Kedi

Kediler Klozete Tuvaletini Yapabilir Mi? Kedilere Klozet Eğitimi Nasıl Verilir?

Son dönemlerde oldukça popülerlik kazanan eğitimlerden bir tanesi kedileri klozete alıştırmaktır. Bu süreç oldukça sabır gerektirmektedir. Aynı zamanda kullanmanız gereken bir takım ürünler bulunuyor. Kedileri klozete alıştırmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Örneğin, bundan sonra kedi kumu satın almanız gerekmiyor veya kedi kumunu temizlemeniz de gerekmiyor. Kedinizin dışkısını temizlemek için tek yapmanız gereken şey sifona basmak olacak.

Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Kedileri klozete alıştırmak sandığınızdan daha zor olabilir, ancak bunun mümkün olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bunun için ihtiyacınız olan iki şey var; kedi klozet eğitim kiti ve suda çözülebilen kedi kumu. Kedinizi klozete alıştırırken kedi kumu kullanacağımız için tercih edilen kumun suda çözünebilir olması da oldukça önemli. Şimdi isterseniz  eğitim sürecine geçelim.

1- Kedi Kumu Seçimi

Kedi Kumu Seçimi

Burada önemli olan nokta kedi kumunun suda çözünebilir olmasıdır. Çünkü eğitim sırasında klozetinizin içerisine ciddi oranda kedi kumu kaçacaktır. Dolayısıyla da klozetinizin tıkanma ihtimali oldukça yüksektir. Özellikle topaklaşan kedi kumu kullanmak tıkanmayı hızlandıracaktır. Bunun yanı sıra diğer kedi kumları çevreye zarar vermektedir. Dolayısıyla eğitime başlamadan önce uyun kumu temin etmeniz önemlidir. Buradaki sorun ise suda çözünebilir kumların her yerde bulunmamasıdır. Bunun için kurumama.com’daki suda çözünen doğal kumlara yönelebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak uygun kum modellerini inceleyebilirsinz.

Kedi Kumu Satın AL

İlginizi Çekebilir: Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? (tıklayın)

2- Kedi Otu – Catnip Kullanmak

Kedi Otu - Catnip Kullanmak

Kedileri yeni bir şeye alıştırmak için en sık kullanılan yöntemlerden bir tanesi catnip kullanmaktır. Kediler bu kokuyu çok sevdikleri için ilgilerini çeker ve bu nesneleri tanımasını sağlar. Dolayısıyla eğitim kitinin üzerine catnip sıkmak kedinizin daha kolay alışmasını sağlayacaktır. Kediler için en iyi catnip modellerini incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kedi Otu – Catnip Satın AL

İlginizi Çekebilir: Kedi Eğitimi Nasıl Verilir? İşinizi Kolaylaştıracak En İyi Kedi Eğitim Ürünleri (tıklayın)

3- Kum Kabını Tuvalete Taşımak

Artık eğitimin ilk adımına geçebiliriz. Bunun için ilk yapmanız gereken kedinin mevcut kum kabını klozetin yanına koymak olacaktır. Bu sayede kediniz ortama alışacak ve klozeti tanıyacaktır.

İlerleyen aşamalarda kum kabının altında kitap gibi nesneler koyarak kum kabını yükseltebilirsiniz. Bu sayede klozetin seviyesini kabullenmesi daha kolay olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Kedi Tuvaletleri (tıklayın)

4- Eğitim Kitini Kullanın

Artık satın almış olduğunuz eğitim kitini klozetin içerisine yerleştirebilirsiniz. Bu kitin üzerine her zamanki gibi kum koymanız gerekiyor. Kumun üzerine bir miktar catnip sıkmayı da unutmayın. Ardından kedinizi yeni tuvaletinin üzerine koyun ve tuvaletini yapmasını bekleyin. Her tuvaletini yaptıktan sonra ödül maması vermeyi unutmayın.

İlk gün evde olmanız ve kedinizin hareketlerini incelemeniz oldukça önemlidir. Eğer kedinizde herhangi bir sorun görünmüyorsa 1 hafta boyunca bu şekilde devam edin.

İlginizi Çekebilir: Kedilerle İlgili Kitaplar (tıklayın)

5- Eğitim Kitinin Parçalarını Sökün

Eğitim tablasının içerisindeki parçaları tek tek sökmeye başlayacağız, ancak bu sandığınız kadar hızlı olmayacak. İlk olarak ilk aşamayı sökün ve kedinizin davranışlarını inceleyin. Bu aşamadayken kedinizin direkt olarak boşluğa kakasını yapmasını beklemeyin. Sadece bu şekilde normal bir şekilde tuvaletini yapmasını bekleyin. Eğer sorun yoksa 1 hafta boyunca bu şekilde eğitime devam edin.

İkinci aşama olarak eğitim tablasının bir parçasını daha sökün ve kedinizin alışmasını sağlayın. Delik büyüdüğü için kedini deliğin içerisini merak edebilir ve kafasını sokabilir veya içeride oynayabilir. Bu aşamada kedinizin güvenliğini sağlamaya özen gösterin.

İlginizi Çekebilir: Kedi Eğitimi Nasıl Verilir? İşinizi Kolaylaştıracak En İyi Kedi Eğitim Ürünleri (tıklayın)

Üçüncü aşama ve sonraki aşamalarda tek tek eğitim kitinin parçalarını sökün. Bu sayede kediniz klozete alışma işlemini başarıyla tamamlayacaktır. Artık kediniz tuvaletini klozete yapabilir.

Önemli olan noktalardan bir tanesi kedinin davranışlarını incelemek ve mümkün olduğunca takip etmektir. Eğer aksi bir durum olursa klozete alıştırma eğitimini sonlandırmanız gerekebilir. Kedilerde tuvalete alışma oranı ise %90 seviyesindedir ve genellikle başarıyla sonuçlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? (tıklayın)

Kedi Tuvalet Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kedilerin Tuvaleti Geldiğini Nasıl Anlarız?

Kedinizin tuvaletinin geldiğini yeri eşelemeye çalışıyorsa ya da köşede bir yer arıyorsa anlayabilirsiniz.

Kedi Tuvaleti Nasıl Olmalıdır?

Kedi tuvaletinin büyüklüğü oldukça önemlidir. Kedi tuvaleti seçerken kedinizin rahat olacağı ve strese girmeyeceği büyüklükte tercih etmeniz önemlidir.

Kedi Kumu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kumun absorbe etme özelliği olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra kediniz başka bir evden gelmişse, onun alıştığı kumu tercih etmeniz gerekir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Kedimi klozete alıştırmak için aparat aldım ama kedim Aparatın içine değil dışına oturup çişini ve dışkısını dışarı yapıyor ve hetyeri batırıyor ben ne yapıcagımı şaşırdım

  2. Merhaba. Kedimi klozet aparatına alıştırdım. Yaklaşık 6aydır çişini klozete yapıyor fakat hala kenarına kum koyuyoruz. Aparattan tamamen nasıl kurtulabiliriz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup