Kuşlar

Muhabbet kuşum konuşmayı öğrenmedi, neden olabilir?

Muhabbet kuşları, konuşabilen ve ses taklidi yapabilen hayvanlardır. Uygun koşullar ve doğru besleme sonucunda bunu görmek mümkündür.

Kapı zili, telefon zili veya tekrar edilen kelimeleri kolaylıkla söyleyebilen muhabbet kuşları, 10 yıl kadar yaşayabilirler. Zaman zaman veteriner uzmanlara şikâyette bulunan kuş sahipleri, muhabbet kuşlarının konuşamadıklarından yakınmaktadırlar. Bunun nedenini farklı şekillerde incelemek ve buna göre tedavi veya çözüm üretmek mümkündür.

Muhabbet Kuşu Neden Konuşmaz?

Kuşlar, diğer evcil hayvanlara göre daha hassas ve daha kırılgan bir yapıya sahiptirler. Küçük olmalarından da anlaşılabileceği gibi çok çabuk ürkebilen ve psikolojileri diğer hayvanlara göre daha kolay bozulabilen hayvanlardır. Bu nedenle kuş sahiplerinin en çok dikkat etmeleri gereken şeylerden biri de kuşlarına yumuşak davranmaları ve onları kırmamaya özen göstermeleridir.

Tüm olumlu şartlar oluşmasına rağmen yine de muhabbet kuşu konuşmuyorsa öncelikle veteriner hekime gösterilmesinde yarar vardır. Fakat muhabbet kuşlarının konuşamama nedenleri belli bazı faktörlere de bağlı olabiliyor. Sosyal çevresinin değişmesi, herhangi bir hastalığın bulaşması veya stresli bir ortamda bulunması kuşların konuşmasını engelleyebilir.

muhabbet kuşu neden konuşmaz

Muhabbet kuşlarının konuşması için en önemli şey şüphesiz ki sabırlı olmak ve ilgi göstermektedir. Bazı muhabbet kuşları konuşmayı erken öğrenebilirken bazıları geç öğrenebilir. Özellikle dişi muhabbet kuşu sahipleri kuşlarını ilgiden maruz bırakmamalıdır. Günlük olarak aynı kelimeleri tekrarlamak, konuşması için ona sevginizi göstermek önemlidir. Bunun yanı sıra muhabbet kuşunuza sevginizi göstermek de önemlidir. Beraber vakit geçirerek aranızdaki bağı kuvettlendirebilirsiniz.dukça önemlidir. Muhabbet kuşlarının günlük taze suya sahip olması ve düzenli olarak yem verilmesi önemlidir. Unutmadan çift olarak yetiştirilen muhabbet kuşlarının konuşma ihtimali çok daha düşüktür.

Muhabbet Kuşu Konuşturma Teknikleri isimli yazımızı okuyarak yapılması gerekenleri sabırlı bir şekilde sürdürmeniz oldukça önemlidir.

Muhabbet Kuşunu Veterinere Götürürken Dikkat Edilmesi Gerekenler

muhabbet kuşu neden konuşmaz

Muhabbet kuşu için gerekli olan zemini hazırladığınız halde konuşmuyorsa, veteriner hekime göstermeniz gerekiyor. Fakat uzman veterinere götürürken bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. Bunlar;

  • Kafes altının temiz olması,
  • Kullanılan aksesuarların yerinde durması,

Muhabbet kuşunuzun gerekli muayenesi yapılıp ortam şartlarının da uygun görülmesi durumunda veteriner hekimler ekstradan vitamin ilacı, sindirim sistemi kuvvetlendirici ve yeterli mineral ve vitaminlerin bulunduğu bazı yemleri önereceklerdir. Bunları kullanmaya başladığınızda muhtemelen kuşunuz konuşmaya başlayacaktır.

Konuşturucu Muhabbet Kuşu Yemi

muhabbet kuşu neden konuşmaz

 

Veteriner hekimler, ilaçların yanı sıra konuşturucu kuşyemi de önerebilirler. Ancak burada da dikkat edilmesi gereken detay, her kuş için aynı sonucu veremeyebilmesidir. Bu durumda kuş sahiplerinin yapması gereken şey konuşturucu kuş yemi verirken dikkatli davranması ve fazladan vermemesidir. Bu şekilde kuşunuzun genel sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz. Ama bazı kuş türleri de tüm işlemler en iyi şekilde yapılmasına rağmen konuşamayabiliyorlar, bu durum için de çok ısrarcı olmanın anlamı yoktur.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Kusumu 4aydir düzenli seskaydi dinlediyom ama bi sonuç alamadım neden konuşmuyor benim muhabbet kusum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup