Kedi

Yavru Kediler İçin Süt Tozu Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Özellikle bahar ve yaz aylarında sokaklarda çok sayıda yavru kediyle karşılaşmaktayız. Mart ayı kedilerin en kızgın dönemi olduğu için yaza doğru yavru sayıları artmaktadır. Bu yavru kedilerin bazıları anneleri tarafından bakılmamaktadır. Normal şartlarda anne sütüyle beslenmesi gerekirken bundan mahrum kalmaktadır. Eğer sokakta tek başına kalmış bir yavru kedi görürseniz onları süt tozu ile besleyebilirsiniz. Bu kediler anne sütünden mahrum kaldıkları için süt tozu onlar için oldukça iyi bir alternatif olacaktır. Eğer süt tozu doğru bir şekilde kullanılırsa gelişimlerini olumlu yönde etkileyecektir.

Yavru Kediler İçin Süt Tozu

kediler için süt tozu

Eğer sahiplendiğiniz kedi  6 haftalıktan daha küçükse normalden daha özel bir bakıma ihtiyaç duyacaktır. Özellikle ilk bir ay bakım yapması oldukça zor olacaktır. Dolayısıyla yavru kediyi sahiplenirken bu bilince sahip olmanız gerekmektedir. en önemli hususlardan bir tanesi yavru kedinin beslenmesi olacaktır. Normal şartlar altında gün içerisinde sabah ve akşam olmak üzere anne sütüyle beslenmesi gerekir ancak annesi tarafından bakılmadığı için süt tozu ile beslemek gerekecektir.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Süt Tozu Nereden Temin Edilir?

kediler için süt tozu

Kediler için hazırlanmış olan süt tozlarını veterinerlerden temin edebilirsiniz. Bunun yanında buraya tıklayarak web sitemiz üzerinden online sipariş verebilirsiniz. Süt tozunun adından da anlaşılacağı gibi toz şeklindedir ve sulandırılarak kediye verilir. Besleyici olarak oldukça iyi olan bu besin aynı zamanda emme, ısırma, çiğneme ve yutma becerileri tam anlamıyla gelişmemiş kedilerde kullanılmaktadır ve pratiklik sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir: Kısırlaştırılmış Kedilere Özel Üretilen En İyi 5 Kedi Maması

Yavru Kediler İçin Anne Sütünün Önemi

kediler için süt tozu

Yalnız buradan kedilerin sadece süt tozu ile beslenebileceği sonucuna varılmaması gerekir. Her ne kadar besleyici bir yöntem olsa da anne sütüyle eş değerde olduğu kesinlikle söylenemez. Dolayısıyla süt tozu ile beslenen kedilerle anne sütüyle beslenen kedilerin büyümeleri aynı olmayacaktır. Doğal olarak anne sütüyle beslenen kediler daha hızlı gelişim gösterecektir.

Burada en önemli nokta yavru kedilerin çok fazla beslenmemesidir. Yavru kedilerin mideleri doğal olarak çok küçük olacaktır ve aşırı beslenmesi durumunda kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. İlk haftalardaki kedilerin mide kapasiteleri kilogram başına 50 mililitre kadardır. Doğal olarak aşırı besin verilmemesi gerekir.

İlginizi Çekebilir: Kediler İçin Islak Mama Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedilerin Beslenme Aralığı Nasıl Olmalıdır?

kediler için süt tozu

2-3 haftalık kediler 6 saat arayla günde 4 defa beslenmelidir. Bu kedilerin ortalama 100-150 gram civarında olacağını düşürsek her öğün için 5 mililitrelik mama yetecektir. Ayrıca yavru kediler mama kabına alışık olmadığı için ve ne zaman doyduğunu anlamayacağından, süt tozu bir enjektör veya damlalık yardımıyla verilmelidir.

Sık Sorulan Sorular

Kuru Mama Açık Kaldığında Bozulur mu?

Kedi maması açıkta bırakıldığında bayatlar. Nemli ve güneşli ortamda kalırsa da ekşir ve bozulur.

Kedi Mama Seçer mi?

Kediler sevmediği mama ile beslenirse bu durumda mamayı yemeyebilir.

Kediler Neden İştahsız Olur?

Kediler birçok nedenden dolayı iştahsız olabilir. Ancak bu durum sağlık sorununun habercisidir.

Kediler Ne Sıklıkla Yer?

Kedinizin cinsine, yaşına ve ırkına göre yeme sıklığı değişkenlik gösterir.

Bu Video İlginizi Çekebilir

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup