Genel

Sokakta kayıp hayvan bulursak neler yapabiliriz?

Evcil hayvan sahiplerinin başına gelebilecek en kötü olaylardan biri de sahip oldukları sevimli dostlarının kaybolmasıdır. Tabi ki hayvan severlerle karşılaşan kayıp hayvanlar bu konuda daha şanslıdırlar. Peki, sokakta kayıp hayvan bulursanız ne yapmanız gerekiyor?

Sokakta bazen sokak hayvanlarından daha farklı hayvanlar görülür. İlk etapta bunların kayıp olduklarını anlamak elbette mümkün değil, ancak bazı detaylara dikkat edildiğinde hayvanın kayıp olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir.

Kayıp Hayvan Nasıl Anlaşılır?

Öncelikle hayvanın kulağına, boynuna bakmak gerek. Eğer buralarda hayvanın künyesi varsa bu hayvan kayıptır tabi yakınlarda sahibi olabilir buna da dikkat etmek gerekiyor. Kayıp hayvanlar etraflarına şaşkınlıkla bakarlar, sahiplerini göremedikleri zaman ürperti hareketleri yaparlar. Duyarlı vatandaşlar bu detaylara dikkat ettiklerinde sahiplerine ulaştırmak için harekete geçmelidirler. Tabi bunu yaparken mesela kaybolan köpek ise dikkat etmek gerekiyor, kaybolan köpek ani tepkiler vererek karşısındakine istemeden de olsa zarar verebilir.

Kayıp Hayvan Bulunduğunda Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle hayvanın yaralı olup olmadığına bakmak gerekiyor. Kaybolan hayvan stresten dolayı herhangi bir yere çarpmış olabilir veya uzun süreden beri kaybolmuşsa açlığın etkisiyle takatten düşmüş olabilir. Öncelikle yanınızda su varsa kayıp hayvana su vermeniz çok önemlidir. Zarar vermediğinden emin olduktan sonra varsa yakınınızda petshop, kedi maması veya köpek maması alarak hayvanı doyurmanız gerekir. Hayvanda yaralanma durumu söz konusu ise en yakın veterinere götürmek en doğrusu olacaktır.

İlk kontrollerin yapılmasının ardından barınması için uygun bir alan ayarlanmalıdır. Sahibi bulunana kadar bu alan içerisinde kayıp evcil hayvanın bakımlarını yapmanız gerekecektir.

Sahibi Nasıl Bulunur?

Evcil hayvan sahipleri için sahip oldukları minik dostları çok kıymetlidir, kaybolmaları durumunda kesinlikle karakola veya internet sitelerinde kayıp ilanı verirler. Hayvanı bulduğunuz çevreye yakın bir karakol varsa öncelikle oraya müracaat etmeniz en doğrusudur, akabinde kayıp hayvan rehberi sitelerini inceleyerek sahibine ulaşmaya çalışabilirsiniz. Bu şekilde kaybolan hayvanlar sahiplerine ulaştırılabilir.

Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber kayıp hayvanlar için özel açılmış sayfalar bulunmaktadır. Evcil hayvanını kaybetmiş kişiler buralara ilan vererek hayvanlarının kaybolduğunu belirtmektedir. Bu sayfalara göz atarak sizin bulduğunuz hayvana benzer ilanların olup olmadığını kontrol etmeniz sonuca ulaştırabilir. Eğer herhangi bir ilan bulamadıysanız bu sayfalara evcil hayvan bulduğunuzu anlatan bir ilan bırakabilirsiniz. Bu sayede evcil hayvanın sahibi bunları görerek size ulaşabilir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup