve doğal davranan hayvanlardır, elbette ilk zamanlarda sahiplerine karşı tedirginlikleri vardır fakat bir süre sonra bu tedirginliğin yerini samimi ve sıcak bir dostluk almaya başlar, tabi ki kuşa gerekli özeni gösterirseniz…

Bazı kuşlar, oldukça uzun ömürlüdürler hatta bazı papağanların 50 yıl kadar yaşadıkları biliniyor, bu da sahiplendiğiniz dostunuzun bir kediden veya köpekten veya diğer evcil hayvanlardan daha fazla zaman geçireceğiniz anlamına gelir ki evcil dostu kaybetmek sahipler için oldukça zordur.

Kuş beslemenin faydaları

Birçok evcil kuş türünün diğer hayvanlara göre daha uzun ömürlü oldukları söylenebilir. Muhabbet kuşları, papağan türleri veya diğer bildiğiniz evcilleşen kuş türleri… Ama hepsinde ortak özellik, sağlıklı bakım gerektirmeleri ve beslenmelerine dikkat edilmeleridir. Bu iki kurala dikkat edildiğinde, kuşların ömrü sahiplerine yetişir neredeyse.

Kuş beslemenin faydaları

Sosyal etkileşimde en iyi seçenek kuşlardır

Özellikle çalışan insanların motivasyona ihtiyaçları vardır, ailesinden uzak tek başına yaşayan kişilerin bu konuda çok daha hassas olduklarını söylemek gerekiyor. Kuşlar bu anlamda sahiplerine en iyi avantajı sağlayan hayvanlardır. Özellikle de papağanlar, sosyallik alanında diğer türlerden çok daha iyiler. Siz eğitim vermeye çalışırsınız bir süre bunu anlayamazlar ama bir akşam eve geldiğinizde kuşunuzun size “merhaba, hoş geldin” dediğiyle karşılaşırsınız, işte o andan itibaren sosyal iletişiminiz ve sosyal ağınız tamamen kuş ve eviniz olur.

Kuş beslemenin faydaları

Kuşlar, mükemmel varlıklardır biraz geç anlasalar da kesinlikle konuşabilirler hatta bazı hareket ve tavırlarıyla o kadar çok şaşırtırlar ki sahipleri onları sahiplendiği için en sık kullandığı kelimenin “iyi ki sahiplenmişim” olduğunu fark bile edemiyorlar.

Kuş beslemenin faydaları

Çocukların gelişimine faydaları

Kuşlar, sadece sahiplerine değil sahiplerinin çocuklarına da avantaj sağlarlar, mesela paylaşmayı öğrenmek, küçüklerine bakmak gibi çocukken aşılanması gereken eğitimleri kuşlar çok iyi verebilirler. Henüz kardeşi olmamış bir çocuğa kuş baktırmak veya bazı şeyleri yaptırmak zaman içinde çocuğun sosyalleşmesini daha da kuvvetlendireceği gibi ilerleyen dönemlerde kendine bir kardeş geldiğinde nasıl davranması gerektiğini de öğrenmiş olur.

Kuş beslemenin faydaları

Empati kurma

Kuşların çocuklar üzerindeki olumlu etkilerinden biri de empati kurma becerilerinin artmasıdır. Çünkü kuşlar, konuşurlar ve konuşmaları demek karşısındakinin duygusunu anlayabilmek demektir, bunu gören çocuklar hatta büyükler bile empati geliştirme konusunda kuşlarından örnek alabilirler.

Strese iyi gelir

Evcil kuşlarla konuşmak veya onlarla vakit geçirmek kan basıncını düşürür ve stresi azaltır. Özellikle de kalabalık şehirde yaşayanlar ve yoğun bir iş temposu ile çalışanlar için kuşların güzel terapistler olduklarını söyleyebilirim.

Kuş beslemenin faydaları

Uzmanların araştırmaları ve sonuç olarak söyledikleri ortak şey; bir evde kuş veya diğer evcil hayvanların beslenmesi, aile fertlerinin tamamında olumlu etkiler bırakır. Çocuklarda konuşma yeteneğini arttırma, yetişkinlerde sabırlı olmayı öğretme, yaşlılarda hafızanın kuvvetli kalmasını sağlama vs. her bir özelliği ile evin fertlerine avantaj sağlayan kuşlar, iyi bakıldığında kesinlikle bu faydalarını gösterirler.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup