Akvaryum

Yemlenmiş Balıklar

Sessiz varlıklar, doğanın masum müdavimleri, akvaryumun süsleri ve insana huzur veren canlılar…

Balıklardan söz ediyorum. Balıklar, dünyanın en sessiz varlıklarıdır. Ne hırlamaları ne de gürlemeleri vardır bu canlıların. Yemlerini verdiğinizde en mutluları onlardır ama bu mutlulukta bencillik etmeyeceklerinden emin olabilirsiniz. Oturup izlediğinizde verdikleri huzur ve enerji, doğanın hiçbir yerinde bulamayacağınız kadar değerlidir. Düşünsenize, çok cüzi fiyatlarla satın alacağınız balık yemi ile 3-5 dakika ilgileneceğiniz balıklar, gün içerisinde yaşadığınız tüm negatif enerjiyi üzerinizden atmanızı sağlayacak, iş stresinden uzaklaştıracak, ruhunuzun derinliklerini dinlemenizi sağlayacak. Küçük ama marifetli bu hayvanlar için en iyisini seçmeyecekseniz de ne yapacaksınız?

Yemlenmiş balıklar

Balık yemi seçmekle işe koyulun

Balık yemi, evde de yapılabilir ancak en sağlıklısı ve pratiği hiç uğraşmaya gerek kalmadan bilinen bir markadan faydalanmak olacaktır bir de yemler hakkında bilgi sahibi de olursanız o zaman işiniz çok daha kolay olacaktır. Sağlıklı balık yemlerinin içeriğinde kuzu yüreğinin en yağlı bölgesi, ıspanak ve havuç bulunur. Ambalajları üzerinde de zaten içeriklerinde hangi gıdaların kullanıldığı yazıyor. Yine de tabi satın almadan önce tercih ettiğiniz marka hakkında kısa da olsa bir araştırma yapmanız, işinizi garantiye almak açısından çok daha faydalı olacaktır.

Yemlenmiş balıklar

Balık yemlerinin taze olması önemlidir

İnsanlar gibi hayvanlar da beslenirken taze olan ürünlerle beslenmelidirler. Özellikle de balıklar için bu konuya çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Küçük olan bu varlıkların sindirim sistemleri de küçük ve güçsüzdür. Dolayısıyla balık yemi alırken taze olmasına, son kullanım tarihinin geçmediğine ve balığınızın türüne uygun olup olmadığına dikkat etmenizde yarar vardır.

Yemlenmiş balıklar

Balıklara fazla yem vermeyin

Balık konusunda acemi olanlar, bazen diğer hayvanlarla karıştırarak günde birkaç defa balıklarını yemlerler. Aslında bu hiç de doğru bir şey değildir. Daha önceki yazılarımda balıkların hafızalarından söz etmiştim ve hafızalarından dolayı açlık veya tokluk hissinin pek farkında olmazlar. Bu nedenle balık yemlerken günde 1 defa yemlemenizin yeterli olduğunu bilmenizde fayda vardır.

Yemlenmiş balıklar

Balıklarla zaman geçirmek ve uzun süre yaşamalarını sağlayabilmek açısından balık yemi ve seçimi oldukça önemlidir. Bu konuda ne kadar dikkatli davranırsanız balıklarınız için o kadar iyi olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup