Akvaryum

Macropodus Opercularıs (Cennet Balığı) Özellikleri ve bakımı

Akvaryum balığı besleyenler, balıkların türlerine göre seçim yaparken, canlılıkları, renkleri ve ömürleri bakımından en uygun olanları tercih etmek isterler. Bu nedenle balık cinsleri hakkında bilgi edinmek, akvaryum satın almaya karar vermeden önce en önemli detaylardan biridir. Bu yazımızda sizin için Macropodus Opercularıs balıkları hakkında bilgi vereceğiz.

Kore, Çin, Güney Vietnam ve Tayvan sularında yaşayan Macropodus Opercularıs (Cennet Balığı) yabani bölgelerde kaldıklarında yırtıcı bir deniz hayvanına dönüşürler. Böcekler ve omurgasız hayvanlar, onlar için birer avdır. Yetişkin bir cennet balığı, ortalama 8 santim boyundadır. Erkeği, dişisine göre biraz daha iri ve uzun boyludur.

Cennet Balığı (Macropodus Opercularıs) Fiziksel Özellikleri

cennet balığı özellikleri

Dikkat çeken kuyruklarıyla kendilerini gösteren cennet balıklarının kuyruk yüzgeçleri çatal biçimindedir. Sırt yüzgeçleri daha düz olan balıkların yüzgeçleri, geniş ve anal yüzgeci aşağıya doğru gittikçe incelerek son bulur. Gri mavi ile koyu, kırmızı, portakal rengi veya kızıl kahverengi ile ön plana çıkan renkleri, balık beslemeyi sevenlerin en çok dikkatini çeken detaylar arasında yer almaktadır.

Cennet Balığı (Macropodus Opercularıs) İçin Uygun Su Sıcaklığı Nedir?

cennet balığı özellikleri

15-30 santigrat su sıcaklığına uyum gösteren Macropodus Opercularıs balıkları, tropik olan türlerde görülmektedir. Ancak bununla birlikte tam tropik olmayan balıklar ise 15-20 santigrat sıcaklıkta da yaşam sürdürebilmektedirler. Aynı zamanda bu ısı derecesi, üremeleri adına da ideal bir sıcaklık olarak saptanmıştır.

Cennet balıklarının en büyük özelliği, akvaryumda yetiştirilmeye başlayan ilk balıklar olmalarıdır. Kıvrak hareketleri, renkleri ve kendilerine has yaşam biçimleriyle dikkatleri üzerlerine çeken balıklar, ülkemizde ve Avrupa’da en çok tercih edilen akvaryum balıkları arasında yer almaktadırlar.

Cennet Balığı (Macropodus Opercularıs) Nasıl Beslenir?

cennet balığı özellikleri

Aslında cennet balığı (Macropodus Opercularıs) her türlü yeme uygun bir yapıya sahiptir. Ancak yazımızın başında da dediğimiz gibi bu balıklar, tropikal alanlarda kaldıklarında yırtıcı sınıfında incelenirler. Bu nedenle balık yemi alırken mutlaka canlı balık yem alınması ihmal edilmemesi gereken konulardandır. Bu önemli noktaya dikkat edilmediğinde, balığın sağlığı riske girebilir, üremesi zorlaşabilir. En uygun balık yemleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Yırtıcı balıklar grubunda incelenen Macropodus Opercularıs (cennet balığı), karma yaşama ayak uydursa da diğer balık türleri ile aynı akvaryumu paylaşmamasına özen gösterilmelidir. Bol ancak direkt olmayan ışıkları seven bu balıklar, evinizin en güzel köşesinde süs balığı olarak sizlere eşlik edebilirler.

Cennet Balığı (Macropodus Opercularıs) İçin Nasıl Bir Akvaryum Seçilmelidir?

cennet balığı özellikleri

Öncellikle balık sayınıza göre uygun büyüklükte bir akvaryum seçmeniz gerekmektedir. Ardından akvaryumun iyi dizayn edilmesi gerekmektedir. Cennet balığının yaşayacağı akvaryum güzel bitkilendirilmeli ve kaya, kütük gibi malzemeler kullanılmalıdır.

Akvaryum dizaynı hakkında daha detaylı bilgi almak için İyi akvaryum nasıl olur? isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup