GenelKuşlar

Kuşlarınıza iyi bakın

Kuşlar, sesleriyle doğaya ahenk katan varlıklardır. Tabiat güzelliği bir alana gittiğinizde, ağaçların hışırtısıyla birlikte en çok duyduğumuz ses kuş sesidir. Gerçekten de huzur veren bu sesleri bir de evimizde duymak isteriz. Bunun için de bir kafes ve bir de kuş sahibi olmak isteriz. Gelsin muhabbet kuşu ile gelen muhabbet…

Her şey çok güzel… Kuşların cıvıltısını dinlemek, yaramazlıklarıyla neşe bulmak, hatta hırçınlıklarıyla tatlı sinir krizleri geçirmek de çok güzel. Lakin bu canlı varlıkların da bakıma, beslenmeye, kafese ihtiyacı olacak. Eh! Bu kadar güzelliği bir arada sunan bir dostunuz varsa illaki en iyisini hak ediyordur.

Muhabbet kuşu

Muhabbet kuşları hakkında çoğumuzun bilmediği bir gerçek vardır. Gözleri kafalarının her iki yanında olan kuşların görme alanları oldukça geniştir. Ve insanlar bir bakışta 16 objeyi algılayabiliyorken kuşlarda algılama sayısı 150’dir. Kuşların bilinmeyen bir diğer özelliği ise dokunma hissidir. Mükemmel bir dokunma hissine sahip olan muhabbet kuşları, kuluçkadaki yavru kuşun hareketlerini karnı ile hisseder…

Muhabbet kuşu

Muhabbet kuşu besleme

Yukarıda saydığımız mükemmel özellikleriyle kendilerini gösteren Avustralya asıllı bu kuşlar, doğal yaşamda iken ot tohumlarıyla beslenirler. Kafese alındıklarında ise kuru, filizlenmiş veya ıslak tohumlarla beslenebilirler. Ancak bunları her zaman bulmak zor olacağından, uzmanlar tarafından üretilen muhabbet kuşu yemi, en ideal seçenek olacaktır. Tabi yem alırken de dikkatli olmanız gerekiyor aksi halde kuşunuzun sağlığını bozabilir ömrünün kısalmasına neden olabilirsiniz.

Muhabbet kuşu

Muhabbet kuşları ve papağanlar hatta birçok kuş türü otçuldur. Bu nedenle aslında her ot türünü kolaylıkla sindirebilirler. Tahıl, adzuki taneleri, yonca taneleri, pancar, brokoli vs. her biri kuşların yiyebileceği besinlerdir. Kafeslerine koyduğunuzda zaten kısa sürede kokusuna alıştığını ve yemeye başladığını göreceksiniz. Ancak “tüm bunlar zahmetli ve bulunması her zaman mümkün olmayan şeylerdir” diyorsanız, kuşunuz için dünyanın en çok tercih edilen yemlerini tercih edebilirsiniz. Tabi bunu yaparken yine dikkat etmeniz gereken husus, kuşunuzun yeme karşı ilgisini incelemek olacaktır. Bazen çok kaliteli olmasına rağmen, kuşlardan bazıları bir yemi yiyorken bazıları yanına bile yaklaşmak istemez.

Muhabbet kuşu

En çok tercih edilen muhabbet kuşu yemi Deli Nature markasıdır. Hemen hemen her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz kapalı ambalaj içerisindeki kuş yemi ile sağlıklı bir şekilde kuşunuzun büyümesini ve size olan sıcaklığının artmasını sağlayabilirsiniz. Sitemizde buna yönelik çok sayıda ürün bulunmaktadır. İçeriğinde; Çizgili ayçiçeği tohumu, buğday, beyaz sorgum, aspir, soyulmuş yulaf, sarı darı, buğday, çeltik, arpa, ekstrüzyon topaklar, fiğ, kum, ardıç meyvesi, soyulmuş fıstık, havuç parçaları, muz dilimleri, kuşburnu, ananas, papaya, üzüm kırmızı sorgum, dağ kül çilek, kanarya tohumu, marian devedikeni, keten tohumu, elma parçaları, Japon darı, acımsı biber gibi kuşların en çok sevdikleri besin değerleri bulunan Deli Nature kuşyemi ile kuşlarınıza daha iyi bakmanın yolunu keşfedebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup