Genel

Sıcak havalarda evcil hayvan bakımı

Hayvanlar, dilleri olmayan varlıklar oldukları için her koşulda sahiplerinin gerekli bakım ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Yazın ayrı bir bakım ve beslenme programı, kışın farklı… Yani evcil hayvan sahiplerine büyük iş düşüyor.

Daha önceki konularımızda, kışın evcil hayvan nasıl bakılır ile ilgili detaylı bilgilere yer vermiştik. Hayvanlarınızın üşümemesi için şirin kıyafetler, taşırken sağlıklarına zarar vermeyecek kafesler, bahçe ve çiftlikte yaşayan hayvanlar için barınak ve beslenmelerinde daha fazla kalorili mama ve yemlerin verilmesi konusunda bir hayli uzun bir yazı yazmıştık. Malum havalar ısınmaya başladı. Ülkenin dört bir köşesinde bahar çiçekleri kendini gösteriyor. Yani mevsim yaza doğru gidiyor. Peki, sıcak havalarda evcil hayvanlar ve sokak hayvanları için neler yapılmalıdır ve bakımları nasıl olmalıdır?

Sıcak havalarda evcil hayvan bakımı

Yazın sıcaklarında minik dostlarınızı susuz bırakmayın

Hayvanların da insanlar gibi temel ihtiyaçlarının en başında su gelir. Su; her canlı için hayattır. İnsanlar susayınca evde olsalar dolaba koşarlar, dışarıda olsalar bir büfeye koşarlar. Peki, ya evcil hayvanlar veya sokak hayvanları? Onların dolabı açmak gibi bir şansı veya büfeye gidip “Pardon bir su verir misiniz?” demek gibi bir şansları yok. Dolayısıyla evcil hayvan sahipleri, minik dostlarına ve sokak hayvanlarına faydalı şeyler yapmalı, evcil hayvanı olmayanlar da dışarıda hayvanlar için yararlı işler yapmalıdırlar.

Sıcak havalarda evcil hayvan bakımı

Beslenmelerine dikkat edin

Sıcak havalarda da kış aylarında olduğu gibi evcil ve sokak hayvanlarının beslenmelerine dikkat edilmelidir. Havaların ısınmasıyla birlikte hayvanların özellikle daha fazla suya ihtiyaçları olur. Bir yerde çalışıyor ve minik dostunuza zaman ayıramıyorsanız; kesinlikle gün içinde yanına yetecek kadar su koymayı ihmal etmeyin. Sokak hayvanlarını düşünmeden de etmeyin tabi. Balkonunuzun bir kenarına kuşlar için su kabı, kapınızın önüne kedi ve köpekler için su kabı yerleştirmeniz, hayvanlar için yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.

Sıcak havalarda evcil hayvan bakımı

Mamalara dikkat

Kedi ve köpek maması, yaz aylarında farklı şekilde verilmesi gerekir. Minik dostunuz yaz aylarında daha fazla kalori harcayacak ve dolayısıyla daha fazla mamaya ihtiyaç duyacaktır. Ancak siz bunu verirken sağlığını riske atacak kadar arttırmayın. Mevsimler ılık iken verdiğinizden biraz daha fazlasını vermeniz kâfidir. Ancak sokak hayvanları için mama ya da bir yemek verecekseniz uygun yere bırakın, aç olan hayvanlar onu ihtiyaçları kadar tüketeceklerdir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup