Genel

Sokak Kedileri İçin Kedi Evi Nasıl Yapılır ?

Sokak kedileri ev kedilerine oranla daha zor bir hayata sahiptir. Onların yaşam kalitesini arttırmanın büyük kısmı bizim elimizdedir. Zorlu hava şartlarında sokak kedilerini korumak ve doyurmak aslında oldukça kolay bir işlemdir.

Sokak kedileri soğuktan çok etkilendikleri için biraz zaman ayırarak onlara bir yuva yapabilirsiniz. Bunun için 2 adet strafor (köpük), bir adet orta büyüklükte bir kutu, maket bıçağı, su geçirmez bant ve koli bandı yeterli olacaktır. gördüğünüz gibi hemen hemen her yerden bulabileceğiniz bu malzemeler ile kısa sürede bir kedi evi yapılabilir.

Kedi Evi Nasıl Hazırlanır?

sokak kedileri için kedi eviKedi evi hazırlarken ilk yapmanız gereken kutuyu hazırlamak ve kedilerin girebilmesi için ufak bir giriş açmak. Bu girişin bir kedinin sığabileceği büyüklükte olması yeterli olacaktır. Fazla büyük olması içeriye daha fazla soğuk almasına sebep olabilir.

Kutunun kaba taslak boyutları belli olduğu zaman kutuyu strafor ile kaplamak için uygun büyüklükte strafor parçaları kesiyoruz. Burada önemli noktalardan bir tanesi zemine gelecek strafor parçasının diğerlerinden daha büyük olmasıdır. Bunun haricinde kedilerin gireceği yeri de uygun kesmek gerekir.

Strafor kesimleri tamamlandıktan sonra kutunun her yüzeyini strafor ile kaplayın. Burada strafor kullanmanın amacı ısı yalıtımı sağlamaktır. Bilindiği gibi binaların dış yalıtımında da strafor kullanılır. böylece yuvanın içerisi dışarıya oranla daha sıcak olacaktır.

Kaplama işlemi tamamlandıktan sonra straforun köşelerini su geçirmez bantla kaplayın. Böylece yuvanın içerisine su girmesi engellenecektir. Hatta kutunun tüm yüzeyini su geçirmez bant ile kaplarsanız strafora da su gelmeyecektir. Böylece yuvanız daha uzun ömürlü olacaktır.

Yuvanın hazırlanması bittikten sonra onların yuvayı keşfetmesi için yakınına kedileri çekecek yiyecekler koyun. Böylece kediler burayı keşfedecektir ve yuva olarak belirleyecektir. Yuvanın içerisine battaniye gibi yumuşak bir şey koymak onların konforunu arttıracaktır. Ancak battaniye koyduğunuzda yuvanın su geçirmeyeceğinden emin olmanız gerekir.

Sert bir rüzgar estiği zaman yuvayı uçurmaması için yuvanın köşelerine taş gibi ağır şeyler koyulabilir. Ayrıca yuvanın konumunu belirlerken az rüzgar ve yağış alan bir yer seçmeniz gerekir. Böylece kediler için daha konforlu bir yuva olacaktır. Bununla beraber yuvanın ömrü de uzayacaktır.

Kedi Evi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

kedi evi nasıl yapılır

Kedi evi tasarlarken yukarıdaki formata uymanız gerekmez, ancak yukarıdaki anlatım oldukça sade ve zahmetsiz bir yöntemdir. Eğer kafanızda başka bir tasarım varsa şunlara uymanızı tavsiye ederiz:

  • Kedi evinin dışını muhakkak ısı yalıtımı için kullanılan strafor ile kaplayın.
  • Yuvanın su geçirmeyeceğine emin olun. Aksi halde kedi evi kullanışsız ve ömrü kısa olacaktır. Bunun için su geçirmez bant kullanmak en güvenilir yöntemdir, ancak kalın bir muşamba ile kaplamak da çözüm olabilir.
  • Kedi evinin çok küçük olmamasını sağlayın.
  • Yuvanın rüzgardan etkilenmeyeceğine emin olun ve yağış almayan bir yere koyun.
  • Daha konforlu ve sıcak bir yuva olması için içerisine battaniye gibi yumuşak ve sıcak tutacak ürünler koyabilirsiniz.

Görüldüğü üzere kedi evi yapmak oldukça kolay ve kullanışlıdır. sadece yarım saatinizi harcayarak pek çok kediyi soğuktan koruyabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup