Kuşlar

Muhabbet kuşları evde en çok ne kadar süre yalnız bırakılabilir?

Evlerin neşesi ve sahiplerinin biricik varlıkları muhabbet kuşları, nazenin yapıları ve hassas duygularıyla bilinen hayvanlardır. Bu hayvanlar evde uzun süre yalnız kalmaya dayanamayan, yalnızlıkta intihar edebilen hayvanlardır.

Muhabbet kuşlarında ani ölümler çok fazlasıyla meydana gelebilen durumlardan biridir. Bunların elbette farklı nedenleri olabilmekle birlikte en büyük nedenlerinden biri evde uzun süre yalnız kalmalarından kaynaklanmaktadır. Peki, muhabbet kuşları evde en çok ne kadar süre yalnız bırakılabilir?

Muhabbet kuşları evde en çok ne kadar süre yalnız bırakılabilir?

Muhabbet kuşları, yalnız kaldıklarında strese girerler, stresle birlikte gelen bir aksi durum ise iştahsızlıklara ve korkuya kapılmalarına neden olur. Uzman veterinerlerin görüşüne göre muhabbet kuşlarının en fazla 1-2 gün kadar evde yalnız kalmaları gerekiyor, bu süreyi aşan bir yolculuk veya evden ayrılma söz konusu ise kesinlikle kalabalık bir ortama bırakılmaları gerekmektedir.

Muhabbet kuşları evde en çok ne kadar süre yalnız bırakılabilir?

Muhabbet kuşları neden ölür?

Açlık, yalnızlığın getirdiği stres ve psikolojik diğer etkenler muhabbet kuşlarının ölmelerine neden olabilir. Evden ayrılan sahibinin öncelikle kontrol etmesi gereken şey su ve yeminin dolu olmasıdır. Kuşyemleri, sağlıklı kuşa sahip olmak isteyenlerin kesinlikle dikkat etmeleri gereken önemli konulardan biridir. Yalnız kalan kuşlar strese gireceği için bu sıkıntıyı atlatmak adına daha fazla yem ve suya yönelirler bu nedenle evden çıkmadan önce mutlaka su ve yeminin kontrol edilmesi gerekmektedir.

Muhabbet kuşları evde en çok ne kadar süre yalnız bırakılabilir?

Kafeslerinin temiz olması gerekir

Kuşlar, etraflarını dağıtmayı seven hayvanlardır, özellikle de yalnızlığa çok fazla maruz kalmayan hayvanlar bir anda yalnız kaldıklarında çok daha fazla etrafa saldırır ve kirletirler. Evden ayrılma durumunuz varsa kesinlikle kafesini tam tamamına temizlemeniz ve geleceğiniz vakte kadar kuşun sağlığını etkilemeyeceği kadar temizliğine önem vermeniz gerekiyor. Bununla birlikte yedek su ve yemliklerini mutlaka bulundurun ve kolaylıkla erişmelerini sağlayın.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup