Köpek

Pug Cinsi Köpeğin En Belirgin Özellikleri ve Pug Cinsi Hakkında İlginç Bilgiler

Görüntü itibariyle kırışık bir yüze, basık bir burna ve sarmal bir kuyruğa sahip Pug köpeği, sevimli görüntüsünün altında kısa boyları ve sevecen kişiliği yatan bir Çin süs köpeğidir.

Pug Köpeğinin En Belirgin Özellikleri 

Pug Köpekleri Özellikleri

Yükseklik: 10- 13 metre Enerji Seviyesi: Yüksek
Ağırlık: 10 -18 kg Desenleri: Samur
Yaşam Süresi: 13 – 15 yaş Renkler: Kahverengi, Sİyah
Cins Boyutu: Küçük (0-25) Havlama Seviyesi: Orta
Egzersiz İhtiyaçları: Orta Genel Bakım İhtiyaçları: Orta
Zekâ Düzeyi: Yüksek Tüy Boyutu: Kısa
Tüy Dökme Miktarı: Sık Salya Miktarı: Düşük
En iyi Anlaştıkları Canlılar: Çocuklar, yaşlılar, köpekler, kediler, aileler

 

Diğer Özellikler: Eğitilmesi kolay, Bakımı Kolay, Sağlık Sorunlarına Eğilimli, Apartman Dairesine Uyumlu, İlk kez evcil köpek sahibi olacaklar için uygun.

 

 Pug Köpeği Nasıl Eğitilmelidir?

Eğitimi

Kısa boyları, buruşuk suratlarıyla pug köpeğinin enerjisi orta düzeydedir. Bu nedenle uyuşuk bir yapıya sahip olduğu için iyi bir eğitmen tarafından eğitilmelidir. Nasıl eğitilmesi gerektiği konusuna gelirsek, zeka seviyeleri yüksek olduğu için birkaç yöntem uygulayarak itaaat etmesini sağlayabilirsiniz. İlgi odağı olmaktan hoşlanan pug köpeği, eğitimde öğrendiği hareketleri herkesin içinde yapmayı sever.

İlginizi Çekebilir: 10 Adımda Köpek Sosyalleştirme Eğitimi [🐶ÖNERİLER] (tıklayın)

Bunun dışında pug köpek türleri, yemek yemeyi seven hayvanlardan biri olduğu için ödül temelli eğitilmesi gerekir. Ancak kilo alma eğilimleri yüksek oldukları içinde yemeklerini küçük porsiyon halinde vermek en doğru karardır.

İlginizi Çekebilir: Adım Adım Köpek Temel İtaat Eğitimi Nasıl Verilir? [🐕‍🦺DETAYLI ANLATIM] (tıklayın) 

Pug Köpeğinin Kişilik Özellikleri 

Kişiliği

Pug köpeği sahiplerine karşı çok düşkündür ve en sevdiği şey sahipleriyle vakit geçirmektir. Genel olarak sahiplerinin kucağında oturmayı, gün boyu yerinde uzanmayı ve sahibiyle uyumayı sever. Ancak bu durum sahipleri adına biraz rahatsız edici bir hale gelebilir. Çünkü pug köpekleri uyuduklarında hırıltı nefes aldıkları için horlarlar. Eğer sevimli dostlarınızla uyumaya karar verdiyseniz benden acizane tavsiye yanınıza kulak tıkacı bulundurmanızda fayda var.

Bir Pug köpeği doğası gereği korumacı, korkusuz ya da avcı köpeği olma eğiliminde değildir. Bu nedenle sahiplerini korumasını beklenilemez. Sevimli hayvanların korunmaya ihtiyacı vardır. Çevreye karşı kendini koruyamadığı için sahiplerinin gözü hep köpeğinin üstünde olması gerekir.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Kıskançlık: Neden Kıskanırlar, Belirtileri Nelerdir?

Pug Köpeğinin Fiziksel Özellikleri

Fiziksel Özellikleri

Pug köpeğinin kısa boynu ve kıvrılmış kuyrukları olan kısa ve tıknaz vücutlara sahip bir köpek cinsidir. Açık kahverengi ve siyah olmak üzere iki renge ve yumuşak kısa tüylere sahiptir. Siyah Pugların her tarafı siyahken, açık kahverengi Pugların sırtlarında siyah bir maske, kulaklarında çizgi vardır ve işaretler ne kadar siyahsa o kadar iyi olduğu anlamına gelir.

Kökeni: Çin
Cinsi: Pug Köpeği
Ayakları: Vücutlarına göre orta boydadır.
Boy: Erkekler: 30 cm

Dişi: 25 cm

Mizaç: Uysal, Sevecen, Zeki, Sosyal, Oyuncu, Sessiz, Dikkatli

Pug Köpeği Hakkında İlginç Bilgiler

Pug Köpeği Hakkında İlginç Bilgiler

  1. Bir efsaneye göre eski dönemlerde, bir boksörün İspanyol devletindeki askerlere saldırmadan önce Orange Prensi’nin hayatını kurtarması için ikaz etmeden önce, Pug köpeği, Hollandanın Orange Kraliyet Evin’nin maskotu haline geldiği söyleniliyor.
  2. Çin Kraliyet ailesinin bir mensubu haline gelen Pug köpeği, yüzündeki buruşuklukların iyi şans getirdiğine inanılıyordu.
  3. Pug köpeği cinsinden biri olan Doug the pug, günümüzde büyük bir üne kavuşmuş ve sosyal medyada 13 milyon takipçisi vardır. 2019 yılında Doug, Animal Star yarışmasında halkın seçimiyle ödül almıştır.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Hakkında 32 Bilinmeyen Komik Gerçek

Pug Köpeğinin Bakımı Hakkında Tavsiyeler 

Bakımı

Pug köpeklerinin nasıl bakılacağını bilmek hem sağlığı açısından hem de davranışla ilgili birçok sorunu çözmek bakımından oldukça önemlidir. Bu sevimli köpeklerin ilgiye, sevgiye, egzersize ve doğru bir bakıma ihtiyacı vardır. Sevimli köpeklerin bakımı kolaydır.  Sahipleri tarafından yapılması gereken ilk şey tüylerini köpek tarağıyla düzenli olarak fırçalanmasıdır. Seyrek ve kısa tüylere sahip olduğu için hafta iki kez fırçalanması idealdir.

İlginizi Çekebilir: 5 Adımda Köpek Tüy Bakımı Nasıl Yapılır? [✅DETAYLI ANLATIM] (tıklayın)

Bunun dışında Pug köpeğinin tüylerini fırçalamadan önce dikkat edilmesi gereken şey, cildinin temiz ve kuru olmasını sağlamak ve enfeksiyon belirtileri olabilecek saç dökülmesi, kızarıklık veya kaşıntı belirtileri açısından cildi ve saç kaplamasının önüne geçmektir. Burun ve dudak kıvrımları, Alerjenik Bakım Mendilleri gibi bir bezle temizlenmesi gerekir. Son olarak pug köpeğini düzenli olarak veteriner hekime götürmek sağlığı açısından oldukça önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Köpek Tırnak ve Pati Bakımı Nasıl Yapılır [🐾Köpek Tırnak Bakımı Önerileri] (tıklayın)

Pug Köpeğine Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Tuvalet Eğitimi

Pug köpeğinin kişisel bakımı oldukça kolaydır ancak tuvalet alışkanlığı kazandırmak biraz meşakkatli bir iştir. Bu nedenle tuvalet eğitimi verildiğinde sahiplerinin son derce sabırlı ve şevkat dolu olmaları gerekir. Onlara eğitim verirken köpekler için tuvalet alışkanlarını kazandıracak ürünlerden faydalanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 10 Adımda Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi [✔️ UZMAN ÖNERİLERİ]

Pug Köpeğinin Sağlık Sorunları

Sağlık Sorunları

Genel olarak Pug köpek türleri yüz yapısından kaynaklı nefes alıp vermekte zorlanır. Bu nedenle burun deliklerini büyütmek için burun rezeksiyonuna ve yumuşak damağı kısaltmak için ameliyata ihtiyaç duyar. Bu ameliyatlar yapılmazsa ömür boyu yüksek sesle horlayan bir köpek haline gelebilir.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Neden Kusar, Kusmaya Ne İyi Gelir, Nasıl Önlenir? (tıklayın)

Pug Köpeği Hakkında Beslenme Önerileri 

Beslenmesi

Pug köpeği söz konusu olduğunda akla ilk olarak ne kadar çok obur oldukları gelir. Bu sevimli köpeklerin yemek yemeği çok sevdiğinden ötürü sahiplerinin porsiyonlarına dikkat etmesi gerekir. Kilo almaya eğilimli vücut yapıları oldukları için kilo almaya yatkındır. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için düzenli ve doğru bir beslenme programı hazırlamak ve egzersiz yaptırmak oldukça önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Yavru Köpek Nasıl Beslenir? Yavru Köpek Besleme Kılavuzu [🔥UZMAN ÖNERİLERİ] (tıklayın)

Bu sevimli hayvanları ne kadar sıklıkla beslediğiniz ne yedirdiğiniz kadar önemlidir. Bu cinslerde yaygın olarak görülen sağlık sorunlarından biri Obezitedir ve buna bağlı olarak da diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıklara davet çıkartabileceği anlamına gelir.

Pug köpeğinizi ne kadar beslemeniz gerektiği konusunda yapmanız gereken temel şey, ölçüt gösteren bir mama kabı satın almanızdır. Bu uygulama köpeğinizin ne kadar yediğini ve bu sayede ne kadar yememesi gerektiğini de gösterir. Ayrıca köpeğinizi düzenli olarak veteriner bir hekim götürerek kilosunu kontrol altında tutmak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bilgi alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Yaşlı Köpekler Ne Yer? En İyi 10 Yaşlı Köpek Maması [✅ÖNERİ]

Pug Köpeğine Nasıl Egzersiz Yaptırılır?

Egzersiz Yaptırmak

Pug köpeği hareket etmek yerine saatler uzanmayı tercih eder. Kısacası keyfine düşkün bir köpektir ve sahibi zorlamadıkça egzersiz yapmaya sıcak bakmaz. Bu nedenle diğer köpeklere nazaran pug köpeğinin daha fazla egzersize ihtiyacı vardır. Ancak sahiplerinin dikkat etmesi gereken nokta onları aşırı zorlamamak ve çok sıcak havalarda egzersiz yaptırmamaktır.

Sahiplerine karşı oldukça düşkün oldukları için onlarla dışarı çıkmaktan ve yürüyüşler yapmaktan hoşlanır. Birlikle köpeğinizle yürüyüşlere çıkabilir ve çeşitli oyunlar oynayarak egzersiz yapmasını sağlayabilirsiniz.

Pug köpeğinin yüz yapılarından kaynaklı, egzersiz sırasında nefes alıp vermekte zorlanabilir bu nedenle onları yormayacak şekilde hafif egzersizler yaptırılması gerekir. Bu bağlamda pug köpeği yüzmeyi sevmez ve yüzmesi güvenli değildir.

Pug Köpeğinin Tarihi ve Kökeni

Tarihi ve Kökeni

Kısa ağızlı köpek olarak bilinen Pug cinsinin kökeni M.Ö. 700’de Çin’den geldiği biliniyor. Çinli hükümdarların kucak köpeği olması için yetiştirilmiş olan bu köpekler, ilk önce Tibet’te, daha sonra Japonya’da ve ardından da Avrupa’nın birçok yerinde yaygınlaştığı bilgisi öne sürülüyor. Çin kökenli bir süs köpeği olan Pug (Pag), küçük boyuna rağmen “boyundan büyük” bir köpek olarak adlandırılır.

Pug Köpeği Hakkında Sık Sorulan Sorular

Puglar Kıskanç Bir Köpek midir?

Pug köpekleri sahiplerine aşırı düşkündürler. Bu nedenle yeteri kadar ilgi ve alaka görmediklerinde kıskanç olabilirler.

Puglar Neden Tembeldir?

Pug köpekleri düşük veya orta enerji seviyeli bir enerjiye sahip olan köpek türüdür. Aslında tembel değillerdir sadece yapısı gereği hareket etmekten fazla hoşlanmazlar.

Kaç Tür Pug Köpek Vardır?

İki tane Pug köpek türü vardır: Açık kahverengi, Siyahtır ve her birinin renk varyasyonları vardır.

Pug Ne Anlama Geliyor?

Pu Latincede yumruk anlamına gelir.

Puglar Acı Çeker mi?

Pug köpekleri nefes almak da mücadele verirken sürekli olarak acı çekerler.

Puglar Isırır mı?

Pug köpekleri uysal bir hayvan oldukları için aksi bir durum gelişmedikçe ısırmazlar.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Kısa ve sık bir tüy yapısın sahip olan bu ırk tüy dökme sezonlarında oldukça fazla tüy bırakabilir, tüyleri sert olduğu için insan derisine batabilir, bu yüzden bu dönemlerinde traş ettirilmesini en güzelidir. Yüzündeki kırışık alanlar hemen hemen her gün bir pamuk yardımı ile temizlenmeli aksi taktirde o belgede oluşan kir hem köpeğinizi rahatsız eder hemde oldukça kötü bir koku yayar.

  2. Pug hakkında araştırmaya girmiştim cevaplarımı sizden aldım yazı faydalı oldu benim için teşekkürler 🤗

  3. Bir pug sahibi olarak söylüyorum, gerçekten bu ırkın özelliklerini ve sorunlarını çok iyi anlatan bir metin olmuş 😌

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup