Köpek

Yavru Köpek Nasıl Beslenir? Yavru Köpek Besleme Kılavuzu [🔥UZMAN ÖNERİLERİ]

Yavru köpekler, dört aylık olana kadar veya yemek ihtiyaçları azalmaya başlayana kadar günde 3 öğün beslenmelidirler. 

Yavru köpek edinenlerin ilk olarak öğrenmeleri gereken konu, nasıl beslemeleri gerektiği ile ilgili bilgi edinmeleridir. Yavru köpekler, 4 aylık olana kadar ve yemek ihtiyaçları azalana kadar günde 3 defa beslenmelidirler. Bu süre zarfından sonra günde 2 defa beslenmeleri idealdir. Eğer köpeğinizi doğru şekilde beslemez ve dikkat etmeniz gereken konularda hassas davranmazsanız köpeğinizin sağlıklı şekilde gelişmesini bekleyemezsiniz.

Yavru Köpek Nasıl Beslenir

Kısa bir bağırsak ve bir midenin oluşturduğu bir sindirim sistemine sahip olan yavru köpekler, “etobur” sınıfında yer alırlar. Yapılarından dolayı eti çok rahat bir şekilde sindirebilirler. Fakat yavru köpeklere asla çiğ et verilememesi gerektiğini unutmamak gerekir. Sadece yavrularda değil yetişkin köpeklerde de çiğ et, sağlıklarını ciddi anlamda riske atabilir.

Köpekler Ne Yer? Başlıklı konumuzu inceleyerek köpeğinizi daha doğru şekilde besleyebilirsiniz. Detaylar için tıklayın.

Yavru köpeğinizin nasıl beslenmesi gerektiği hakkında vereceğimiz önemli bilgiler, onun sizin yanınızda daha uzun süre kalmasını etkileyecektir. Özellikle köpeğinizi kaliteli köpek maması ile beslemek, daha sağlıklı bir yaşam sürdürmesine yardımcı olacaktır.

Yavru Köpek Nasıl Beslenmeli, Beslenmesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yavru Köpek Nasıl Beslenir

Yavru bir köpeğe ilk olarak verilebilecek ideal besin anne sütüdür çünkü içerisinde yer alan gerekli tüm besinler yavru köpeğin sağlıklı ve güçlü büyümesini sağlar. Daha sonrasında altı ila sekiz haftaya geldiklerinde sütten kesilmeye başlayarak katı gıdalara yönelirler.

  1. Yavru köpeğinizin mama ve su kabını sakin ve gürültünün olmadığı bir yere koyun,
  2. Mama ve su kabını, köpeğinizin rahat erişebileceği bir yere koyun,
  3. Yavru köpeğin mama ve su kabının altına plastik bir tabak koymanız, temizliğini kolaylaştıracaktır,
  4. Köpeğinizin mama ve su kabının yerini çok gerekli olmadıkça değiştirmeyin.
  5. Köpeğiniz 6-8 haftalık oluncaya kadar günde 3 defa beslemeye özen gösterin,

Yavru köpeklerin beslenmesi, yetişkin bir köpekten farklılık gösterdiği için çok daha fazla özen gösterilmesi gereken bir konudur. Eğer yavru köpeğinize kuru mama verecekseniz boğulma tehlikesine karşı mutlaka su ile yumuşatarak vermelisiniz.

Sütten kesilen yavruların ilk olarak kaliteli bir köpek mamasına ihtiyacı vardır. Minik dostlarınızı kaliteli ve dengeli bir köpek mamasıyla beslemek, ilerideki zamanlarda sağlıklı ve yetişkin bir köpek haline gelmek için doğru beslenmeyi almalarını sağlar. Bunu yaparken mutlaka mama ambalajına bakarak hangi cins köpeklere uygun olduğunu öğrenin.

Köpeğiniz Orijinal ile aynı cinsten köpeklerle karşılaştırarak nasıl beslemeniz gerektiği hakkında ve mama seçimi konusunda fikir edinebilirsiniz.

✅ İlginizi Çekebilir: Köpeğinizin Orijinal Olduğunu Nasıl Anlayabilirsiniz?

Cinsine Göre Yavru Köpek Mama Seçimi

Cinsine Göre Yavru Köpek Mama Seçimi

Yavru köpeklerde beslenme genel olarak aynı kurallar çerçevesinde olsa da cinsine göre beslenmeleri de önemli bir konudur. İyi bir köpek maması seçmek tek başına yeterli değildir, doğru olması da önemlidir. Her yavru köpek maması her cins köpeğe verilemez, bu konuda seçici davranmak zorundasınız.

Küçük boyuttaki bir yavru köpeğe, besinleri daha kolay öğütebilmesi için daha küçük mama verilmesi gerekir.  Bu da vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini almasına yardımcı olur.

“Küçük ırklar, büyük ırklara göre daha yüksek metabolik hıza sahiptir. Bu, daha besleyici yoğun, daha yüksek enerjili yiyeceklere ihtiyaç duydukları anlamına gelir ve aynı şey küçük cins yavru köpekler için de geçerlidir. Bu nedenle belirli küçük cins köpekleri ve yetişkin formüllerini beslemek önemlidir.”

Jan Dempsey

Bu nedenle yavru köpeklerinizin cinsine göre bir köpek maması tercih etmek, gelişimi açısından dikkat edilmesi gereken detaylardan biridir. Peki, köpek maması tercihi nasıl olmalıdır? Biraz da bu konuya değinelim…

Yavru Köpek Maması Nasıl Olmalıdır?

Yavru Köpek Maması Nasıl Olmalıdır

Yavru köpeğinize en doğru beslenmeyi sağlamanız konusunda size kılavuz olacak mamalar, kuru mama ve yaş mamalardır.

Tercihlerin farklı olması gözünüzü korkutmasın. Her hâlükârda hem kuru mama hem de kuru mamaların içeriğinde bulunan yararlı proteinler, gelişmekte olan yavru köpeklerinize sağlığı açısından yararlı olacağı için her ikisini de yavru köpeğinizi güvenle verebilirsiniz.

Kuru ve yaş mamaların ikisini de kullanarak köpeğinizi beslemeyi tercih edecekseniz, köpeğinizin günlük kalori miktarını aşmamaya özen göstermelisiniz. Bu konuda uzman veterinere başvurmak en doğrusu olacaktır.

Kuru ve ıslak yiyecek kombinasyonunu beslerken, önce günlük kuru miktarı ve bunun sağladığı kalori miktarını belirlemeniz gerektiğini ve genel olarak, bir kutu ıslak mama doksan kaloriye sahiptir ve yaklaşık olarak çeyrek fincan kuru mamaya eşittir. Bu nedenle, üç onluk ıslak mama kutusunu günlük kuru mama miktarının çeyrek fincanıyla değiştirmek

Yavru Köpeğiniz Ne Sıklıkla Beslenmelidir?

Yavru Köpeğiniz Ne Sıklıkla Beslenmelidir

Yavru bir köpeğin dönem dönem değişmekte olan beslenme düzeni vardır. Genel olarak yavru köpeklerin ihtiyaç duyduğu besinleri vermek, köpeğin dönemine göre farklılık gösterir. Anne sütünden kesilen köpeklerin sindirim sistemleri hassas olabilir. Bu nedenle sevimli dostunuzu beslerken sindirimiyle ilgili bir rahatsızlık oluşmaması adına porsiyonlarını daha küçük tutup, sık öğünlere bölmenizde fayda var.

  1. Sütten kesilen yavru köpek(tüm boyutlarda): Günde dört öğün
  2. Dört aya kadar (küçük ırklar) veya altı aya kadar (büyük ırklar): Günde üç öğün
  3. Dört ila 10 ay arası (küçük ırklar) veya altı ila 12 ay arası (büyük ırklar): Günde iki öğün

İlk 6 Haftalık Beslenme Programı

İlk 6 Haftalık Beslenme Programı

Yavru köpeklerin ne sıklıkta beslenmenin ne kadar önemli olduğunu vurguladıktan sonra 6 haftadan küçük köpekler için nasıl bir beslenme sistemi uygulamanız gerektiğini belirtelim.

  1. Eğer yavru köpeğin annesi yok ise ilk başta onu süt ile beslemeniz gerekmektedir.
  2. Bunun için uygun bir biberon edinerek, ılık bir süt ile besin takviyesinde bulunabilirsiniz.
  3. Burada önemli olan unsur biberonu 45 derece açı ile tutmanız ve sıkmamanızdır.
  4. Eğer süt basınçlı bir şekilde akarsa yavru köpeğin akciğerlerine dolabilir ve boğulmasına yol açabilir.
  5. Genellikle 6 haftalık süreçten sonra köpekler sütü bırakmaktadır.

Köpekler İlk 6 Hafta Sonrasında Nasıl Beslenmelidir?

Köpekler İlk 6 Hafta Sonrasında Nasıl Beslenmelidir

Yavru köpeklerin sütten kesilmeleri 4 ile 6 hafta arasında değişmektedir. Bu dönemden sonra kuru mama ile köpeklerin beslenmesi gerekir. Ancak köpek sahiplerinin dikkat etmeleri gereken önemli bir husus, mamayı ıslatarak vermeleridir. Bu şekilde verilen mamayı, sindirim sistemi daha rahat sindireceğinden köpek daha sağlıklı bir şekilde büyüyecektir.

6 haftayı geçmiş köpeklerde süt kullanımı yavaş yavaş bırakılmalıdır. Aksi halde sindirim sisteminde tahribat oluşabilir. Bunun için kuru mamaya geçiş döneminde mamayla, az miktarda sütü karıştırabilirsiniz. Daha sonra ise tamamen su ile mamayı ıslatmanız gerekmektedir.

Yavru köpekler için beslenmenin ne kadar önemli olduğunu vurguladıktan sonra 6 haftadan küçük köpekler için nasıl bir beslenme sistemi uygulamanız gerektiğini belirtelim.

  1. Eğer yavru köpeğin annesi yok ise ilk başta onu süt ile beslemeniz gerekmektedir.
  2. Bunun için uygun bir biberon edinerek, ılık bir süt ile besin takviyesinde bulunabilirsiniz.
  3. Burada önemli olan unsur biberonu 45 derece açı ile tutmanız ve sıkmamanızdır.
  4. Eğer süt basınçlı bir şekilde akarsa yavru köpeğin akciğerlerine dolabilir ve boğulmasına yol açabilir.
  5. Genellikle 6 haftalık süreçten sonra köpekler sütü bırakmaktadır.,

Islatılmış Mama Ne Zaman Bırakılmalıdır?

Yavru köpeğin ıslatılmış mama ile beslenmesi de belli bir periyot içerisinde yapılmak zorundadır. Yani ortalama olarak 2-3 aylık olmuş bir köpeğe verilecek mamanın ıslatılmasına gerek yoktur. Bu dönemden sonra yetişkinlik evresine gireceği için sindirim sistemi de buna göre daha kolay besinleri hazmedebilecektir.

Köpekler 4 – 6 Aylıkken Nasıl Beslenmelidir?

Bu dönemde köpeğiniz tamamen kuru mamaya adapte olacaktır. Bu yüzden kesinlikle süt tüketimini sonlandırmış olmanız gerekmektedir. Ayrıca köpeklerin doğası gereği et ve kemik gibi takviye besinler sağlamanız da faydalı olacaktır. Sürekli olarak kuru mama sunmanız köpeğinizin sağlığı için zararlı olabilir. 6 aylık dönemin son bulmasıyla beraber köpeğiniz artık yetişkin sınıfında yer alacaktır. Bu aşamadan sonra beslenmesi çok daha kolay olacaktır. Tüm yukarıda saydıklarımızı uygulamanızı önermekle birlikte eğer ilk defa köpek besliyorsanız, yavru köpek beslenmesi hakkında işin uzmanlarından yardım almanızı öneriyoruz.

Yavru Köpek Maması ile Beslenmek Ne Zaman Bitmelidir?

İlerleyen zamanlarda köpeğiniz, yavru köpek mamasını bırakarak yetişkin bir köpek mamasına geçiş yapacaktır. Bu geçiş yukarıda da belirttiğim gibi köpeğin ne sıklıkta beslenmesi gerektiği cinsine bağlı olduğu gibi yetişkin köpek mamasına geçmek de büyüklüğüne göre belirlenir. Örneğin büyük bir köpeğin yetişkinliğe ulaşması diğerlerine kıyasla daha uzun sürebilir. Bu nedenle ortalama iki yıl gibi bir süre sonra köpek mamasına geçer ve bu bağlamda, yetişkin köpek mamasına 1-2 yaş arasında geçiş yapılır. Yetişkin köpek maması vermeye başlamadan önce uzman bir veterinerden yardım almanızda fayda var.

Yavru köpeklerin beslenmesi konusunda ne sıklıkla yemek yemesi gerektiğinden tutun, hangi dönemde ne yemesi gerektiğine kadar tüm detayları sunduk. Şimdi de tercih etmeniz gereken en iyi yavru köpek markalarından bahsedeceğiz.

En İyi Yavru Köpek Maması Markaları

En İyi Yavru Köpek Maması Markaları

Sevgili köpek dostlarımız, besin ihtiyaçlarına göre özel hazırlanmış kaliteli mamalarla beslenmelidir. Evimizde hazırladığımız yiyecekler kimi zaman sağlıklarını kötü yönde etkileyebilir. Evde hazırlanan besinlere alerjisi olabilir ya da bu yiyecekler köpek dostlarımız üzerinde yan etkiler oluşturabilir.

Evimizi ve bahçemizi paylaştığımız sevimli evcil dostlarımız için en iyisini istediğinizi biliyorum. Bu yüzden bahsedeceğim yavru köpek maması markaları tamamen güvenli ve içiniz rahat bir şekilde kullanılabilir.

Bize yol arkadaşlığı yapan köpek dostlarımızın günlük tüketmesi gereken yağ, protein, vitamin, omega, mineral ve daha birçok besin çeşidi ihtiyaçlarını yazımda bahsedeceğim mamalarla sağlayabilirsiniz.

Konu köpek maması seçmeye geldiğinde birçok köpek sahibi için ve özellikle de ilk kez yeni köpek sahibi olanlarınız için mama seçimi yapmak oldukça zordur. Yeni köpek sahiplerinin yaptığı en büyük hatalardan biri, insanlar için iyi olan yiyeceklerin, köpekler için de iyi olabileceğini düşünmektir. Fakat onların vücudunun işleyişi insanlarınkinden çok daha farklıdır. Bu yüzden onları ihtiyacı olan sağlıklı ve kaliteli mamalarla beslemelisiniz.

1- Bozıta Puppy Buğdaysız Tavuklu Yavru Köpek Maması

Bozıta puppy buğdaysız tavuklu yavru köpek maması

En sevimli evcil hayvanlardan olan yavru köpekler için cinsine göre mama seçimi yapılmalıdır. Bu kritere uygun seçilen mama, köpeğin beslenme düzeni açısından oldukça yararlı olacaktır.

Köpek dostlarımızın tam tamına ihtiyaç duyduğu en çok önerilen köpek markalarından biri, BozıtaPuppy Buğdaysız Tavuklu Yavru Köpek Maması’dır. Evinizi ve bahçenizi paylaştığınız artık ailenizden biri olan köpekler için şüphesiz tercih edebileceğiniz en iyi köpek mamaları arasındadır. İsveç tavuk eti kullanılarak hazırlanan tavuklu yavru köpek maması, çok lezzetli ve sindirimi kolaydır. Özellikle de büyüme çağındaki köpeklerin kalsiyum, protein ve yağ gibi daha birçok besin ihtiyacını tam anlamıyla karşılamak için denemelisiniz.

2- Fitmin For Life Puppy Tavuklu Tahılsız Yavru Köpek Maması

Ftimine for life puppy tavuklu tahılsız yavru köpek maması

Sevimli dostlarımızın gelişim sürecinde sindirimi kolay, protein ağırlıklı ve ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılayabilecek mamalar tercih edilmelidir. Yavru köpeklerin gelişim sürecinin hızlı ve sağlıklı olması için mama seçimine mutlaka dikkat edilmelidir. Bu süreçte en iyi seçeneklerden biri Fitmin For Life Puppy’dir. Güvenle tercih edebilir ve evcil hayvanınızın gelişim sürecinde ona en etkili desteği sağlayabilirsiniz.

Evcil hayvanınızın ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini kolaylıkla karşılayabileceğiniz Fitmin For Life Puppy, her yaş, ırk, kilo, cinsiyet durumuna göre çeşitlilik gösterebilen mamalar üretebilen seçkin bir mama markasıdır. İçeriğinde %70 oranında hayvansal içerik bulunduruyorken, %25 oranında da taze et bulundurur. Ayrıca lif, yağ, protein, kalsiyum gibi ihtiyaç duydukları tüm besin içeriklerine de sahiptir. Hem tadının lezzetli olması hem de içeriğinin oldukça besleyici olması, tavuklu tahılsız köpek mamasının en çok tercih edilen yavru köpek mamaları listesinde olmasını sağlıyor.

3- Bonnie Kuzulu ve Pirinçli Yavru Köpek Maması

Bonnie kuzulu ve pirinçli yavru köpek maması

Köpeklerin de en az çocuklar kadar hassasiyetli bakıma ihtiyaçları var. Onlara en iyi besinleri sağlamak için mama seçimi yaparken onların yan etki gösterebileceği besinleri ve birtakım özelliklerini bilmeniz ve bu şekilde mama seçimi yapmanız gerekir. Alacağınız iyi bir köpek maması, sindirim sisteminde herhangi bir rahatsızlığa neden olmamalı.Hayvan dostlarımız için tercih edebileceğiniz en iyi köpek mamaları arasında Bonnie Kuzulu ve Pirinçli Yavru Köpek Maması vardır. Bonnie kuzulu ve pirinçli yavru köpek maması, çoğunlukla Maltese, ShihTzu, Golden Retriever, Pug ve Pomeranyalı köpek cinsleri için tercih ediliyor.

Bu köpek mamasının içeriğindeki sindirim sistemine yardımcı besinler, köpekler için oldukça destekleyici ve kaliteli bir mama olmasını sağlar. İçeriğinde; tavuk ve tavuk eti ürünleri, buğday unu, mısır, hayvansal yağ, tuz, ciğer aroması, kurutulmuş şeker pancarı ve keten tohumu vardır. Köpek dostunuzun bu besinlere karşı bir alerjisi yoksa kuzulu ve pirinçli köpek mamasını tercih etmenizi öneririm.

4- Jungle Kuzu Etli Yavru Köpek Maması

Jungle kuzu etli yavru köpek maması

Yavru köpeklerin beslenme düzeni, sağlığı açısından çok fazla önem taşıyan bir konudur. Kuru mama seçimi yaparken cinsine ve köpeğin sevdiği besinlere göre seçim yapmalısınız. Özellikle de sütten yeni kesilen yavru köpekler için seçilecek mama konusunda çok dikkatli olmalısınız. Bu süreçte sevimli dostlarınız için en uygun mamalardan biri Jungle kuzu etli yavru köpek maması’dır. Köpeğinize bol miktarda enerji verir ve sindirim sisteminde herhangi bir rahatsızlığa neden olmaz. Aksine sindirim sistemi için oldukça yararlı besinleri de içeriğinde bulundurur.

Köpeğinizin yaşını, aktivitesini, cinsini ve üreme durumunu göz önünde bulundurarak tercih edebileceğiniz en iyi yavru köpek mama markası Jungle’dır. Köpek dostunuz ister küçük bir ırka, ister orta ırka isterse de büyük ırka sahip olsun Jungle yavru köpek maması, onlar için en iyi mamalardandır.

5- Plus Kuzulu Orta ve Büyük Irk Yavru Köpek Maması

 

Uygun mama seçimi yaparken köpeğinizin fiziksel özellikleri, davranışı ve genel sağlığı son derece önemlidir. Yavru köpekler ve emziren anneler günde daha fazla kaloriye ihtiyaç duyarken, yaşlı hayvanlar daha az kaloriye ihtiyaç duyar. Seçeceğiniz mamalarda bu özelliğe dikkat etmeniz gerekir.

Doğru mama markası, köpek dostlarımızın obezitenin bir sonucu olarak sağlık sorunlarından korunmasına yardımcı olacaktır. Bu tarz sorunlarla karşı karşıya kalmamak için güvenilir yavru köpek maması olan Reflex Plus kuzulu orta ve büyük ırk yavru köpek maması tercih edilebilir.

Bu mama ile köpek dostlarımızın bağışıklık sistemini güçlendirebilir, doğal antioksidan etkisi sağlayabilir ve bağırsak florasını geliştirerek, besinlerin daha kolay bir şekilde sindirilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca içeriğinde yer alan birçok farklı mineraller sayesinde hayvan dostlarımızın ihtiyaç duyduğu besin takviyesini de vermiş olursunuz. Sevimli dostlarımız için tercih edebileceğiniz bu mamanın içeriğinde bulunan mineraller; kalsiyum, fosfor, sodyum, iyot, çinko, bakır, demir ve selenyumdur. Bu da yavru köpeğiniz için oldukça besleyici olacaktır.

6- Reflex Plus Tavuklu Mini ve Küçük Irk Yavru Köpek Maması

Reflex plus tavuklu mini ve küçük ırk yavru köpek maması

Yavru köpek bakımı, dikkat ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu süre zarfında köpeğinizin ihtiyaç duyduğu besin kaynağını en iyi şekilde sağlayabilecek mamaların tercih edilmesi gerekir. Yavru köpeklerin bakımı da aynı bebeklerdeki gibidir. Hatta bazı durumlarda yavru köpeklerin bedenleri daha hassas olabilir ve beslenme sürecinde yan etkilerden daha fazla etkilenebilirler. Bu durumun önüne geçebilmek için kaliteli ve tam anlamıyla tamamlayıcı kuru mama seçimi yapılmalıdır.

Yavru köpeklerin beslenmesi açısından en iyi kılavuzlardan olacak Reflex, köpek dostlarımız için özel olarak üretilen ve içeriğinde bulunan yağ, vitamin ve mineral oranları yüksek olan kaliteli bir mama üretiminde en iyi markalardandır. Köpeklerin bağışıklık sistemini koruyucu etkilere sahip bu mama, evinizdeki dostunuz için gereken tüm özel bileşimlere sahiptir. Köpek dostunuz için hangi mamanın en iyisi olduğuna karar veremiyorsanız, tavuklu, mini ve küçük ırklar için üretilen bu mamayı tercih edebilirsiniz. Yazımızda bahsettiğimiz yavru köpek maması seçerken dikkat edilmesi gereken maddelere göz atarak hangi mamayı almanızın daha iyi olacağını öğrenebilir ve tercihinizi bu maddelere göre yapabilirsiniz.

7- Reflex Biftekli Yavru Köpek Maması

Reflex Biftekli Yavru Köpek Maması

Sevimli yavru köpek dostlarımızın, özellikle de sütten yeni kesildikleri dönemde gelişimleri açısından besleyici ve kolay sindirebilecekleri mamalarla beslenmeleri gerekir.Besinleri kolayca sindirebilmeleri ve öğütebilmeleri için en uygun kuru mama seçimi Reflex, kuzulu orta ve büyük ırk yavru köpek mamasıdır. Köpek dostlarınız için tercih edebileceğiniz en çok önerilen mama markalarındandır.

Reflex biftekli yavru köpek maması, içeriğinde yer alan mineraller (Kalsiyum, fosfor, sodyum, iyot, çinko, bakır, potasyum, klorür, demir, selenyum) sayesinde köpeğinize en iyi besin ve enerji değerini verebilir. Tüm özelliklere ve genel sağlık durumuna göre farklı çeşitler sunan Reflex mama çeşitleri ile sevimli dostlarınızın günlük besin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

8- Bravery Medium Mini Puppy Somonlu Yavru Köpek Maması

Bravery Medium Mini Puppy Somonlu YavruKöpek Maması

Kaliteli mamaların hem protein bakımından güçlü olması hem de diğer maddeler bakımından zengin olması, evcil hayvanınızı besleyerek onun daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesini sağlayacaktır.

En çok önerilen yavru köpek mamaları arasında en iyiler arasında yer alan Bravery yavru köpek maması, içeriğinde kurutulmuş somon, topyaka, bezelye, hidrolize somon proteini, patates proteini, keçiboynuzu özü, somon yağı, pancar küspesi, inülin, doğal selüloz, uçucu yağlar, tarçın, karanfil, biberiye, nana, yeşil çay, yuka, hidrolize kabuklar ve kavun suyu konsantresi gibi daha birçok besin çeşidinin olması, köpeğinizin ihtiyaç duyduğu tüm besin değerlerini sağlar.

9- Brit Fresh Puppy Tavuk ve Patatesli Yavru Köpek Maması

Brit Fresh Puppy Tavuk ve Patatesli Yavru Köpek Maması

Yavru köpekler, çok enerjik ve hareketli canlılardır. Bu durum neredeyse tüm yavru köpek ırkları için aynı şekildedir. Oldukça hareketli olan bu sevimli dostlarımızın bakımında en çok dikkat edilmesi gereken şey ise mama tercihidir. Bu konuda oldukça temkinli ve dikkatli olmanız gerekir. Onlar için en kaliteli ve besin değeri yüksek kuru mamaları seçmelisiniz. Bu konuda size en büyük kılavuz olabilecek marka ise Brit Fresh Puppy‘dir.

Birçok çeşit arasında yavru köpekler için en iyi mama markaları hangisi diye düşünüyorsanız artık buldunuz. Brit Fresh Puppy tavuk ve patatesli yavru köpek maması, sevimli dostlarımızın çok seveceği bir lezzete sahip olmasının yanı sıra kemik sağlığını geliştiren, kanser ve diyabeti önlemede etkili olan flavanoid açısından çok zengindir ve sağlıklı bileşimlerden oluşmuş bir mamadır. Sevimli dostlarımız için en iyisini istiyorsanız seçeneklerinizin arasında yavru köpekleriniz için mutlaka tavuk ve patatesli amayı tercih etmelisiniz.

10- Royal Canin Shihtzu Yavru Köpek Maması

Royal Canin Shihtzu Yavru Köpek Maması

Yavru köpeklerin bedenleri çok hassastır. Bu sebeple sahiplendiğiniz sevimli dostunuzun her türlü ihtiyacını karşılamalı ve kendi çocuğunuz gibi özen göstermelisiniz. Bunu da en iyi mama tercihini yaparak sağlayabilirsiniz. Bu çabalarınızın karşılığını ondan sevgiyle misli misline alacaksınız. Sevimli dostlarımızın beslenme sürecindeki en iyi rehberlerden olan Royal Canin, yavru köpek mamaları markaları arasında en çok önerilen markalardandır.

En iyi yavru köpek mama markaları arasında olan Royal Canin Shihtzu yavru köpek mamasını sonlara bırakmak istedim. Bol miktarda E vitamini içeren sindirim sistemi sağlığını destekleyici bir mamadır. Özel olarak tasarlanmış bu mama, ihtiyaç duyduğu tüm besin değerlerini karşılayarak, yavru köpeğinize sağlıklı ve uzun bir yaşam sunar.

11- Pascal Kuzu Etli Yavru Köpek Maması

Pascal Kuzu Etli Yavru Köpek Maması

Yavruluk dönemi, köpekler için en hassas olunması gereken dönemdir. Gelişimlerini henüz tamamlayamamış olmaları, beslenme konusunda da köpek sahiplerinin olabildiğinde hassas olmalarını gerektirir. Bu konuda iyi bir kılavuz arıyorsanız, Pascal mama markasını güvenle tercih edebilirsiniz.

Sevimli dostlarımızın kolaylıkla sindirebileceği ve içerdiği yüksek kaliteli besinler ve doğal glucosamine ve chondroitin ile güçlü kemik yapısına sahip olmasını destekleyen en iyi yavru köpek maması markaları arasında yer alan Pascal kuzu etli köpek maması. Bu yavru köpek maması, dengelenmiş vitamin ve mineral içeriği ile evcil hayvanınız için en mükemmel seçimdir.

Yavru Köpekler Hakkında Sık Sorulan Sorular

Yavru Köpekler Ne Kadar Yer?

Yavru köpeklerin yeme düzeni dönemsel olarak değişir. İlk 6 aylık bir yavru köpek günlük 3 öğün yemek yemelidir. 6-12 haftalık yavru köpekler ise günde 4 öğün köpek maması tüketmelidir.

Yavru Köpekler Neden Kusar?

Yavru köpeklerin sindirim sistemi hassastır. Bu nedenle çoğunlukla mide sorunları nedeniyle kusmalar görülür.

Yavru Köpek Nasıl Yıkanır?

Yavru köpeklerin yıkanma süreci, tüy yapısına göre değişkenlik gösterebilir. Kısa tüylü yavru köpeklerin yılda en az iki kez yıkanması gerekirken, uzun tüylü yavru köpeklerin yaklaşık 3 ayda bir yıkanması gerekir.

Köpeklere Süt Verilir mi?

Köpeklere süt verilebilir fakat 3-4 aylık köpeklere sütün yanında ek olarak bir miktar kuru mama da verilmelidir.

Yavru Köpekler Neden Halsiz Olur?

Yavru köpekler, gelişim sürecini henüz tamamlamadıkları için hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı dirençleri düşüktür. Karşılaştıkları hastalıklar ve enfeksiyonlar, onların halsiz olmasına neden olur.

Köpekler Neden Ot Yer?

Köpekler, bağırsaklarda oluşan parazitlerden ve toksinlerden arınmak için ot yeme davranışları gösterirler.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Özellikle yavru köpekler için protein oranı yüksek mamalar tercih edilmeli, böylece gelişimlerini daha sağlıklı tamamlayabilirler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup