Akvaryum

Rengârenk Balıkların verdiği huzur

Uçsuz bucaksız okyanuslardan alınarak evimizin bir köşesine getirilen balıklar, son zamanlarda evcil hayvan kategorisinde yıldızı parlayan hayvanlardır.

Balıklar, verdikleri huzurla bilinirler. Kedi veya köpek gibi şımarıklık yapmaz, ses çıkartmaz sahiplerine sırnaşıklık etmezler. Ama verdikleri dinginlik ve huzur, en az diğer hayvanların yaptıkları yaramazlıklar kadar güzeldir. Balıklar, en sessiz hayvanlardır. Okyanusta veya akvaryumda yaşamaları onlar için çok da fark etmez. Tek şart iyi bakılmasıdır.

Balık yemi

Balıklarımızın daha uzun ömürlü olmaları için balık yemi alırken dikkatli olmalıyız. Yani her önümüze gelen yemi almak yerine bilinen bir markayı tercih etmemiz, balıklarımızın daha uzun ömürlü olmaları açısından daha faydalı olacaktır. Balık satın alırken, sormamız gereken ilk soru; balığın hangi ortamlarda ve ne tip akvaryumlarda yaşayabildikleri hakkında olmalıdır. Çünkü her balık her akvaryumda yaşayamaz ve yedikleri yemler de birbirleriyle aynı değildir. Bu nedenle acemilik döneminde kesinlikle danışmamız gerekiyor.

Balık yemi

Akvaryum seçimi

Petshop mağazasından balık satın alırken bir de akvaryuma ihtiyacınız olacaktır. Akvaryumlar, çok şaşalı olmakla birlikte sade ve süsten uzak da olabilirler. Aslında birçok balık, daha kalabalıklaştırılmış veya renklendirilmiş akvaryumlarda yaşayabilir. Ancak bazıları istisnadır. Balıklar, eve veya bulundukları ortama huzur versinler diye beslenirler. Sebep bu olunca, elbette akvaryumunun süslü ve huzur verici bir tipte olması gerekiyor. Bu nedenle balık satın alırken bu tip yerlere alışık balık tercihinde bulunmak çok daha isabetli olacaktır.

Akvaryum seçimi

Balık yemi

Balıklar, hassas ve kırılgan yapılı hayvanlardır. Soğuğa dayanamazlar, çok sıcak sularda kalamazlar hele açlığa hiç tahammül edemezler. Bu nedenle balıkların beslenmesi konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor. Bir de balık yemi seçerken dikkatli davranmanız gerekiyor. Bazı balıklar etçil iken bazıları otçul bazıları ise hepçil olabiliyorlar. Yeni balık alıyorsanız balığın ne tür yem yediğini mutlaka öğrenmeniz gerekiyor. Bu aşamayı da geçtikten sonra artık yemin seçilmesine sıra gelebilir. Balık yemi seçerken, kapalı ambalajda olmasına ve son kullanım tarihinin geçmediğine dikkat edin. Zira son kullanma tarihi geçmiş yemler, balıkların sağlıklarını riske atar ve ömürlerinin kısalmasına neden olur.

Balık yemi

Yukarıda verdiğimiz bilgiler doğrultusunda hareket ederek akvaryum ve balık yemi seçimi yaparsanız, evinizdeki huzurun daha uzun süre devam edeceğinden kesinlikle emin olabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup