Köpek

American Eskimo Özellikleri ve American Eskimo Irkı Hakkında 5 İlginç Bilgi

İnsanlarla yakın bağ kurabildikleri için çocuklu aileler adına uygun olan American Eskimo köpekleri oldukça sevimli, neşeli, itaatkardır. Geçmişten günümüze farklı yetenek ve özellikleriyle popülerliğini arttıran bu sevimli köpek cinsi ortalama 12 ile 14 yıl yaşar.

American Eskimo Cinsi Köpeğin Özellikleri

Amerikan Eskimo Cinsi Köpeğin Özellikleri

Ağırlık: 8 ile 12 kg Kökeni: Spitz ailesinin bir üyesidir.
Boy: 38 ile 51cm Eğitilebilirliği: Yüksek
Renk: Beyaz, Bisküvi Genel Bakım İhtiyaçları: Orta
Zekâ Düzeyi: Yüksek Aşırı Havlamaya meyillidir.
Egzersiz Gereksinimleri: 20 ile 40 dakika Horlama: Orta
Tüy Dökme Miktarı: Orta Mizaç: Zeki, çevik, atik, can dostu, koruyucu

İlginizi Çekebilir: Köpeğinizin Tarzını Yansıtan Birbirinden Güzel 10 Köpek Kıyafeti

American Eskimo Eğitimi

Amerikan Eskimo Cinsi Köpeğin Eğitimi

American Eskimo köpeklerinin zeka seviyeleri yüksek oldukları için kolay öğrenilirler. Sevimli köpeğinizin sizi dinlemesini istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey nazik ve sevgi dolu olmaktır. Aksi halde kaba davranışlar içerisine girdiğiniz takdirde, köpeğinizi sizi dinlemez ve gönlünü yeniden alman biraz zaman alır. Sevimli dostunuzun yapmak istemediği bir şeyi yapmaya zorlamayın. Onunla konuşmaya çalışın ve ödüller verin. Eğitim sürecinde köpeğiniz söylediklerinizi yapmaya başladığında onu sesli bir şekilde övün. Ne kadar konuşamasa da onlarında dili olduğunu ve sizleri anlayabildiğini unutmayın.

İlginizi Çekebilir: Adım Adım Köpek Temel İtaat Eğitimi Nasıl Verilir? [🐕‍🦺DETAYLI ANLATIM]

American Eskimo Cinsi İçin En İyi Eğitim Tasmaları

Amerikan Eskimo Köpek Cinsinin Eğitim Tasması

American Eskimo cinsi köpeğiniz için doğru eğitim tasması almak son derece önemlidir. Eğer yanlış tasma alırsanız, köpeğinize fiziksel anlamda zarar verme ihtimali yüksektir. Köpeğinizi eğitmek için bir eğitimci tarafından yardım alıyorsanız, büyük ihtimal köpeğinize boğma tasması almanızı tavsiye edecektir. Ayrıca bu tasmalar uzman veterinerlerin önerdiği bir tasma türü olduğu için güvenle köpeğinize takabilirsiniz.

Eğitim tasması
Sipariş vermek için tıklayın.
Eğitim tasması
Sipariş vermek için tıklayın.
Eğitim tasması
Sipariş vermek için tıklayın.

American Eskimo Köpeğinin Karakter Özellikleri 

Amerikan Eskimo Köpek Cinsinin Kişiliği

Zeki, çevik ve cana yakınlıklarıyla nam salan American Eskimo köpekleri aileler için son derece uygundur. Ayrıca sahiplerine karşı oldukça sadıktır ve her zaman sahipleriyle birlikte vakit geçirmekten hoşlanır. Geçmiş zamanda iyi bir bekçi köpeği olarak eğitilen bu köpek cinsi, korumacı tavırlarıyla sahiplerini güvende hissettirme duygusunu yaşatır. İnsanlarla kolay bir şekilde sosyalleşebildiği için cana yakın bir kişiliğe sahiptir. Ancak bu süreçte yabancılara karşı temkinli yaklaşmaktan da kendini alıkoyamaz. Bu nedenle doğru bir şekilde sosyalleşmesine yardımcı olarak bu durumu daha hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Kıskançlık: Neden Kıskanırlar, Belirtileri Nelerdir?

American Eskimo köpeklerinin düzenli olarak egzersize ihtiyacı vardır. Enerjilerini dışarıya atması için uzun yürüyüşlere ve çeşitli aktiviteler yaparak ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. İlgilenmediğiniz takdirde sıkılıp sürekli havlayan huysuz bir köpeğe dönüşecektir. Köpeğinizle karşı karşıya gelmemek için gerektiği ilgiliyi, şevkati ve zamanınızı ona verin. Sadık can dostlarınızın en sevmediği şey ise yalnız kalmaktır.

Ailenin her daim bir üyesi olduğunu hissetmek isteyen American esikomo cinsi köpekleri, yalnız bırakıldığında sevilmediği kaygısına düşer. Bu yüzden yoğun bir işte çalışanlar için ya da vakti olmayanlar için uygun değildir.

  1. Sevimli ve enerjik oldukları için mükemmel bir oyun arkadaşı olur.
  2. Cana yakın halleriyle çocuklarla arası gayet iyidir.
  3. Sadık, bağımsız, cesur ve maceracı özellikleri vardır.
  4. Çevresindeki köpeklere karşı ve evcil hayvanlara karşı soğuk tavırlar içerisine girer.
  5. Çabuk öğrenir, ancak istemediği olduğu zaman inatçı bir yapıya bürünür.
  6. Sevdiği mamaları veya oyun içeren ödül temelli eğitimde en iyi performansını verir.

American Eskimo Fiziksel Özellikleri

Fiziksel Özellikleri

Minyatür ve standart boylarda olan American Eskimo cinsi köpeklerin iki farklı boyutu vardır. 12 ila 15 metre dâhil olmak üzere erkekleri ve 11 ile 14 metre, dişileri aynı boyuta sahiptir. Standart boyutları erkeklerde 15 ila 19 metreden büyük, dişileriyse 14 ile 18 metredir. Fiziksel olarak görünümü kama şeklinde ki kafası, üçken kulakları ve kabarık beyaz arkaya kıvrılan tüylere sahiptir.

Gözleri kahverengi tonlarında olup beyaz kirpikleri ile tüm dikkatleri üzerine çeker. Ayrıca ayak tırnakları da beyazdı ve bu cinse ait genel olarak kabul edilen tek rengi beyaz ya da bisküvi tonlarıdır. Ortalama olarak, minyatür boydaki köpekler 20 kg, standart boydakiler ise 30 kg ağırlığına sahiptir.

American Eskimo Köpeği Hakkında İlginç Bilgiler 

Amerikan Eskimo Köpeği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  1. American Eskimo Köpekleri Amerika’dan değil,  Almanya’da ortaya çıkmıştır ve Alman Spitz’den geldiler.
  2. Alman Spitz köpekleri başlangıçta bir çoban köpeği olarak eğitildi, çiftlik hayvan bekçisi ve av köpeği olarak kullanıldı.
  3. 19. yüzyılın sonlarında, American Eskimo Köpeği sirklerle popüler hale geldi. Kolayca eğitilebildikleri için ve eğlenceli çeviklik halleri nedeniyle gösterilerde kullanıldı.
  4. Tarihte ip üzerinde yürüyebilen ilk köpek olarak anılır. Akrobat hareketleri ve çeşitli numaralarıyla şimdiye kadar bu hareketleri yapabilen ilk köpek türüdür.
  5. Geçmiş dönemlerde American Eskimo cinsi köpekler bisküvi rengine sahipti. Daha sonraki dönemlerde resmi cins standartlarına göre bu tür köpekler ya tamamen beyaz renge ya da bisküvi rengindedir.

American Eskimo Bakım Stratejileri 

Amerikan Eskimo Köpeğinin Bakımı

American Eskimo köpeği, macera duygusu olan meraklı ve oyuncu bir köpektir. Bu tür köpeklerin tüyleri dikkat edilmesi gereken en önemli türdür. Onları tımarlamak, yoğun tüylerindeki karışıklıkları kontrol altında tutmak için tımarlamak haftalık rutininizin bir parçası haline gelmelidir. Sevimli dostlarınızı iki ayda bir yıkayın ve parlak, sağlıklı bir tüy elde etmek için haftada bir veya iki kez fırçalayın. American Eskimo’nuzu tımar etmek onun tüyleri ve cildi için faydalıdır.

🐶İlginizi Çekebilir: 5 Adımda Köpek Tüy Bakımı Nasıl Yapılır? [✅DETAYLI ANLATIM] (tıklayın)

Hassas cilt yapısına sahip olan American Eskimo köpeği yaz aylarında güneşe çıkartılmamalıdır. Ayrıca aylık olarak tırnak bakımı ve kişisel bakımı yapılmalıdır. Daha sonra kulaklarının için haftalık nemli bir bez ile silinmelidir. Sizinle uzun süre sağlıklı kalması için hijyenik bir ortamda yaşaması köpeğiniz için en uygun ortam koşuludur. Ayrıca ağız enfeksiyonlarına karşı dişlerinin fırçalanması gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.

🐶İlginizi Çekebilir: Köpek Tırnak ve Pati Bakımı Nasıl Yapılır [🐾Köpek Tırnak Bakımı Önerileri] (tıklayın)

Köpek Fırçası
Sipariş Vermek İçin Tıklayın🐕
Köpek Bornozu
Sipariş Vermek İçin Tıklayın🚿
Köpekler İçin Tırnak Makası
Sipariş Vermek İçin Tıklayın🪒

American Eskimo Egzersiz İhtiyacı 

Amerikan Eskiomo Köpeklerinin Egzersizi

  1. Canlı ve uyanık bir ev köpeği olmaları için düzenli olarak yürüyüşlere çıkartın.
  2. Fiziksel egzersiz ihtiyaçlarının birçoğu kapalı mekân oyunlarıyla karşılanabilmesine rağmen, dışarıda yapılan yürüyüşler ve koşu zihinsel yetilerini güçlendirir.
  3. Kalın kürkleri, soğuk havaya karşı iyi koruma sağlar ancak aşırı ısınmaya karşı da önlem alınması gerekir.
  4. Sahipleriyle 20 ile 40 dakika arası oyun oynayarak hareket etmesini sağlayabilirsiz. Eski zamanlarda çoban köpeği olarak eğitilen bu cins, her daim çevik olması için egzersizini es geçmemek önemlidir.

American Eskimo Sağlık Sorunları

Amerikan Eskimo Köpeklerinin Sağlık Sorunları

American Eskimo Köpeği’nde dikkat edilmesi gereken konulardan biri pireler. Bu cinse sahiplerinin pire alerjisi olabilir. Bu nedenle tüylerini düzenli olarak bakımını yapmayı ihmal etmeyin. Kalça displazisi hemen hemen her köpeğin yakalanma ihtimali olduğu gibi bu durum American Eskimo Köpeği için de geçerlidir. Bunu dışında kilo almaya meyilli bir yapısı vardır. Beslenmesine özen göstermek sağlığı için faydalıdır. Genel olarak sağlıklı sorunları olmayan bir hayvandır sadece diş problemleri ile karşılaşma ihtimali yüksek olan ırklardandır bu nedenle dikkat etmek gerekir.

🐶İlginizi Çekebilir: Köpekler Neden Kusar, Kusmaya Ne İyi Gelir, Nasıl Önlenir? (tıklayın)

Köpek Vitamin Hapları
👉🏻Sipariş Vermek İçin Tıklayın
Köpek Kulak Bakımı Losyonu
Sipariş Vermek İçin Tıklayın👈🏻
Köpek Eklem Sağlığı
Sipariş Vermek İçin Tıklayın☝🏻

American Eskimo Beslenme Önerileri 

Amerkab Eskimo Köpeklerinin Beslenmesi

Tüm köpekleri gibi American Eskimo cinsi köpeklerinde doğru beslenmesi oldukça önemlidir. Bu kaslarını güçlenmesi ve sindirim siteminin düzenli olarak çalışması için mamalarında yeteri kadar protein, yağ ve lif içermesi gerekir.

American Eskimoları köpekleri için kaçınılması gereken mama türleri:

  1. Buğday
  2. Soya
  3. Mısır
  4. Yapay tatlar ve tatlandırıcılar
  5. Şeker
Kuru Mama
Sipariş Vermek İçin Tıklayın
Kuru Mama
Sipariş Vermek için Tıklayın
Kuru Mama
Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Bu besinler, köpeğiniz için sağlıklı değildir ve alerji, kilo alma, diyabet  gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilir bunun yanı sıra bir dizi komplikasyona neden olabilirsiniz. Eğer köpeğiniz mamalara karşı alerjik reaksiyon gösteriyorsa uzman bir veterinere giderek özel bir beslenme programı çıkartmasını istemelisiniz.

Genel olarak American Eskimolara Mama seçerken şu bileşenleri olmasına dikkat etmelisiniz:

  1. Dökülmeye iyi gelen Omega 3’lü mamalar.
  2. Antioksidanlar
  3. Güçlü bir kalbi destekleyen taurin.
Kuru Mama
Sipariş Vermek İçin Tıklayın
Köpek Maması
Sipariş  Vermek İçin Tıklayın
Köpek Maması
Sipariş Vermek İçin Tıklayın

American Eskimo’nuz için en iyi köpek mamasını ve diyetini belirlemek için her zaman veterinerinize danışmayı unutmayın.

American Eskimo Tarihi ve Kökeni

Amerikan Eskimo Köpeklerinin Tarihi ve Kökeni

American Eskimo köpek cinsi,  Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Batısında,  Alman göçmenler tarafından eğitilen bir köpek türüdür. Minnesota, Wisconsin ve Ohio’daki Alman çiftlik sahipleri göç sırasında bir çiftlik köpeği olan Alman Spitz köpeklerini yanlarında getirildi. Çoğu Spitz cinsi gibi, Alman Spitz’in de kıvırcık bir kuyruğa ve sivri kulaklara sahiptir. Daha sonra ortam koşullarının değişmesiyle beraber renkleri beyaz hale geldi ve büyüleyici bir görünüm kazandı.

American Eskimo Köpeği Hakkında Sık Sorulan Sorular

American Eskimo Köpekleri İyi Evcil Hayvanlar mıdır?

Uysal ve zeki olmasından kaynaklı sahiplerine zorluk çıkarmaz. İyi bir evcil hayvan olma özelliğine sahiptir.

Eskimo Köpekleri Çok Tüy Döker mi?

Gerekli bakımı yapılmadığı takdirde fazla tüy dökebilir.

American Eskimo Köpekleri Yalnız Bırakılabilir mi?

Eğer American Eskimo köpeklerinizi evde yalnız bırakmak durumumdaysanız, maksimum 5 saat yalnız bırakabilirsiniz.

American Eskimo Köpeğimi Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

American Eskimo köpekleri düzenli olarak fırçalama ve bakım ister. Bu nedenle 6 haftada bir yıkamanız uygundur.

🐕‍🦺 Editör Yorumu

Genel itibariyle Köpekler, insanların anlayamadığı birçok şeyi anlarlar, belki konuşamazlar fakat tüm soruların cevabı gözlerinde gizlidir. Sahiplendiğiniz bu sevimli canlılar, sizi tamamen çıkar gütmeden sever ve buna karşılık olarak bekledikleri tek şey hak ettikleri ilgidir. Sevimli can dostların tek korkusu da, evden çıktığınızda bir daha geri dönmeyecek olmanızdır. Bu korkuyu onlara yaşatmamak için tüm samimiyetinizle güven duygusunu hissettirin böylelikle aranızdaki bağ kuvvetlenir ve ömür boyu süren bir can yoldaşı kazanırsınız….

 Unutmayın‼️

“Köpeğiniz dünya üzerinde sizi kendinizden bile daha çok sevecek tek kişidir …”

👉🏻İlginizi Çekebilir: Afgan Tazısı

 

 

👀American Esikomo köpekleriyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için videoya göz atabilirsiniz…

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Merhabalar, her albino köpekte olduğu gibi bu cins köpeklerde oldukça alerjik bir yapıya sahiptir, özellikle sıcak havalarda tavuk ve tavuk içeren bir mama vs verilmemelidir. Tüylerini hemen hemen her gün taramak gerekebilir, eğer buna vakit ayıramıyor veya köpeğiniz kendisini size taratmıyorsa mutlaka ayda en az 1 defa işinde uzman bir pet kuaförden destek almanızı tavsiye ederim 😇

  2. Sahiplenmek istediğim bir ırk, bakımı hakkında bilgi sahibi olabilmek için önden araştırma yapıyorum, sunmuş olduğunuz makale gerçekten bilgi verici teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup