Kedi

Maine Coon Kedisi Genel Özellikleri ve Beslenme Önerileri

Maine Coon kedi ırkı ilk defa Kuzey Doğu Amerika’da Maine kentinde ortaya çıkmıştır. Kedi cinslerine kıyasladığımız da iri bir cüsseye sahiptir ve yetiştiricileri tarafından fare avlamak için kullanılmıştır.

Maine Coon Genel Özellikleri

Maine Coon Genel Özellikleri

🐾 Dünyanın en büyük bu kedi türleri arasında yerini alan Maine Coon kedisi, 19. Yüzyılda denizciler tarafından bulunmuştur.

🐾 Bu cins gemideki fareleri yakalamak için birer koruyucu görevi üstlenmişlerdir.

🐾 Maine Coon kedisinin dişilerinde ortama ağırlıkları 4-7,  erkeklerindeyse 5 ile 8 kilo arasındadır ve  ağrılıkları 9 kiloya kadar ulaşabilir. 

🐾 Uzun ve sık tüy yapısı sayesinde soğuk hava koşullarına karşı dayanıklıdır.

🐾 Amerikanın en popüler ırklarından biri olan Maine Coon, ihtişamlı görünümüyle dünya genelinde oldukça popüler bir kitleye sahiptir.

🐾 Bu kedi cinsini satın almak isteyenler için dünyanın en pahalı kedileri arasında yer aldığını söylemeemde fayda var. 

🐾 Sahipleirne karşı son derece sadıktır ve onunla birlikte çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçirmekten büyük keyif alır.

🐾 Maine Coon, günümüzde dernekler tarafından 1993 yılında bir ırk olarak tanınmaya başlanmıştır.

🐾 Nazik ve sevecen kişiliği ile insanlarla olumlu iletişim içerisine girer. Agresif bit yapıya sahip değildir tam aksine son derece uysaldır.

🐾 Bu cins kedi her canlıyla uyum içinde iletişim kurması onu “nazik dev” olarak anılmasına yol açmıştır.

Maine Coon Kedisi Kişilik Özelliği

Maine Coon Kedisi Kişilik Özelliği

Maine Coon kedisi, oldukça sosyal olan bir kedi türüdür. İnsanlara karşı sıcakkanlı ve sempatik hareketleri ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı sever.  Yüksek zeka seviyesine sahip olan bu cins kedilerin eğitimi zorlayıcı değildir. Sahipleri tarafından verilen her komutları kolaylıkla yerşne getirir ve bundan büyük bir keyif alır. Bu özelliği onun her zaman yeni şeyler öğrenmesine ve sosyal hayata daha kolay adaPte olmasına yardımcı olmaktadır.

Sevdikleri kişiler tarafından oldukça güçlü bağ kurabilen bu cins iyi bir ev arkadaşıdır. İtaatkar eğilimindedir ve sahiplerini mutlu etmek için herşeyi yaparlar. Oyun oynamayı, komik davranışlar sergilemeyi çok seven sevimli dostumuz bir hayli eğlenceli yapıdadır. Görenleri kendine hayran bıraktıran  Maine Coon kedi cinsi ilgi odağının kendisi olmasını ister ve bunu da başarır.

Maine Coon Kedisinin Karakter Tablosu

Çocuklarla Arası               🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Zeka Düzeyi       🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 
Hareketlilik                        🌟 🌟 🌟 🌟 
Bakım İhtiyacı                   🌟 🌟 🌟 
Eğitilebilirlik      🌟 🌟 🌟 🌟 

Maine Coon Fiziksel Özellikleri

Maine Coon Fiziksel Özellikleri

🐾 Maine Coon kedi cinsi genel görünüm itibariyle kaslı bir gövde yapısı ve  kalın bacakları ile oldukça güçlüdür.

🐾 İri yarı bir cüsseye sahip olan Maine Coon, sivri uçlu kulakları ve yuvarlak gözlere sahiptir.

🐾 Dikdörtgen şeklinde bedeni ile ortalama 5 yaşına kadar olgunlaşma süreci yaşamaktadır.

🐾  Genellikle gözleri altın, yeşil ve bakır renklerinde olaan bu cins kedilerin tüyleri oldukça parlak bir ypıya sahiptir.

🐾 Her kedi gibi renklerinde görülebilecek renk ve desen tüy yapısı ile sıklıkla karşımıza çıkan kahverengi , tekir yada beyaz lekesiz olarak bilinmektedir. Ancak GCCF taradından Maine Coon kedisinin cins olarak tanınamamasına neden olan renkler çikolata ve leylak renkeri olduğunu belirtir.

Olumlu Özellikleri

Olumsuz Özellikleri

 Maine Coon kedi cinsinin düzenli olarak   bakımı ve beslenmesi yapıldığı takdirde   yaşam süresi 15 yıla kadar çıkmaktadır. Dünyanın en büyük kedisinde görülen sağlık problemleri, diğer kedi türlerine göre biraz daha fazladır.

Main Coon Yatkın Olduğu Sağlık Sorunları

Main Coon Yatkın Olduğu Sağlık Sorunları

Genel olarak bakıldığında sağlıklı bir kedi ırkı olan Maine Coon kedisi, düzenli olarak beslenmesi ve bakımı yapıldığı takdirde ortamala 15 yıl yaşam süresi vardır. Ancak bu sevimli kediler bazı kalıtsal hastalık taşır. Genel olarak Maine Coon kedisinde görülebilecek kalıtsal hastalıklar şunlardır;

  1. Feline hipertrofik kardiyomiyopati olarak adlandırılan hastalık sahipleri tarafından damızlık programında kullanılmadan önce test edilmesi gerekmektedir.
  2. Kalça displazisi olarak adlandırılan kalıtsal hastalık için kedinizin üreme yerinden kan testi uygulaması yapılması gerekir.

Kedinizde bazı kalıtsal hastalıklar görülse de sahiplerinin  kontrollü bir çiftleşme sağlaması bunun önüne geçmektedir. Bu nedenl Maine Coon satın almak istiyorsanız güvenilir ve orijinal ırk olmasına dikkat etmelisiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Daha Uzun ve Sağlıklı Yaşaması İçin 18 Öneri

Maine Coon Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Maince Coon kedi cinsi, hem büyük olması hem de tüylerinin sığ ve fazla olmasıyla dikkat çeker.  Haftalık veya günlük olarak tüy bakımı yaptırmanız, kedinizin sağlığı açısından çok daha iyi olacaktır. Rutin olarak diğer kedilerde olduğu gibi bu kedi türünde de diş bakımı önemlidir. Kulakları hassas olan kedilerin kulak bakımının haftada bir yapılması önerilir. Kulak çubuğu gibi şeylerden kaçınmalısınız. Bunun yerine pamuk ve hafif ıslatılmış elma sirkesi yerinde bir bakım malzemesi olacaktır.

İlginizi Çekebilir: 6 Adımda Kedi Bakımı: Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Maine Coon Beslenme Önerileri

Maine Coon Beslenme Önerileri

Kedinizin her daim daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için kaliteli mama kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Özellikle Main Coon kedisinin aet, balık gibi protein içerikli mam tercihinde bulunmak vücudunun ihtiyacı olan besin değerlerini almasını sağlar. Günde 2 öğün ile besleyerek olası sağlık sorunlarının önüne geçmesini sağlayabilirsiniz.

  1. Protein bakımından yüksek (yaklaşık% 52),
  2. Yağlarda orta (yaklaşık% 35)
  3. Karbonhidratlar (yaklaşık% 12.5).

Kediler etobur olduğu için tavuk, hindi veya balık şeklindeki proteinler önemlidir. Bunlara uygun kaliteli mama tercihinde bulunmanız gerekir.

İlginizi Çekebilir: American Bobtail Kedisi Kişiliği ve Beslenme Önerileri

Maine Coon Tarihi ve Kökeni

Maine Coon Tarihi ve Kökeni

Maine Coon kedi ırkı ilk olarak Amerika’da Maine eyaletinde keşfedilmiştir. Bu kedi ırkının ortaya çıkışı hakkında birçok efsanelerinin olmasının yanı sıra genel kanılardan biri denizciler tarafından keşfedildiği yönündedir. Büyük cüssesi nedeniyle gemide fareleri avlamak için kullanılan Maine Coon, günümüzde popüler kedi ırkları arasındadır.

Sık Sorulan Sorular

Maine Coon Hangi Ülkenin?

Maine Coon kedisi Kuzey Doğu Amerika'ya özgü bir kedi ırkıdır

Maine Coon Ne Kadar Yaşar?

Maine Coon kedisi ortalama 15 yıl yaşar.

Maine Coon Cinsi Kedilerin En Belirgin Özelliği Nedir?

Maine Coon cinsi kedilerin en belirgin özelliği iri yapı bir cüsseseye sahip olmasıdır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup