Köpek

Binyıllardır insanların en vefalı hayvan dostu köpeklerdir. Kapı dostluğundan, bekçiliğe, avcılığa, ev arkadaşlığına dek köpekler daima insanların yanında olmuştur. Bu harika dostlarımız diğer evcil veya yabani hayvanların aksine, sevgi ve sadakatle hareket ederler. Hatta tokluktan önce sahiplerinin rızalarını gözetirler. İşte bu yüzden insanlar ve köpekler arasında bu müthiş sevgi bağı kurulmuştur.
Fakat onlarla dostluk kurarken bazı kıstaslar vardır. Bunlar olmazsa olmaz şeylerdir. Evet, unutmamalıyız ki, köpekler ciddi derecede bakım ister. Hatta sizin onları yıkamanıza bile ihtiyaç duyarlar. Avlanmak onların uzak akrabalarının alışkanlığıdır. Bu yüzden onlara günde iki öğün yemek vermeniz ve diğer birçok ihtiyacını gidermeniz gerekir.
Günümüzde insanlar duygusal heveslerle köpek edinme arzusuna girip, köpek sahibi olmaktadır. Fakat ne yazık ki köpeklerin bakım sorumluluğunu anladıktan sonra onları sokaklara terk etmektedirler. Bu yüzden barınaklar birçok cins köpeğe ev sahipliği yapmaktadır. Bunun nedeni köpekleri sadece bir sevgi objesi olarak görerek sahiplenen insanların ihtirasıdır. Oysa birçok köpek sahibi vardır ki; onları evlatları gibi sahiplenerek, ailelerinin bir üyesi yapmışlardır. İşte bu gerçek köpek sahiplenmesidir.
Bizde Kurumama Blog’da, gerçekten sevgi ile köpek besleyen insanların ihtiyaç duyabileceği birçok konuyu derleyerek; onlara bakım konusunda takıldıkları yerlerde yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Böylece köpek beslerken mental ve bedensel birçok soruna ışık tutan makalelerle insanların dostlarını daha iyi anlayabilmelerine ışık tutmayı amaçlamaktayız.

Başa dön tuşu
4-ekim-popup