Genel

Ucuz mamalar avantajlı mıdır?

Minik dostlarınız için her şeyin en iyisini düşünürsünüz elbette. Ancak bununla birlikte kesenizi de düşünmek zorundasınız. Yani kaliteli bir mamayı ne kadar ucuza alırsanız, o kadar avantajlı olursunuz…

Kedi veya köpek mamaları, her ikisi de farklı markaların üretimleri ile piyasaya sürülen seçeneklerden oluşur. ABD veya diğer ülkelerde üretilerek ülkemize ve dünya geneline yayılan mamaların hepsi için “iyi” demenin mümkün olmadığı gibi hepsi için “kötü” demek de doğru değildir. Fiyatlara bakarak aldanmak ise kendi başına bir sorundur. Elbette ucuz kedi maması almak en doğal hakkınızdır. Ancak bunu yaparken de çok cüzi rakamlar ödemenin doğru olmadığını bilmeniz gerekiyor. Bazı kalitesiz mamaların içeriğindeki gıdalar veya maddeler, kedilerinizin veya köpeklerinizin böbrek hastalığına yakalanmalarına, idrar yollarında hastalıkların meydana gelmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle çok da ucuzcu olmamanın gereklik olduğunu söylemek gerekiyor.

Ucuz mamalar avantajlı mıdır?

Mama fiyatı ile kalitesi eşit orantılı mıdır?

Çoğu insan alışveriş yaparken pahalıya aldığı bir ürün için “iyi”, ucuza aldığı bir ürün için “kötü” etiketini çok rahatlıkla yapıştırabiliyor. Ancak bunun kesinlikle böyle olmadığını bilmek gerekiyor. Köpek maması veya kedi maması veya diğer evcil hayvanların yemini satın alırken fiyat ile kalitenin orantılı olmadığını bilmeniz gerekiyor. Yani fiyatlar bazen aldatıcı olabilir. Hatta iyi bir pazarlamacı, çok kalitesiz olmasına rağmen bir ürünü çok yüksek fiyatlarla satabilir. Ama bu ürünün kaliteli olduğunu göstermez. Kedi mamaları da böyledir. Bazı adını duyurmuş markalar, içeriğindeki gıdalar iyi olmasa bile bir algı oluşturup iyi olduğu sezgisini uyandırabilmektedirler.

Ucuz mamalar avantajlı mıdır?

 Mamaların İçeriği

Özellikle kedilerin sindirim sistemleri çok hassastır ve kendi başlarına mamalarını tercih etme lüksleri olmadığı için bu görev tamamen sahiplerine düşüyor. Kedi maması alırken ucuza alayım derken kedinizin sağlığını riske atabilirsiniz. Ucuz mamaların genelinde hangi malzemelerin kullanıldığı bilinmiyor. Bilinen tek şey sağlıksız kemik sularından ve yağ oranı yüksek malzemelerden üretilmiş olmalarıdır. Fiyat bakımından her ne kadar kesenizi sevindiren bir durum olsa da kedilerinizin sağlığı için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Bu nedenle ucuz bulduğunuz her mamayı satın almamanız gerektiğini iyi bilmeniz gerekiyor.

Ucuz mamalar avantajlı mıdır?

Kedi maması veya köpek maması satın alırken dikkat etmeniz gereken en temel etken, tuz oranıdır. İyi bir mamada tuz oranı daha düşük olur. Karaciğer ve böbreklerin daha sağlıklı çalışması ve buna mukabil diğer hastalıkların ortaya çıkmaması için mama üreticileri, tuz oranını düşük tutarlar. Tabi ki sadece bununla sınırlı değildir. Ancak yine de ön bilgi olması açısından tuz oranı düşük olan mamaları tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup