Kedi

Toyger (Felis Catus) Kedisi Bakımı ve Özellikleri Hakkında Dikkat Çeken Bilgiler

1980 yılında Amerika’da üretilen Toyger (Felis Catus) cinsi kediler, kaplanı andıran bir görünüme sahip olmaları nedeniyle oldukça dikkat çeken bir kedi türüdür. Çizgili bir tüy yapısına sahip olan bu kediler, meraklı bakışlarıyla da dikkatleri üzerine çeker.

Bu kediler sahibine çok bağlı ve oyuncu bir yapıya sahiptir. Fakat kendi başına buyruk hareket etme özelliğine sahip olması nedeniyle bir anda ortadan kaybolma gibi durumlar sık sık yaşanabilmektedir. Çocuklarla ve yaşlılarla iyi anlaşabilen bir tür olması, bu kedileri ideal bir aile kedisi yapıyor.

Toyger Kedisinin En Dikkat Çeken Özellikleri

  1. Toyger kedisi çok meraklı bir yapıya sahip olduğu için sürekli ortadan kaybolma gibi durumlar yaşanabilir. Bu nedenle ona bir zilli tasma takmanız çok faydalı olacaktır. Bu sayede nerde olduğunu tasmasının sesinden anlayabilirsiniz.
  2. Toyger cinsi kediler, sahibine oldukça fazla güvenir ve çok kuvvetli bir bağ kurar.
  3. İlgiyi çok fazla severler ve uzun süre yalnız kalmaya tahammül edemezler. Bu nedenle kedinize yeteri kadar ilgi gösteremeyecekseniz sahiplenmemelisiniz.
  4. Toyger kedilerinin en dikkat çeken özelliklerinden biri de kaslı ve güçlü yapıya sahip olmasıdır.
  5. Meraklı bakışları ve yuvarlak göz yapısı gereği çok ilgi çeken bir hayvandır.
  6. Kedi türleri arasında en popüler ırklardan biridir ve bu kadar popüler olmasının temel nedeni ise kaplana benzeyen görünüşüdür.
  7. Görünüşü itibariyle zor bakılan ve oldukça zorlayıcı bir kedi gibi gözükse de aksine oldukça sevecen ve beklediği ilgi gösterildiğinde oldukça uyumlu bir yapıya sahip olur.
  8. Apartman yaşantısına çok kolay bir şekilde uyum sağlayan bir kedi türüdür.
  9. Çocuklarla ve yaşlılarla çok iyi anlaştığı için aile yaşantısına da çok kolay adapte olabilir.
  10. Dengeli bir mizaca sahiplerdir fakat ilgisiz ve yalnız bırakıldığında bu durum tam aksi bir şekilde de gerçekleşebilir.

Toyger Kedisi Karakter Tablosu

Çocuklarla arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Diğer hayvanlarla arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟 🌟 
Apartman yaşantısına uyum: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟 🌟 
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟

Toyger Kedisinin Kökeni ve Tarihi

Toyger Kedisinin Kökeni ve Tarihi

1980 yılında Bengal kedisinin yetiştiricisi olarak da tanınan Judy Sugden adında biri tarafından üretilen Toyger kedisi, birçok farklı kedi türünün bir araya gelmesi neticesinde oluşturulmuş apayrı bir türdür. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde üretildiği için kökeni resmi kayıtlarda orasıdır. Bengal cinsi ile farklı bir kedi cinsinin çiftleştirilmesiyle ortaya çıkan ve adeta kaplanı andıran bir görünüme sahiptir. Bu özelliği sayesinde de uzun zamandır en popüler kedi ırkları arasında yer almayı başarmıştır. Günümüzde de en ilgi çekici kedilerden bir tanesi halini almıştır.

İlginizi Çekebilir: Bengal Kedisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler (tıklayın)

Toyger Kedisi Kişilik Özellikleri

Toyger Kedisi Kişilik Özellikleri

Toyger kedilerinin en belirgin kişilik özelliklerinden biri, birçok kedi cinsine kıyasla oldukça zeki bir yapıya sahip olmalarıdır. Oldukça dikkatli, meraklı ve ilgi bağımlısıdır. Uzun süre yalnız kalmaya tahammül edemeyen bu kediler, sahibine de çok bağlıdırlar. Sahibine koşulsuz bir güven duyar ve onunla oyun oynayıp çeşitli aktiviteler yapmaya bayılırlar. Biraz yaramaz bir yapıya sahip oldukları için çok fazla yalnız bırakılmamalıdırlar. Bunun yanı sıra bir anda ortadan kaybolma gibi durumlar çok olasıdır bu yüzden ses çıkartan tasmalar kullanmak çok daha faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Kedi Aşı Takvimi [🔥 Kedi Sağlığı İçin Zorunlu Aşı Listesi 2020 🔥 ] (tıklayın)

Toyger Kedisi Fiziksel Özellikleri

Toyger Kedisi Fiziksel Özellikleri

Toyger cinsi kedilerin en dikkat çeken özelliği, kaplanı andıran bir görünüme sahip olmasıdır. Bunun yanı sıra meraklı bakışlara ve yuvarlak göz yapısına sahip olmasıyla da oldukça fazla ilgi uyandırmaktadır.

Kulak yapısı: İri
Tüy yapısı: Çizgili
Renk: Kahverengi
Vücut yapısı: Kaslı ve atletik
Göz yapısı: Şaşkın bakışlı ve yuvarlak

Toyger Kedisi Hakkında Bakım Önerileri

Toyger Kedisi Hakkında Bakım Önerileri

Toyger kedisi, çok fazla bakıma ihtiyaç duymaz ve bakım maliyeti de çok fazla değildir. Fakat mutlaka belirli sürelerde bakımı yapılmalı ve bu durum aksatılmamalıdır. Aksi halde enfeksiyon, parazit ve tüy yumağı gibi çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşması çok olası bir durumdur.


1- Toyger Kedisi Tüy Bakımıkedi

Toyger cinsi kediler, kısa ve kolay bir tüy yapısına sahiplerdir. Bu nedenle tüy bakımı sahibini çok fazla uğraştırmaz. Bu kedilerin tüylerinin haftada bir fırçalanması yeterli olacaktır. Fakat tüy bakımı kesinlikle aksatılmamalıdır. Çünkü kendilerini temizledikleri sırada biriken tüylerin tüy yumağına dönüşmesi sonucunda çeşitli sağlık sorunları görülebilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem (tıklayın)


2- Toyger Kedisi Kulak Bakımıkedi

Toyger kedisinin kulak bakımı haftada 3-4 kez nemli bez vasıtasıyla temizlenmelidir. Aksi halde kulaklarında oluşan kir, toz ve parazitler, ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır? [Detaylı Anlatım✅] (tıklayın)


Toyger Kedisinin Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Toyger Kedisinin Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Toyger kedisi, çocuklarla ve yaşlılarla çok kolay anlaşabilen ve uyum içerisinde yaşayabilen bir kedi türüdür. Aile bireyleriyle oyun oynamayı ve vakit geçirmeyi çok sever. Aynı zamanda ilgiyi çok seven ve yalnız kalamayan bir yapıya sahip olduğu için çok kolay sosyalleşebilen aktif bir ırktır. Orta yaşa ulaşmış çocuklarla tek başlarına kalmalarında çok fazla sorun yoktur fakat çok küçük yaştaki çocuklarla tek kalmamasını öneririm. Aksi halde küçük çocuklar kediye farkında olmadan zarar verebilir. Aynı zamanda bu tür kediler, diğer evcil hayvanlarla da kolaylıkla anlaşabildikleri için evcil hayvanı olan aileler için de oldukça uygundur.

Toyger Kedisi Beslenme Önerileri

Toyger Kedisi Beslenme Önerileri

Toyger cinsi kediler, iyi bir şekilde beslendiğinde ortalama 7 – 12 arası bir kilodadır. Bu cins kedilerin en iyi koşullarda beslenmesi adına ihtiyaç duyduğu besinleri tam anlamıyla karşılayan kaliteli mamalarla beslenmeleri gerekir. Hangi mamayı tercih edeceğinizi düşünüyor ve karar veremiyorsanız sizin için önereceğim mamaları değerlendirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Yaşlı Kedilerde Beslenme: En İyi 5 Yaşlı Kedi Maması

Toyger kedisi için en ideal mamalardan bazıları şunlardır;

  1. Mystic Gurme Az Tahıllı Yetişkin Kedi Maması (tıklayın)
  2. Friskies Etli Tavuklu Ve Sebzeli Yetişkin Kedi Maması (tıklayın)
  3. Smart Heart Gold Adult Somonlu Yetişkin Kedi Maması (tıklayın)

Toyger Kedisinde En Sık Görülen Sağlık Sorunları

Toyger Kedisinde En Sık Görülen Sağlık Sorunları

Bu kedilerde en sık görülen sağlık sorunları; parazit, tüy yumağı ve enfeksiyon gibi rahatsızlıklardır. Bu nedenle düzenli olarak bakım uygulanmalıdır. Bu kedilerin ortalama yaşam ömrü 15 yılı kadar bulabilir. Fakat bunu sağlamak için bakımına özen göstermeli ve hastalık semptomları karşısında sahibi olarak iyi bir gözlemci olmanız gerekir.

Toyger kedisinde en sık görülen sağlık sorunlarından bazıları ise şunlardır;

  1. Hipertrofik Kardiyomiyopati,
  2. Agalaktia,
  3. Progresif Retina Atrofisi.

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedi Kusmasının 10 Nedeni (tıklayın)

Toyger Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Toyger Kedisi Oyun Oynamayı Sever mi?

Toyger cinsi kediler eğlenceli, neşeli ve oyun oynamayı seven bir yapıya sahiptir.

Toyger Kedisi Çocuklarla Anlaşabilir mi?

Bu kediler hem çocuklarla hem de yaşlılarla çok kolay anlaşabilir ve uyum içerisinde yaşayabilir. Bu nedenle çocuklu aileler için ideal bir kedidir.

Toyger Kedisi Ne Yer?

Toyger kedisi, içeriğinde alerjisi olmayan ve ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılayan mamalar yemelidir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup