Kedi

Kedi Koruma Ağı (Filesi) Ne İşe Yarar? Yüksekte Oturan Kedilerin Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Kedilerin ne kadar meraklı olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda yüksekten atlama yeteneklerinin de farkındayız, ancak her ne kadar iyi atlayıcı olsalarda yüksekten atladıklarından ciddi yaralanmalara hatta ölüme neden olabiliyor. Dolaysıyla bunun için önceden tedbir alınması gerekmektedir.

Özellikle yüksek katlarda yaşayan kişiler için bu durum önemlidir. Hemen hemen her kedi cam kenarında vakit geçirmeyi ve etrafını keşfetmeyi sever. Bu yüzden önceden önlem alınması gerekmektedir. Temel olarak yapmanız gereken şey kedilerinizi pencere kenarından uzak tutmak olacaktır. Bunun yanı sıra, kedilerinizi korumak için camların ve balkonların güvenli olması gerekmektedir. Bunun için en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi ise kedi koruma ağı kullanmaktır. Kedilerin yükseklik ile olan ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Kediler Ne Kadar Yüksekten Atlayabilir?

kedi koruma ağı

Kedilerin atlama ve zıplama konusunda oldukça başarılı canlılar olduklarını hepimiz biliyoruz. Ayrıca çok yüksekten atlasalar bile 4 ayak üstüne düştüklerini de görmüşsünüzdür. Buradan yola çıkarak kedilerin atlama ve zıplama konusunda oldukça yetenekli olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

Her ne kadar durum böyle olsa da her zaman için geçerli değildir. Evet, kediler 1-2 metre yüksekten kolaylıkla atlayabilirler. Ancak bir apartmanın üçüncü katından atlayan bir kedi için aynısını söylemek mümkün değildir. Ortalama olarak 5-6 metreden düşen kediler normal günlük hayatına devam edebilir gibi görünse de aslında iç kanamalar ve yaralanmalar meydana gelebilir.

İlginizi Çekebilir: Kediler neden 4 ayaküstüne düşer? (tıklayın)

Kedilerin fazlasıyla meraklı ve hiperaktif canlılar olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu ihtimalin çok uzak olmadığını görebiliriz. Hemen hemen her kedi cam kenarından dışarıyı izlemek ister. Dışarıda ilgisini çeken bir şey gördüğündeyse atlama cesaretinde bulunabilir. Bunun sonucunda geri dönülmez yaralanmalar hatta ölümler gerçekleşebilir. Bu gibi kazaklar geçmişte birçok kere yaşanmış ve pek çok kedi hayatını kaybetmiştir. Dolayısıyla kedinizin güvenliği için tedbir almanız gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Eklem Ağrısı: Eklem Ağrıları İçin En İyi 5 Kedi Maması (tıklayın)

Kedi Koruma Ağı Ne İşe Yarar?

kedi koruma ağı

Kedi koruma ağı temel olarak işlevi oldukça basittir. Kedinizin düşme ihtimali olduğunu düşündüğünüz pencere veya balkon gibi alanların kapatılması için kullanılmaktadır. Bu koruma ağları, file gibi oldukları için kedilerin özgürlük alanlarını kısıtlamaz ve son derece güvenlik sağlar.

Burada akıllara gelen sorulardan bir tanesi normal fileler ile kedi koruma ağları arasındaki fark olacaktır. Kediler avlanma dürtüleri gelişmiş ve tırmalama eğilimleri yüksek olduğu için normal fileleri çok kısa süre içerisinde yıpratabilir ve kedinizin düşmesine yol açabilir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Daha Uzun ve Sağlıklı Yaşaması İçin 18 Öneri

Kedi koruma ağları özel materyaller kullanılarak üretilmektedir. Örneğin, pek çok kedi koruma ağının içerisinde çelik teller bulunmaktadır. Bu sayede kediler koruma ağını tırmalaktan veya ısırmaktan çekinirler. Bu ürünlerin bir diğer özelliği ise güneşten gelen UV ışınlara karşı dayanıklı olmasıdır. Diğer fileler kısa süre içerisinde yıpranırken kedi koruma ağları uzun seneler boyunca kullanılabilir. Özel düğümleri sayesinde kopmalara ve çözülmelere karşı da dayanıklıdır. Aynı zamanda ürünün içerisinde gelen bağlantı aparatları sayesinde kolay bir şekilde kurulumu yapılabilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Zeka Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Kedi Oyuncağı

Kedi Koruma Ağı Nereden Alınır?

kedi koruma ağı

Kedi koruma ağı her yerde bulunabilecek bir ürün değildir. Örneğin, gideceğiniz pek çok petshop mağazasında kedi koruma ağı bulamayabilirsiniz. Dolayısıyla internet alışverişlerine yönelmenizi tavsiye ederiz. Hem ürün çeşidi olarak hem de fiyat karşılaştırması olarak internet üzerinden sipariş verebilirsiniz. Kurumama.com üzerinden yapacağınız alışverişlerde diğer sitelere göre daha uygun fiyatı ve özellikle hızlı teslimatı sayesinde sorunsuz bir şekilde alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kapıda ödeme seçeneği sayesinde son derece güvebilirdir. Eğer kedi koruma ağı satın almak istiyorsanız, aşağıdaki bağlantı linkine tıklayarak çeşitli modelleri inceleyebilirsiniz.

Kedi Koruma Ağı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Kızgınlık Dönemindeki Kedileri Sakinleştirmek İçin 4 Etkili Yöntem

kedi koruma ağı
Sipariş vermek için tıklayın.
kedi koruma ağı
Sipariş vermek için tıklayın.

Kedi Koruma Ağı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kedi Koruma Ağı Ne İşe Yarar?

Kedi koruma ağı, yüksek bir yerde yaşayan kedilerin güvenliği adına takılan bir üründür.

Kedi Koruma Filesi Nasıl Takılır?

Kedi koruma filesini takacağınız yere 6-7 adet vida takarak fileyi takabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 3 tane kedim var ve sürekli balkon kenarlarında geziniyorlar, etraftan geçen kuşlara filan çok tepkililer, bir gün düşecekler diye ödüm kopuyordu. Balkona ve camlara kedi koruma ağı taktım, artık içim çok daha rahat 😌

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup