Kemirgenler

Tavşan yemleri

Evcil hayvanlar, sanırım her insanın dikkatini bir nebze de olsa çeker. Masumiyetleri ve kendilerine has dünyalarında yaşadıkları yaşam stilleriyle öne çıkarlar. Tavşanlar ise bu dünyanın en sempatik ve en kemirgen hayvanlarıdır.

Hayvanlar, doğal yaşam alanlarında gösterdikleri tavırlar ve sergiledikleri hareketlerle dikkatleri üzerlerine çekerler. Tabi sahiplerinin ciddi anlamda özen gösterdiklerinde evcil hayvanların daha sağlıklı kaldıkları ve sahipleriyle daha bir uyum içinde oldukları gözlemlenir. Kemirgen hayvanlar kategorisinde yer alan tavşanlar da bu şekildedirler. Beslenmelerine ve bakımlarına özen gösterilerek beslendiklerinde evin neşesi haline gelir ve sahiplerinin bir an yanından ayrılmak istemedikleri değerler halini alırlar. Tavşan yemleri, genel olarak belli bazı gıdalardan ve kuru otlardan elde edilir. Tabi ki yemlerde kullanılan kuru ot ve diğer gıdaların taze olması, tavşanın sindirim sistemine herhangi bir sıkıntı vermemesi önemlidir.

Tavşan yemleri

Tavşan yemi nasıl olmalıdır?

Buğday, arpa, keçiboynuzu, mısır, ayçekirdeği, tuz, yulaf, vitamin ve mineraller gibi temel gıdaların içeriğinde bulunduğu tavşan yemleri, sağlık açısından hayvanın daha sağlıklı olmasını ve sindirim sistemini dengede tutucu özelliğe sahiptirler. Jungle Tavşan Yemi gibi bilinen markalar, hayvan sahiplerinin en çok tercih ettikleri markalar arasında yer alıyor, bunun nedeni de yine içeriğindeki gıdaların ve vitaminlerin tavşanın sağlığını olumlu yönde etkilemesinden kaynaklanmaktadır.

Tavşan yemleri

Yüzde 100 doğal ve katkı maddesi kullanılmayan yemler, tavşanların ilerleyen süreçlerde sağlıklarının yerinde kalmasını sağlamakla birlikte gelişmelerine en iyi şekilde destek vermektedir. Quik Kuru Yonca Kemirgen Otu, içeriğinde barındırdığı özenle hasat edilmiş kurutulmuş yonca otu içerir. Bu özelliği sayesinde hem tavşanların hem de hamsterlarin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur.

Tavşan yemleri

Tavşan bakımı nasıl yapılır?

Tavşanlar, diğer hayvanlardan farklı olarak daha özgür yaşamayı seven varlıklardır. Beyaz, kahve, gri renk tonlarının yanında bir de uzun kulaklarıyla dikkat çeken tavşanlar, hassas bakım gerektiren evcil hayvanlardır. Yuvalarının sağlıklı ve temiz olması, yuvaları ve tuvalet yerlerinde sürekli saman bulunması gibi önemli detaylara dikkat edildiğinde tavşanlar hem daha sağlıklı yaşarlar hem de daha uzun ömre sahip olurlar. Bu nedenle tavşan bakımı hakkında daha detaylı bilgiler edinerek bakım yapmak çok daha önemlidir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup