GenelKedi

Kedi Matatabi Nedir? Nasıl Kullanılır? [Detaylı Anlatım❗]

Her kedi sahibi, kedilerin karakterleri hakkında fikirlere sahiptir. Genel olarak kediler, bağımsız, keyfine düşkün ve mutluluk düşkünü canlılardır. Hayatlarımızı güzelleştiren kedilerle beraber yaşamanın sorumluklarından bir tanesi onların mutlu olmalarını sağlamaktır. Bunun için onları zaman zaman şımartmak gerekebilir. Bu gibi durumlarda daha çok ödül maması, catnip ve matatabi kullanılmaktadır.

Daha önceki yazılarımızın içerisinde ödül mamalarından ve catnipten detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Şimdiki yazımız ise matatabi ile alakalı olacak. Matatabi hakkında merak ettiklerinizi bu makalemizin içerisinde bulabilirsiniz?

Matatabi Nedir?

Matatabi Nedir

Çin ve Japonya’nın dağlık bölgelerinde 900 ila 1500m arasındaki yüksekliklerde en iyi büyüyen yaprak döken bir tırmanma bitkidir. Bu bitki en popüler kedi ürünlerinden bir tanesidir.

Matatabi aslında bir kedi uyarıcı olarak kullanılır. İçeriğinde yer alan iki özel madde kedilerin mutlu olmasını sağlar. Matatabinin etkisi yaklaşık 5 – 30 dakika sürer. Bu süre içerisinde kedilerde yalama, salya akma, artan oyun oyna isteği ve genel kedi aktivitesinde artış görülür. Bu davranışlar aslında catnip kullanımıyla özdeşleşmektedir.

Yapılan bir araştırmada kedilere hem catnip hem de matatabi verildi. Araştırmanın sonucunda kedilerin matatabi ile iki kat daha yoğun zaman geçirdikleri görüldü.

İlginizi Çekebilir: Kedinizin Neden Kedi Tüneline İhtiyacı Vardır?

Kedilerde Matatabi Kullanımının Faydaları

Kediler içgüdüsel olarak matatabiyi çiğnemek isterler. Bundan keyif almalarının yanı sıra dişlerini temizlemek ve plak oluşumunu engellemek için iyi bir seçenektir. Bunun yanı sıra matatabinin farklı avantajları da bulunmaktadır.

  1. Stres ve Anksiyeteye Karşı: Kedilerde stres en sık yaşanan durumlardan bir tanesidir. Tıpkı insanlar gibi zaman zaman daha sakin olmaları ve zaman zaman mutlu olmaları gerekir. Bunun için onlara matatabi vermek iyi bir seçenektir. Bu sayede kediniz kendini daha iyi hissedecek ve stresten uzaklaşacaktır.
  2. Avlanma Hissi: Ev kedileri avlanma konusunda gelişemedikleri için kendilerini yetersiz hissederler. Bu hislerini yenmeleri için onlara avlayabileceği oyuncaklar verilmelidir. Bununla beraber matatabi vererek avlanma güdüleri dürtülebilir.
  3. Sevecenlik: Kedilerde matatabi kullanımının bir diğer güzel yanı ise kedilerin çevresine karşı daha sevecen olmasıdır. Matatabi kullanımı sonrasında kediler daha sakin ve stressiz oldukları için insanlara daha sevecen bir tutum sergilerler.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Zeka Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Kedi Oyuncağı

Matatabi Zararlı Mıdır?

kedi

Tıpkı catnipte olduğu gibi matatabi için de kediler için zararlı olup olmadığı düşünülür. Genel düşünce ise bu ürünlerin bir uyuşturucu madde olduğu düşünülmesidir. Ancak bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Yapılan araştırmalar sonucunda matatabinin herhangi bir zararı olmadığı görülmüştür. Hatta Asya ülkelerinde geleneksel tıpta kullanılan bir bitkidir. Dolayısıyla kediler için güvenlidir.

 

 

Kedi Çiğneme Ödülü

Matatabiler için kedi çiğneme ödülü demek yanlış olmayacaktır. Piyasada çok farklı çiğneme çubukları bulunabilir, ancak aralarında en güvenilir ve etkili yöntem matatabi bitkisidir. Hem kediler için sağlıklı olması hem de kedilerin sevdiği bir bitki olmasından dolayı son derece güvenlidir. Bunun yanı sıra kedilerin diş sağlığı için önemli rol oynar.

Matatabi Nereden Satın Alınır?

Matatabi ülkemizde çok yaygın kullanılan bir bitki olmadığı için ulaşması kolay değildir. Kısacası her pet shop mağazasında bulunmamaktadır. Bunun için internet alışverişlerine yönelmenizi tavsiye ederiz. Böylece uygun fiyata daha kaliteli ürünlere sadece 1 gün içerisinde ulaşabilirsiniz. Eğer matatabi satın almak istiyorsanız kurumama.com’u ziyaret ederek matatabi ürünlerini incelemeyi ihmal etmeyin. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak matatabi ürünlerini görebilirsiniz.

Kedi Matatabi Ürünlerini İncele!


Sık Sorulan Sorular

Matatabi Ağacı Nedir?

Kediler için üretilen bir asma çeşididir.

Matatabi Çubuğu Nedir?

Kedilerin diş bakımı için üretilen doğal diş çubuğuna verilen isimdir.

Kedi Dişi Ne Zaman Çıkar?

Kedilerin toplam 26 tane dişi vardır bunun 6 tanesi, 4 ile 5 aylıkken çıkmaya başlar.

Diş Çıkaran Köpek Kusar mı?

Yavru kedilerin diş çıkarma süreci sancılı geçer. Bu süreçte diş etleri acır ve şişer. Birçok sağlık sorununa yol açar.


Bu Video İlginizi Çekebilir!!

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup