Hayvanların dünyasından ilginç bilgiler

Hayvanlar, kendi dünyalarında yaşamları ile insanların yaşamlarından daha farklı olan varlıklardır. Öyle ki onların yaşamında bazı özellikler vardır ki insanlar toplu olarak bir araya geldiklerinde bile bunu başaramazlar. İşte, hayvanların dünyasından ilginç bilgilerle yeniden karşınızdayız.

Hayvanlar Hakkında İlginç Bilgiler

Mavi balinalar hakkında bilginiz var mı? Mesela denizlerin efendisi olmalarının yanında bir de sesi en yüksek çıkan hayvanlar olduğunu biliyor musunuz? Mavi balinaların çıkarttıkları sesler, 188 desibeldir ve bu ses 800 kilometre öteden duyulabilir.

Çoğu hayvanlar insanlar gibi uzanarak veya oturarak uyurlar, muhtemelen çevrenizde gördüğünüz çoğu hayvan da böyledir. Ama gözden kaçırmış olmalısınız ki atlar ve inekler ayakta uyurlar.

Balina Köpek Balıkları

Balina köpek balıkları hakkında ne kadar bilginiz var? Biraz korkutucu varlıklardır değil mi? Deniz hayvanlarına karşı merhametsiz olan bu hayvanlar, büyüklükleriyle dudak uçuklatıyor. Balina köpek balıkları, 18 metre uzunluğunda ve yaklaşık 12 ton ağırlığındadır, bu özellikleri denizde yaşayan en büyük balık türü olmalarını sağlıyor.

Kutup Deniz Anası

Kutup deniz anası hakkında ne biliyorsunuz? Soğuk yerde yaşayan hayvanlar, insanın tahammül edemeyeceği soğukluğa dayanmaları vs. ama bir de bunların dokunaçları vardır ki kutup deniz anasının dokunaçları 36 metre uzunluğundadır.

Su Samurları

Su samurlarını bilirsiniz, biraz sempatik biraz da yaptıkları hareketlerle beğeni toplayan hayvanlardır. Su samurları uyurken el ele tutuşurlar, malum bulundukları ortamın akıntılı olmasından dolayı bunu yapmak zorundadırlar. Amaç, uyandıklarında ayrı yerlere sürüklenmemektir.

Köpek Balığının İskeleti

Köpekbalıklarının kemikleri hakkında ilginç bir bilgi öğrenmeye ne dersiniz? Köpekbalıklarının iskeletlerinin kemikten oluşmadığını biliyor musunuz, bilmiyorsanız kıkırdaktan oluştuğunu söyleyelim.

Arıların Sesi

Arıların ve sivrisineklerin sesi kulak tırmalayıcı değil mi? Sizce bu sesi ağızlarından mı çıkartıyorlar? Cevabınız “evet” ise yanılıyorsunuz, çünkü bu sesler kanat çırpmalarındaki hızdan çıkan sestir.

İlginç Bilgiler

Yukarıda saydıklarımdan çok daha fazla ilginç bilgiler hayvanların özelliklerinde bulunur. Araştırdıkça diğer ilginç özellikler hakkında sizlere yeni bilgiler vereceğim, daha önceki konumuz hayvanlar hakkında ilginç bilgiler makalesinde de yine şaşıracağınız bilgiler bulunuyor.

Ayrıca, Dünya Üzerinde Yaşayan En İlginç 5 Hayvan Türü isimli yazımızda ilginizi çekebilir.