GenelKuşlar

Muhabbet kuşları nasıl eğitilir?

Muhabbet kuşları, evcil hayvanlar arasında en çok tercih edilenlerdendir. Eğitimi biraz zor olsa da sabırlı olan sahipleri için zamanla evin neşesi ve adı gibi “muhabbeti” olmaya yetiyor. Ancak eğitimi için bilinmesi gereken bazı önemli noktalar hakkında bilgi sahibi olmak elzemdir.

Muhabbet Kuşu Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

İlk defa muhabbet kuşu alanların en büyük sıkıntıları ya da problem ettikleri şey, kuşun alışamamasıdır. Aslında bu durum çok normaldir. Petshoptan satın aldığınız kuş, türlerinden uzak ve yalnız kalacağı bir ortama gelmiştir.

Ortama alışması, 1 hafta kadar bir süre alacaktır. Bu süre içinde mümkün mertebe kuşa dokunmamaya özen gösterilmeli, yanına giderek adı ile hitap edilmelidir.

Muhabbet Kuşunuz Size Yakın Olsun

muhabbet kuşu eğitim

Muhabbet kuşu sahiplerinin dikkat etmeleri gereken önemli bir diğer nokta ise eve getirilen kuşu kendilerinden uzakta tutmamalarıdır. Televizyon ya da pencere kenarına bırakmak yerine yakınınızda bir yerde tutmanız, kuşun sizi ve aile halkını daha kısa sürede tanımasını sağlayacaktır.

Bilindiği gibi hayvanlarda tanıma şekli daha çok koku ile olur. yakınınızda olan kuş, kokunuzu daha iyi alacağı için alışma süresi de kısalacaktır.

Muhabbet Kuşunu Yalnız Bırakmayın

muhabbet kuşu eğitim

Muhabbet kuşunuzu kesinlikle karanlık ortamlarda ve yalnız bırakmamaya özen gösterin. Bu tip olumsuz yerler, kuşunuzda olumsuz etkiler yaratacak ve kuşun size alışması bir hayli güç olacaktır. Aydınlık ve mümkünse güneş gören bir odada aile bireyleri ile iç içe kalması, size alışma süresini kısaltacaktır.

Düzenli Olarak Yemini Değiştirin

muhabbet kuşu eğitim

Muhabbet kuşları, yeni geldikleri evde sadece sessiz durmazlar. Aynı zamanda yemlerini yemede de biraz nazlı davranırlar. Bu durum sizi korkutmasın. Sizin yapmanız gereken şey, günlük olarak yemini ve suyunu değiştirmek olacaktır. Kuş acıktığında kendisi yemini yemeye başlayacaktır, biraz sabırlı olmanızda yarar vardır.

Ödül Yemi Verin

muhabbet kuşu eğitim

Hayvanlar da insanlar gibi ödüllendirilmeyi severler. Muhabbet kuşu eğitiminin en önemli parçalarından biri de ödüllü yemlerdir. Eğitime başladığınızda, yanınızda mutlaka ödüllü yemlerin bulunmasına önem göstermelisiniz.

Verdiğiniz komutu yerine getirdiğinde kesinlikle ödülünü verin. Bu, zamanla kuşunuzda bir alışkanlık haline gelecek ve eğitimi daha kolay olacaktır.

Muhabbet kuşunuza en uygun ödül yemlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kuşunuzla Konuşun

muhabbet kuşu eğitim

Muhabbet kuşunuza yaptırmak istediğiniz şeyleri yaptırırken onu cesaretlendirin. Bu şekilde davrandığınızda, söyletmek istediğiniz bir kelime ya da yapmasını istediğiniz bir hareket kuşa da cesaret verecek ve bunu tekrar etmek onun da hoşuna gidecektir.

Kuş eğitimi ile ilgili pratik olarak ilk aşama için yukarıda anlattıklarımızı uygulamanız yeterli olacaktır. Zaman içerisinde kuşunuzun dilinden de anlayacağınız için artık eğitiminde yeni safhalara geçebilirsiniz. Ayrıca kuşunuzun daha hızlı konuşmasını sağlamak için Muhabbet Kuşu Konuşturma Teknikleri isimli makalemize göz atabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup