Kuşlar

Muhabbet kuşlarında ishal neden olur?

Avustralya’nın ılıman iklimlerinde sürü halinde yaşayan muhabbet kuşları, evlerimizin ve kullanım alanlarımızın ayrılmaz süsleridir. Ancak her hayvanda olduğu gibi muhabbet kuşlarında da zaman zaman hastalıklar meydana gelebilir.

Muhabbet kuşlarında en sık görülen hastalıkların başında ishal gelir. Özellikle de mevsim geçişlerinde daha fazla görülen bu hastalık sahiplerinin canını sıkmak için yeterlidir. Kuşların ishal olmalarındaki nedenler elbette farklıdır. Kimi zaman yedikleri besinlerden kaynaklanabilir kimi zaman ise daha değişik etkenler buna neden olabilir.

Muhabbet Kuşları Neden İshal Olur? 

muhabbet kuşları neden ishal olur

Kuşlar, ılıman iklimde yaşamaya alışkın oldukları için asıl yurtlarından farklı yerlere gittiklerinde sıkıntı yaşarlar. Bu nedenle ısı derecesine ve kaldıkları ortama çok dikkat edilmesi gerekiyor, bir kere kuşların 22 derecenin altındaki yerlerde kalmamaları gerekiyor, aksi halde ishal veya diğer bazı hastalıkların meydana gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Muhabbet kuşlarının ishal olmasının nedenlerinden biri de yalnız kalmalarıdır. Yalnız kalan kuşlar; stres veya strese bağlı olarak bunalım geçirirler bu da fazla yem ve su tüketmelerine neden olur. bir kuşun en fazla 2 gün yalnız bırakılması gerekiyor, bundan daha fazla süre yalnız kalan kuşlarda kesinlikle hastalıklar görülmeye başlar. Uzmanlar, muhabbet kuşlarının ishal olmasının temel etkenlerinden biri olarak vurguladıkları yalnızlık, kuşunuz için çok riskli bir durumdur.

Yemin Tazeliğine Dikkat Edin

muhabbet kuşları neden ishal olur

Yem seçerken kuşunuzun sağlığını göz ardı etmemeniz gerekiyor, zira hastalanmalarındaki en büyük nedenlerden biri de verilen yemlerdir. Muhabbet kuşu yemi satın alırken özellikle dikkat edilmesi gereken detay yemin taze olup olmadığıdır, bu konuda hassas davrandığınızda kuşunuzun ishal veya diğer hastalıklara yakalanmaları daha da zor hale gelir.

Muhabbet kuşu yemini sürekli değiştirmek de yine kuşların ishal olmasındaki nedenlerden biridir. Yeni bir yem aldığınızda kuşunuz bu yemi severek tüketiyorsa kesinlikle değiştirmek için acele etmeyin, aksi bir durum söz konusu olduğunda ise kesinlikle öncelikle veteriner hekime gösterin daha sonrasında ise kuş yeminde değişiklik yapabilirsiniz.

Muhabbet kuşlarına yem alırken nelere dikkat edilmelidir? isimli yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aynı zamanda en iyi kuş yemleri için buraya tıklayabilirsiniz. 

Suyuna Dikkat Edin

Kuşların ishal olmasındaki nedenlerden biri de sudur. Kuşunuzun suyunu günlük değiştirmeye özen gösterin, çünkü bir süre kalan sular kirlenmeye ve bakteri toplamaya başlar bu da kuşun ishal olmasına yol açabilir.

Muhabbet Kuşlarında İshal Sebepleri

muhabbet kuşları neden ishal olur

Muhabbet kuşlarında yemi ve suyu haricinde ishale yol açan bazı unsurlar bulunmaktadır.

İklim Değişimleri: Kış aylarından yaz aylarına yaz aylarında kış aylarına geçiş dönemlerinde muhabbet kuşlarında ishal görülebilir. Mevsim geçişleri pek çok canlıda olduğu gibi muhabbet kuşlarında da biyolojik değişikliklere yol açmaktadır.

Yalnızlık: Yalnız kalan muhabbet kuşlarında stres oluşabilir. Bunun sonucunda çok fazla su ve yem tüketimi görülür. Dolayısıyla ishal durumu görülebilir. Bu yüzden muhabbet kuşlarını çift olarak beslemek daha doğru olacaktır.

Ortam Sıcaklığı: Ilıman iklimler için yaratılmış olan muhabbet kuşları için uygun hava sıcaklığı önemlidir. Muhabbet kuşları çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda çabuk hastalanırlar. Bu yüzden ortam sıcaklığının 22 derece civarında olması gerekir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup