Kedi

Kedi Beslenmenin En Pratik Yöntemi: En İyi Otomatik 5 Mama ve Su Kabı

Kedi beslemek aslında diğer evcil hayvanlara göre çok daha kolay sayılabilir. Her ne kadar kendine göre teferruatları bulunsa da kısmen kolay sayılabilir. Örneğin, kedileri tuvalet ihtiyacını karşılaması için dışarıya çıkartmanız gerekmez. Tek yapmanız gereken kedi kumu kullanmanız ve zamanı geldiğinde kumunu temizlemenizdir. Ayrıca uzun tüylü kediler haricinde pek çok kedinin çok az tüy bakımına ihtiyacı vardır. Ancak, buradan “kedi bakmak çok kolaydır” sonucunu çıkartmak doğru bir yaklaşım değildir, çünkü kedi bakımının pek çok sorumluluğu bulunur.

Temel olarak yerine getirmeniz gereken sorumluluklardan bir tanesi ise onlara mama ve su vermektir. Kedilerin beslenmesi uygun bir programda olmalıdır. Bunun yanı sıra mamalarının her zaman taze olması önemli bir etkendir. Bunun için mamaları iyi muhafaza ederek taze kalması sağlanmalıdır. Eğer mama kabına kedinizin yemesi gerekenden fazlasını koyarsanız mama bayatlayabilir. Bunun yanı sıra, mama bakteri oluşumu için uygun koşulları yakalayabilir. Bu yüzden, mama kaplarına sadece öğünleri kadar mama bırakılmalıdır.

İlginizi Çekebilir: Kedi Mamasında Olması Ve Olmaması Gerekenler

Her ne kadar doğru olan durum bu olsa da bazen 1-2 günlük seyahatlere çıktığımızda kedimizi evde yalnız bırakmamız gerekebilir. Bu gibi durumlarda ise yardımınıza otomatik mama ve su kapları koşacaktır. Bunun yanı sıra günlük yaşantıda da kedinize çok daha pratik bir şekilde mama vermek isterseniz bu mama kaplarını kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sadece mama kabının süresini ayarlamak olacaktır. Eğer kilolu bir kediniz varsa ve onun için uygun bir beslenme programı uyguluyorsanız da bu otomatik mama kapları sizler için en uygun seçenekler arasında yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Eklem Ağrısı: Eklem Ağrıları İçin En İyi 5 Kedi Maması

Kediler İçin En Çok Tavsiye Edilen Otomatik Mama ve Su Kapları

Piyasada yer alan en pratik ve uygun mama – su kaplarını sizler için sıraladık. Aşağıdaki listemizde bulunan ürünleri inceleyerek ihtiyacınız dahilinde olan mama veya su kaplarını satın alabilirsiniz. 


1- Trixie Otomatik Mama Kabı

Piyasada yer alan ürünler arasında en çok tercih edilen modellerden bir tanesi olan Trixie otomatik mama kabı oldukça pratik ve geniş hacme sahip. Bilindiği üzere evcil aksesuarı üretimi konusunda en iyi markalardan bir tanesi olan Trixie’nin üretmiş olduğu bu mama günde 3 öğüne kadar programlanabilir. Bunun yanı sıra toplam 6 öğünlük mama kapasitesi vardır. Böylece yerinizden bile kımıldamadan kedinizin 2 gün boyunca düzenli olarak beslenmesini sağlayabilirsiniz. Kolay temizlenebilme özelliği sayesinde oldukça hijyenik ve pratik bir üründür. Ayrıca bu ürün hem kuru hem de yaş mamalar için kullanılabilir.

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması


2- Trixie Otomatik Su Kabı 3Lt

Yine Trixie tarafından üretilmiş olan bu ürün otomatik su kapları arasında en yüksek hacme sahip olanlardan bir tanesidir. Kediler doğal hayatlarında su içerken genelde akan suları tercih ederler. Bu üründe kedilerin doğal yaşantısını örnek alarak tasarlanmıştır. İçeriğinde yer alan özel filtreleri sayesinde suyu her zaman temizler ve hijyenik olmasını sağlar. Su haznesine yerleştirdiğiniz su sürekli olarak devir daim olur. Bu sırada su oksijen bakımından zenginleşir ve daima taze kalır. Kötü koku ve mikroplardan arındırılmasını sağlar. İçerisindeki filtre eskidiğinde kolaylıkla değiştirilebilir.

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Böbrek Hastası Kediler İçin En İyi 5 Kedi Maması (2020)


3- Trixie Otomatik Mama Kabı 

Piyasadaki en uygun mama kaplarından bir tanesidir. Mama haznesi diğerlerine göre daha küçük olsa da 48 saatlik periyotlara göre ayarlanabilir. İçerisine 300 ml mama hapsedebilen bu özel mama kabı toplamda iki öğüne programlanabilmektedir. Ayrıca iki öğünü aynı zamana programlayabilme özelliğine de sahiptir. Yine diğer mama kabı modeli gibi yaş ve kuru mama kullanımı için uygun bir modeldir. yaş mamaların daha taze kalmasını sağlamak için alt kısmında yer alan haznesine buz aküleri yerleştirilebilir. Ayrıca kaymaz tabanı sayesinde kolay kullanım sağlar. Son derece güvenilir bir üründür.

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Kilolu Kediler İçin EN İYİ 5 Diyet Kedi Maması


4- Trixie Seramik Otomatik Su Kabı, 1.5Lt

Bu su kabı ise en güvenilir ürünlerden bir tanesidir. Diğer modele oranla daha küçük hacme sahip olsa da temizlenmesi kolay olmasından ve seramik olmasından dolayı en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Bu otomatik su kabı hem akan su olarak hem de durgun olarak kullanılabilir. Bu sayede kediniz istediği gibi su içebilecektir. Bunun yanı sıra içerisinde yer alan filtre ve sürekli devir daim sağlayan motoru sayesinde suyun sürekli olarak temiz ve hijyenik kalmasına yardımcı olur. Bir diğer özelliği ise düşük elektrik sarfiyatı sağlamasıdır. Kedilerin taze su içmesi için tercih edilebilecek en iyi modellerden bir tanesidir. 

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Yaşlı Kedilerde Beslenme: En İyi 5 Yaşlı Kedi Maması


5- Trixie Otomatik Mama Kabı

kedi otomatik mama ve su kabı

Piyasadaki en büyük mama kaplarından bir tanesidir. 5 Kg mama kapasitesine sahip olan bu otomatik mama kabı tahmin edeceğiniz üzere diğer ürünlere oranla daha pahalıdır, ancak evde birden fazla kedi besliyorsanız bu ürün tam olarak size göre. Bir diğer özelliği ise günlük 5 öğüne kadar programlanma özelliğine sahip olmasıdır. Minimum 25 gr. maksimum 500 gr a kadar öğünleri barındırabilir. Mama haznesi şeffaf olduğu için sürekli mama kontrolü yapılabilir. Ayrıca üzerindeki LCD ekran kullanım kolaylığı sunmaktadır.

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Zayıf Kedilerin Kilo Almasına Yardımcı Olan 5 Kedi Maması Tavsiyesi


Kedi Maması Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kedi Maması Ne Kadar Verilmeli?

Kedi maması miktarı, kedilerin yaşına ve kilosuna göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kedinizin yaşına ve kilosuna dikkat ederek mama miktarını belirlemeniz faydalı olacaktır.

Yetişkin Köpek Maması Ne Zaman Verilir?

Yetişkin köpek maması, 1 yaşını doldurmuş olan kediler için verilmelidir.

Yetişkin Köpek Maması Yavru Köpeğe Verilir mi?

Yetişkin köpek mamasının besin değeri yavru köpek mamasına kıyasla daha düşük olduğu için verilmemelidir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup