Akvaryum

Zebra cichlid bakımı, beslenmesi

Balıkların dünyasından yeni bir balıkla karşınızdayım. Bugün sizlere Zebra cichlid balığı hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Zebra cichlid bakımı nasıl yapılır, nasıl beslenir?

Doğanın huzur veren canlılardan balıklar, sessiz dünyalarından sundukları güzellikler ve huzurlu atmosfer ile büyüleyici etkiye sahip en kuvvetli varlıklardır. Bu balıklar arasında bulunan “zebra çiklitleri” veya “çiklet balığı” olarak da bilinen Zebra cichlid balığı muazzam görünümü, hoş atmosferi ve sunduğu huzur ile ön plana çıkıyor. Siyah-beyaz çizgilere sahip olan balıkların isimleri de bu özelliklerinden geliyor. Erkeklerde en uzunu 15 cm. iken dişilerde ise 12 cm. olarak görülüyor.

Zebra cichlid bakımı, beslenmesi

Orta Amerika’nın tüm uzunluğuna yayılan nehirlerde yaşayan zebra cichlid, doğal ortamında da oldukça neşeli ve hareketli bir balık türüdür. Açık nehirlerde yüzmelerinden dolayı, kayalıkları, bitkileri ve saklanabilecekleri diğer objeleri severler. 100 cc.’lik bir akvaryum içerisine serpiştirilen kaya parçacıkları, bitki süsleri, çikletler için iyi bir alan olabilir.

Zebra cichlid bakımı, beslenmesi

Akvaryum seçimi

Zebra cichlidlerin en güzel özelliklerinden biri de hemen hemen her tanka uyum sağlayabilmesidir. Yukarıda da belirttiğim gibi kaya parçaları, süs bitkileri ve büyük yem parçalarının olması balıklarınız için yeterli olabilecektir. Sıcaklık konusunda doğal yaşamlarındaki değere uygun davranılırsa daha iyi olur (70 – 82F dolaylarında olması), pH değeri konusunda çok da dikkat edilmesi gereken bir balık türü değildir, fakat başka tür balıklarla birlikte beslemeyi düşünüyorsanız, 6 veya 8 pH değerlerinden birini seçmeniz gerekiyor.

Zebra cichlid bakımı, beslenmesi

Daha çok kayalık alanları seven Hükümlü Cichlidler için akvaryum hazırlarken bunu dikkat almanızı öneririm. Bitkileri de sevseler daha çok tercih ettikleri alanlar kayalıklardır, balık tankını hazırlarken büyük kayalıkların olmasına daha da önemlisi balıkların saklanabilecekleri türden kayalıklar olmasına dikkat edin.

Beslenme

Doğal hayatlarında açık nehirlerde seyreden zebra balıkları, hemen hemen atılan her şeyi yerler bu yüzden akvaryumcular “telaşlı yiyiciler” diyorlar bu balıklar için. Tabi her yemi yemeleri çok önemli değil, önemli olan sundukları huzurun daha uzun yıllar devam etmesidir yani sağlıklı beslenme. Bu yüzden de balık yemi konusunda dikkatli davranmak gerekiyor.

Zebra cichlid bakımı, beslenmesi

Zebra cichlidler, her balık yemini yiyebilirler, diyetlerinin büyük kısmı kaliteli bir pul yem veya palletinden gelmelidir. Petshop mağazalarında bu kalitede yem bulmak oldukça kolaydır. Ancak balığınızı daha da sağlıklı koşullarda yetiştirmek istiyorsanız New Life Spectrum Cichlid Formula gibi yemleri tercih edebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup