Kedi

En iyi kedi maması

Her kedi sahibi insan kedisinin en iyi şekilde beslenmesini ister elbette. İyi mama seçmek, kedinin istediği gibi bir mama olmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır.

Kediler, evcil hayvanların en sevimlileridir. Yüzyıllar önce evcilleştirildiklerinde amaç; farelere karşı güven altında kalmaktı. Ancak günümüzde kediler artık bir dost, arkadaş gibi beslenmektedirler. Şehir hayatı yaşayanların fare gibi bir sorunu olmadığı için de kediler daha çok sevimli bir dostluk oluşturmak, yalnızlığı gidermek veya daha farklı bir söylemle iyi bir arkadaş olabilmek için beslenmektedirler. Kırsal kesimde yaşayan evcil kediler, kendi besinlerini bir şekilde bulabilirler. Ancak şehirde yaşayan kedilerin böyle bir şansı olmadığı için iş sahiplerine düşüyor ve en iyi kedi maması olması için dikkatli davranmaları temel görevlerindendir.

En iyi kedi maması

Mamalar, Amerika başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde üretilerek ithal edilmektedir. Ülkemizde de buna yönelik çalışmalar vardır elbette. Ancak her kedi mamasının iyi olduğunu söylemek için çok fazlasıyla düşünmek gerekiyor. Gerçek anlamda kaliteli bir mamanın ne gibi özelliklere sahip olması gerektiği konusunda, içeriğinde nelerin olması gerektiği konusunda bilgi sahibi olunması gerekiyor. Tabi bir de kedinin cinsine ve türüne göre mama seçmek de önemli konuların başında gelir.

En iyi kedi maması

İyi kedi mamasının içeriği nasıldır?

İyi bir kedi maması seçebilmek için en önemli şey mamanın içeriği hakkında bilgi sahibi olmaktır. Hangi maddelerin veya besinlerin kediniz için iyi olduğunu bildiğinizde, isabetli seçim yapmanız çok daha kolay olacaktır. Kedi maması seçerken öncelikle AAFCO veya FEDIAF onaylı olup olmadıkları konusunda dikkatli davranmanız gerekmektedir. Kedi maması seçiminde dikkatli davranıldığında elbette kedinin sağlıklı şekilde büyümesi çok daha rahat olacaktır. Yine mama seçerken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri Complete & Balanced (tam ve dengeli) ibaresi taşıyıp taşımadığını kontrol etmektir.

En iyi kedi maması

Etiketlere aldanmayın!

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi kedi mamaları ambalajları üzerinde bazı ibareler bulunur. Genellikle tüm mama markaları kendi üretimleri için “en iyi”, “kaliteli” gibi ibareler kullanırlar. Kedi sahiplerinin en çok da dikkat etmeleri gereken konu budur. Çünkü her markanın üzerinde en iyisi olduğu ibareleri yer alır. Ancak içerik bakımından gerçekten de kedinize faydalı mıdır, değil midir? Bu konuda çok hassas davranmanız gerekiyor.

En iyi kedi maması

Kediler fazla yağ içeren mamaları tercih ederler. Bu, onların doğasında var olan bir şeydir. Ancak dikkat etmek gerekiyor ki kedi maması seçerken protein oranı fazla, yağ oranı az, mısır pirinç gibi tahılları az içeren(mümkünse içermeyen) mamalar olmalarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde bir mama tercih ettiğinizde elbette daha sağlıklı bir şekilde kedinizle uzun vakit geçirebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup