Genel

Ocicat Kedisi Bakımı ve Fiziksel Özellikleri

Ocicat kedi ilk olarak Amerika’da, yetiştiricileri tarafından Abyssinian, Siyam ve American Shorthair kedisinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkan melez bir kedi ırkıdır.

Ocicat Kedisinin Genel Özellikleri 

Ocicat Kedisinin Genel Özellikleri 

🐾 Görünüşü adeta bir leoparı andıran Ocicat kedisinin kişiliği gereği oldukça nazik, sevecen ve uysal bir kedi ırkıdır. 

🐾 Sahibine son derece düşkün olan bu cins kedilerin eğitilmesi oldukça kolaydır. 

🐾  Dışarıda vakit geçirmektense, evinde vakit geçirmekten büyük keyif alan Ocicat kedisi, sessiz ve sakin ortamda bulunmak ister. 

🐾 Ocicat ırkı 1987 yılında resmî kurumlar tarafından kabul edilmiştir.  

🐾 Günümüzde tüm uluslararası kuruluşlar tarafından tanınan bu ırkın popüleritesi oldukça fazladır.  

🐾 Yüksek zekâ seviyesine sahip olan Ocicat kedisi, yeni şeyler öğrenme konusunda isteklidir ve bu özelliği onu kola eğitilebilir olduğunu gösterir. 

🐾 Atik bir yapıya sahip olan bu cins kediler, getir-götür oyunları oynamaktan büyük keyif alır. 

🐾Her ne kadar leopar desenli tüyleriyle vahşi bir görüntüye sahip olduğu düşünülse de tam aksine cana yakın bir özelliğiyle çabucak kendini sevdirebilen bir yapıya sahiptir. 

🐾 Görüntüleri ve hareketleriyle birçok üreticinin ilgisini çeken Ocicat ırkı, üzerinde çalışmalar yapılan Ocicat yavruları, pek çok kedi üreticisinin ilgisini çekerek üzerinde çalışmalar yapılmıştır. 

🐾 Tüm ilginin kendi üzerinde olmasından hoşlanan bu cins kediler, oyuncu kişiliğiyle ilgi odağı olmayı başarır. 

Ocicat Kedisinin Fiziksel Özellikleri 

Ocicat Kedisinin Fiziksel Özellikleri 

Küçük bir leoparı andıran altın ve fildişi benekli tüylere sahip olan Ocicat kedisi, vahşi bir görüntüye sahiptir. Ancak görünümlerinin aksine kişiliğinde hiçbir vahşilik olmayan bu cins, sevecen ve nazik yapısıyla nam salmıştır. Oldukça eşsiz bir tüy yapısına sahiptir ve orta boy kedi cinsi arasında yer almaktadır.  

Atletik bir vücut yapısına sahip olan Ocicat kedisi adadeli kas yapısıyla hareket bir kedi ırkıdır. Güçlü çenesi ve ağız yapısıyla ince, uzun bir görünüme sahiptir. Genel olarak bakıldığında kulakları, yuvarlak ve orta boyuttadır. Bunun yanı sıra göz rengi mavi tonu hariç her renk skalasında ve orta büyüklüktedir. Tüyleri son derece parlak ve sağlıklı olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Ocicat kedisi,  sarımsı kahve- gümüş, çikolata-gümüş, tarçın-gümüş, mavi-gümüş, açık kahve- gümüş ve tekir modelinde görülebilmektedir. 

İlginizi Çekebilir: Oriental Shorthair Genel Özellikleri ve Beslenme Tavsiyeleri [Bakım Önerileri]

🐾 Boy  Orta boy kedi ırkı arasında yer alır 
🐾 Ağırlık  2.5 kilogramdan 7 kilograma kadar değişir. 
🐾 Renk  Kahve- gümüş, çikolata-gümüş, tarçın-gümüş, mavi-gümüş, açık kahve- gümüş renklerine sahiptir. 
🐾 Kafa yapısı  Kama şeklindedir. 
🐾Göz Rengi Mavi rengi dışında her renk skalasında göz rengine sahiptir. 

Ocicat Kedisi Kişilik Özelliği 

Ocicat Kedisi Kişilik Özelliği 

Ocicat kedisi sahibi ile son derece güçlü bir bağ kurabilen bir kedi ırkıdır. Kişilik özelliği bakımından köpeğe benzetilen sık rastlanmayan kedi cinslerindedir. Yüksek zekâ seviyesine sahip olan bu cins kediler kolay eğitilebilir türler arasında yerini almıştır. Ev ortamını çok sever ve dışarı çıkmak gibi aktivitelerde bulunmak Ocicat kedisi için önemli değildir.  

Sürekli olarak kendisiyle ilgilenmesinden hoşlanır ve tüm dikkatlerin üzerinde olmasından büyük bir keyif alır. Sosyal bir kedidir, çevresindeki kişilerle sürekli iletişim halinde olmaktan çok hoşlanır. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla olumlu iletişim halindedir ve birlikte oyun oynamak en büyük zevkleri arasındadır. 

  🐾 Olumlu Özellikleri   🐾 Olumsuz Özellikleri
Uyumlu yapısı sayesinde bulundurduğunuz her ortama kolaylıkla adapte olabilen Ocicat kedisi sahibini uğraştırmaz. Evde tek başına kalmaktan hoşlanmaz, agresif davranışlar sergileyebilir.Bu nedenle yoğun iş temposuna sahip kişilere Ocicat kedi cinsi önerilmez.

 Ocicat Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır? 

Ociat kedi cinsi her ne kadar diğer kedi ırkları gibi temiz canlılar olsalar da yine de sevimli dostunuzun bakım işlemlerini yapmak sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle düzenli olarak kedinizin tüy bakımı, ağız ve diş bakımını ve kulak bakımlarını yapmanız gerekir. Sevimli dostunuza daha sağlıklı bir yaşam sunmak için kedi bakımını ritüelleriniz arasında olması tavsiye edilir. 

6 Adımda Kedi Bakımı: Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ocicat Kedisi Tüy Bakımı Nasıl Yapılır? 

Bu cins kedilerin son derece sağlıklı ve parlak bir tüy yapısı vardır. Bu nedenle tüylerinin ihtişamını korumak adına haftada iki kere uygun bir kedi tarağı ile kedinizin tüylerini fırçalamanız faydalıdır. Ayrıca tüy bakımını yapmadığınız takdirde evcil hayvanınızın midesinde tüt yumağı oluşmasına yardım etmiş olursunuz. Bu durum sağlığı açısından olumsuz bir etkiye sahiptir. Birçok hastalığa yol açmasının yol açabilir. Sevimli kedinizin bu gibi hastalıklarla karşılaşmaması adına düzenli olarak tüy bakımı yapılması oldukça önemlidir. 

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? En İyi 5 Kedi Tarağı Önerileri

Ocicat Kedisi Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Yapılır? 

Sevimli dostunuzun ağız ve diş bakımının yapılması sağlığının olumlu yönde olmasında en etkili yöntemdir. Aksi halde plak ve tartar olarak adlandırdığımız bakterilerin ağızında birikerek ağız yoluyla bulaşan hastalıklara davetiye açılmasına neden olur. Bu nedenle Ocicat kedinizin dişlerini her gün uygun bir kedi macunuyla fırçalanması önerilir. Kedinizin ağzında oluşabilecek bakterilerden ancak fırçalama işlemini yaparak kurtulabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Burmilla Kedisi 10 Dikkat Çekici Özelliği ve Bakım Önerileri

Ocicat Kedisi Sağlık Durumu  

Ocicat Kedisi Sağlık Durumu  

Bu cins kedi ırklarının sağlık durumu oldukça iyiditOcicat kedisini etkileyen herhangi bir kalıtsal hastalık yoktur. Bununla birlikte düzenli olarak bakımı ve beslenmesi sağlandığı takdirde ortalama yaşam süresi 15 ile 18 yıl arasında değişkenlik gösterir. Sevimli dostunuzun her daim sağlıklı ve mutlu yaşaması için ihtiyacı olan gereksinimlerini karşılamanız oldukça önemlidir. 

Ocicat Kedisi Beslenme Önerileri 

Ocicat Kedisi Beslenme Önerileri 

Sevimli dostunuzun her zaman sağlıklı bir yaşam sürmesi için kaliteli bir kedi maması ile beslenmesi önemlidir. Protein bakımından ihtiyacı olan besin değerlerini kedi mamasıyla karşılayabilirsiniz. Bu nedenle mama tercih ederken yaşına, cinsine ve vücudunun ihtiyacı olan besin değerlerine uygun kedi maması seçmeniz gerekir.  

Bu Mamalar İlginizi Çekebilir 

Mystic Tavuklu Az Tahıllı Yetişkin Kedi Maması 1.5 Kg

Brit Care İndoor Anti Stress Tavuklu Kedi Maması 2 Kg

Sanabelle Adult Gulutensiz Alabalıklı Kedi Maması 400 Gr

Ocicat Kedisinin Tarihi ve Kökeni 

Ocicat Kedisinin Tarihi ve Kökeni 

Leopara benzeyen görünüme sahip olan Ocicat kedi ırkı ilk olarak Amerika’da Abyssinian, Siyam ve American Shorthair ırklarının çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkan melez bir ırk olarak kabul edilir. Bu cins kedi ırkı tamamen uysal bir kişiliğe ve acil bir hayvan özelliğine sahiptir. Görüntüleri nedeniyle birçok üreticinin ilgisini çeken Ocicat ırkı, üzerinde çalışmalar yapılan Ocicat yavruları, pek çok kedi üreticisinin ilgisini çekerek üzerinde çalışmalar yapılmıştır. 

Sık Sorulan Sorular

Ocicat Kedisi Melez mi?

Abyssinian, Siyam ve American Shorthair kedilerinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkan melez bir türdür.

Ocicat Kedisi Nerede Ortaya Çıkmıştır?

Ocicat kedisi Amerika da ortaya çıkan melez bir türdür.

Ocicat Kedisi Kolay Eğitilebilir mi?

Ocicat kedisi yüksek zeka seviyesine sahip olduğu için verilen komutları kolaylıkla yerine getirir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup