Kuşlar

Şeftali yüzlü cennet papağanı

Kuşların dünyasından yeni bir kuş ile karşınızdayım. Bu yazımda sizlere şeftali yüzlü cennet papağanı hakkında bilgi vereceğim. İyi okumalar…

Afrika kökenli olan papağanlar, diğer kuşlara göre daha agresif hayvanlardır. İçgüdüleri kuvvetli olan bu varlıklar, tür bakımından oldukça zengindirler. Şeftali yüzlü cennet papağanı da Afrika kökenli bir kuş türü olup, diğer papağan türlerine göre daha da agresiftir ve kentini savunma içgüdüsü daha esnektir. Çift olarak yaşamaya meyilli olan bu varlıklardan birine sahip olmayı düşünüyorsanız, kesinlikle kendine bir çift seçmişse, onu da yanında almayı aklınızdan çıkartmayın. Aksi halde kısa süre sonra tüy dökme sorunu ile karşı karşıya kalmasına neden olabilirsiniz.

Şeftali yüzlü cennet papağanı

Şeftali yüzlü cennet papağanı beslemeye karar verdiğinizde en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri de yetişkinlik dönemine erişmeden en az 3 ay önce eve almanız gerekiyor. Size ve yeni yuvasına alışması diğer kuş türlerine göre daha zor olduğu için bu süre önemlidir.

Cennet papağanları, tür bakımından zengin çeşitlere sahiptirler. 32 türü bulunan papağanlardan şeftali yüzlü cennet papağanı, konuşmaya meyilli değildir tıpkı diğer cennet papağanı türlerinde olduğu gibi. Ancak tamamen konuşmadıklarını söylemek yanlış olur. İyi bir eğitime tabiî tutulduklarında 10 kelime kadar öğrenebilirler.

Şeftali yüzlü cennet papağanı

10-15 yıl kadar ömürleri olan kuşların boyları 15 cm. ağırlıkları ise ortalama olarak 50 gram kadardır. Erkek cennet papağanlarının kuyrukları sivri biçimdedir dişilerin kuyrukları ise daha çok yelpaze şeklinde görülmektedir. Bu yönlerine dikkat ederek cinsiyetlerini ayırabilirsiniz.

Bakımı nasıl yapılmalıdır?

Muhabbet kuşları ve diğer kuşlarda olduğu gibi şeftali yüzlü cennet papağanlarında da beslenme türü yine bitkiseldir. Petshop mağazalarından veya internet sitelerinden tohum karışımlı papağan yemi satın alabilirsiniz. Bunun haricinde bu papağan türlerinin de diğerleri gibi sebze ve meyvelerle beslenebileceklerinin altını çizmek gerekiyor. En çok sevdikleri sebze türü ise yeşilbiberdir. Papağanınızı ödüllendirmek için yeşilbiber ikram edebilirsiniz.

Şeftali yüzlü cennet papağanı

Su ve yemlerinin günlük olarak değiştirilmesinde fayda vardır. Bayatlamış yemleri ve suları tüketmeyi sevmeyen şeftali yüzlü cennet papağanlarının bakımları için de yine petshop mağazalarından gerekli bakım ürünlerini satın alabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup