Kuşlar

Yavru Ördeklerin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Yavru ördek besleyen kişilerin en merak ettiği şeylerden bir tanesi ördeklerin cinsiyeti olacaktır. Yavru ördek beslerken cinseyetini öğrenmenin birden fazla yöntemi bulunmaktadır. Bunları sıralamak gerekirse; dış görünüş, çıkardığı ses, iç anatomisi ve davranışları olarak sıralamak mümkündür. Eğer bir yavru ördeğin cinsiyetinin nasıl öğrenileceğini bilmek istiyorsanız aşağıdaki yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 

Yavru Ördeğin Fiziksel Görüntüsü

Pek çok yavru ördeğin erkek olanları daha koyu renkli tüylere ve gagalara sahiptir. Dişi yavru ördekler erkeklere oranlar daha soluk bir tüy ve gaga rengine sahiptir. Örneğin yeşil başlı yavru ördeklerden yola çıkmak gerekirse, erkek olan yavruların baş gölgesinin daha parlak yeşil, gövdesinin daha koyu kahverengi ve gagasının ise hardala yakın bir renkte olduğunu görebilirsiniz. Bu durum dişi yavru ördeklerde ise erkeğe oranla daha soluk bir tüy rengine ve gaga rengi ile ortaya çıkmaktadır.

Aynı zamanda erkek yeşil başlı yavru ördeklerin beyaz kuyrukları bulunurken kuyruklarının ucu siyah renklidir, ancak dişi yavru ördeklerde böyle bir ayrım yoktur.

Çıkardığı Ses

Dişi yavru ördekler, erkek yavru ördeklere oranla çok daha fazla vaklamaktadır. Dişi yavru ördekler tek seferde 2-10 defa vaklarken, erkeklerde bu rakam 1-2 defa olarak değişmektedir. Aynı zamanda dişi yavru ördeklerin sesleri daha gür ve yüksektir. Erkek yavru ördeklerin sesi ise daha tiz, sessiz ve derinden gelmektedir.

Anatomik Yapısı

Bir yavru ördeğin cinsel organını tespit edebilmek için ördek yetiştiricilerinin uyguladığı bir yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemi uygulamak için yavru ördeğin 12 günlük olması gerekmektedir. Bu yetişkinliğe gelmiş bir ördeğin cinsiyetini öğrenmek için ters çevirerek kuyruğunun altındaki bölgeyi baş parmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak ortaya çıkartmanız gerekmektedir. Bu yöntem ile dişi ördeklerin cinsel organlarını koni şeklinde görülürken, erkeklerin cinsel organı ise daha uzun ve noktasal olarak görülmektedir. Erkeklerde bu yöntemi uygularken cinsel organının ortaya çıkması 2-3 saniye sürebilir.

Davranışsal Farklılıklar

Erkek ördeklerin hem kendi içerisinde hem de dişilere göre farklı davranışları görülmektedir. Erkek yeşilbaş ördekler, dişilere kur yaparken kafalarını bir yandan diğer yana çevirirler ve bu sırada kanatlarını çırparak omuzlarının arkasından bakarlar. Başka bir erkek yavru ördek gördüğü zaman ise gagası açık bir şekilde diğer ördeği kovalayarak tehditi savurmaya çalışır. Bu gibi davranışlar erkek yavru ördekler ile dişi yavru ördeklerin birbirinden ayrılmasını sağlar.

Yavru Ördekler Nasıl Beslenir? isimli yazımızı okumayı da unutmayın!

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup