Kedi

Minik dostlarınızı gezdiriyor musunuz?

Kediler ve köpekler. Evcil hayvanlar arasında en çok beslenen iki türdürler. Minik dostlar olarak nam salan bu iki hayvan türü, iyi bakıldığında gerçekten de “dost” unvanını hak eden varlıklar haline geliyorlar.

Köpekler, tuvalet ihtiyaçlarını evde gidermezler. Bir bahçede veya dışarı çıkartıldıkları vakitlerde bu işlerini görürler. Ancak kediler öyle değildir. Onlar, evde kedi kumu varsa kolaylıkla tuvalet ihtiyaçlarını giderebilirler. Bu nedenle köpeklerin dışarı çıkartılması olayı günümüzde daha fazla yaşanmaktadır. Fakat kedilerin de dışarı çıkmaya ihtiyacı vardır. Sürekli olarak evde kalmaları, belli bir zaman sonra psikolojilerinde bozulmalara neden olabilmektedir. Ancak köpekler gibi olmadıklarından doğayla baş başa kaldıklarında uzaklaşabilirler ve kaybolabilirler. Tabi bunlar, şimdiye kadar olabilecek şeylerdi. Bundan sonrası için bunu söylemek doğru olmaz, çünkü artık kedi tasması da var.

Kedi tasması

Kedi tasması nasıl seçilir?

Kediler, köpeklerden farklı olarak ilgilenilmeyi sevseler de sıkıntıya gelemezler. Yani tasma, onlar için özgürlüğün yok oluşu anlamına gelir. Bu nedenle birçok kedi türü, tasma takılmasından hoşlanmaz fakat bunun aksine hoşlanan kediler de yok değil. Bu yüzden kedi tasması seçerken dikkatli davranmak gerekiyor. Bilindiği gibi kediler kafalarını sığdırabildikleri her yerden vücutlarının geri kalan kısmını da geçirebilirler. Bundan dolayı kedi tasması seçerken kedinin vücut ölçüsünü göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bununla birlikte kediyi sıkmayacak, onu sıkıntıya düşürmeyecek bir tasma tercih edilmesinde de yarar vardır.

Kedi tasması

Kedi tasmaları, yelek şeklinde de üretilebiliyor. Daha önceleri köpekler için üretilen bu tipteki tasmalar, kedileri sıkmadığı ve boyunlarının dışarı çıkmasını engellediği için kullanılabilecek en iyi türlerdir. Ancak yine de yelek kedi tasması da tercih etseniz, kesinlikle kedinizin canını acıtacak veya kendini özgürlükten mahrum kalmış duygusuna kapılmayacak bir tasma seçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Kedi tasması

Ne sıklıkta kullanılmalı?

Kedileri dışarıya çıkarttığınız sıklıkta kedi tasması kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Fakat dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Bazı tasmalar, boyundan kilitlenebiliyor. Aslında bunların çok tehlikeli olabileceklerini bilmeniz gerekiyor. Çevik ve hareketli olan bu varlıklar, sıkıntıya gelmezler. Bu yüzden de kendilerini tasmadan kurtarmak için ani hareket edebilirler bu da boyunlarının sıkılmasına neden olabilir, kedinizin nefes alması zorlaşabilir veya en asgari oranda kediniz sıkıldığı için sizden kaçıp uzaklaşabilir. Bu nedenle kedi tasması seçerken çok dikkatli davranmanızı öneriyoruz.

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup