Genel

Doğru mama nasıl seçilir?

Evcil hayvan sahiplerini yakından ilgilendiren bir konu da doğru mama seçimidir.

Doğru mama seçilmediğinde, hayvanların sağlık problemi kendini göstermeye başlar. Bununla birlikte beklediğiniz samimi tavırları da minik dostunuzdan göremezsiniz.

Pratik olarak her hayvan sahibi mama seçiminde nelere dikkat etmesi gerektiğini az-çok bilir. Ancak bunun da ötesinde olan “doğru mama seçimi” çoğu evcil hayvan sahibinin dikkat etmediği konular arasına girebiliyor. Hayvan bilimcileri ve uzmanlar; doğru bir mama seçiminin hayvan üzerinde fizyolojik ve biyolojik açıdan büyük olumlu etkiler bırakmasıyla birlikte bir de daha sevecen bir varlık haline gelmesini de etkiliyor. Her ne kadar basit bir şey gibi görünse de aslında kedi maması veya köpek maması veya evinizde beslediğiniz diğer hayvanlar için seçtiğini mama veya yemlere çok fazlasıyla dikkat etmeniz gerekiyor.

Mama seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Peki, doğru mama seçimi için nelere dikkat edilmesi gerekir?

Doğru mama seçimi; öncelikle bilinen bir markayı takip etmekten geçer. Piyasada çok sayıda evcil hayvan yemi ve maması satışını üstlenen marka bulunmaktadır. Hepsi kendi üretimleri için “en iyisi” demeyi elbette ihmal etmezler. Zaten hangi ambalaja bakarsanız bakın iyi olduğunu ifade eden etiketler mutlaka vardır. Ancak bunların hepsi için “kaliteli” demek çok isabetsiz olacaktır. Bu nedenle bilinen bir markadan faydalanmanız en doğru adım olacaktır.

Mama seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Tavsiye alın

Bir mama veya yem seçerken kesinlikle bir veterinerden veya daha önce evcil hayvan beslemiş birinden yardım almanızı öneririz. Çevrenizde evcil hayvan sahibi kimseler yoksa yapabileceğiniz en güzel şey internet sitelerinden, forumlardan veya sosyal medya sitelerinden evcil hayvan besleyenleri bulmak olacaktır. Kullanılan mamaların kalitesi hakkında yapılan yorumları değerlendirerek mama hakkında daha net karar verebilirsiniz. Sağlıklı koşullarda üretilen mamaların ne şekilde olduğu ile ilgili en net bilgiyi bu şekilde edinebilirsiniz.

Mama seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Kedi mi besliyorsunuz köpek mi?

Kedi veya köpek sahiplerinin bilhassa dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri de mamadır. Kedi maması seçimi yaparken kedinizin cinsine, ırkına ve yaşına göre değerlendirmede bulunmanız çok önemlidir. Bazı kediler her mamayı yemezler. Aynı şey köpekler için de geçerlidir. Bazı köpekler kuru mama severken bazıları da ıslatılmış mamayı daha çok tercih ederler.

Mama seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Son olarak kedi ve köpek maması seçiminde dikkat ederken, ödül mamaları konularına da dikkat etmeniz gerekiyor. Ödül mamaları, eğitim süresi boyunca sahip olduğunuz minik dostunuzun daha eğitime daha meyilli olmasını sağlayacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup