Kedi

Kedilerin Zeka Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Kedi Oyuncağı

Kedilerin meraklı, hiperaktif ve oyun oynamayı seven canlılar olduğunu hepimiz biliyoruz. bu yüzden kedilere farklı çeşitlerde oyuncaklar sunmak gerekir. Eğer evinizde kedi besliyorsanız muhakkak kedinizin ilgisini çeken ve günlük egzersiz ihtiyacını karşılayacak oyuncaklar satın almanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra kedilerin zihinsel gelişimlerini destekleyen oyuncaklara da ihtiyacı vardır.

Doğal hayat içerisinde kediler avcı hayvanlar oldukları için avlanırken hem fiziksel hem de zihinsel olarak aktivite sergilerler. Avlarına karşı kurdukları tuzaklar ve onları yakalamak için harcadıkları fiziksel efor tüm egzersizlerini karşılamaktadır. Kedilerin doğasında yer alan bu durumdan dolayı, evlerimizde beslediğimiz kedileri de adapte etmemiz gerekir.

Kediler İçin Evde Kolayca Yapabileceğiniz Oyuncaklar (Videolu Anlatım)

Burada en önemli yardımcı ise kedilerin zeka gelişimi desteklemek üzere tasarlanmış olan oyuncaklardır. Bu sayede, kedilerin gelişimleri desteklenmiş olacaktır. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda yer alan oyuncakları kullanarak kedinizin hem avcılık güdüsünü uyandırabilirsiniz hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayabilirsiniz.

Kedilerin En Çok Sevdiği 5 Kedi Oyuncağı


1- Pawise Pilli Hareketli Kedi Oyun Çemberi

Bu özel olarak üretilmiş olan ve kendi kendine hareket eden oyuncak, kedinizin yakalamak için uğraşacağı ve uğraşırken düşüneceği bir ürüdür. Yuvarlak bir alan içerisinde sürekli hareket eden topu yakalamak için hızlı refleksler sergilemesi gereken kediniz avcılık güdüsünü geliştirecektir. Bununla beraber günlük egzersiz ihtiyacını karşılaması için de oldukça uygun bir üründür. Kedinizin zeka gelişimine katkı sağlamak için muhakkak bu kedi zeka oyuncağı mutlaka tercih edilmelidir.

Pawise Kedi Oyuncağı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Kedileri Eve Alıştırmak: Kedileri Sosyalleştirmenin 10 Etkili Yolu


2- Kong Kedi Oyun Bahçesi

Bu ürün birbirinden farklı işlevlere sahiptir. Tamamen kedilerin zeka gelişimini sağlamak için üretilmiş olan bu kedi oyuncağı, üzerinde yer alan özel oyuncağı kedinizin yakalamaya çalışmasını hedeflemektedir. Bu sayede avcılık güdüsü gelişecektir. Bunun yanı sıra içerisinde yer alan özel topunu hazneden çıkartması için kedinizin zekasını kullanması gerekiyor. Son olarak da orta kısmında bulunan bölmenin içerisine yerleştireceğiniz ödül mamasını almak için bulmacayı çözmesi lazım. Oldukça fonksiyonel bir oyuncak olmasıyla beraber kedinizin tamamen düşünmesini sağlayan bir üründür. Bu sayede zeka gelişimini destekleyen bir yapısı vardır.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem


3- Flip Hacı Yatmazlı Elips Desenli Oyun Konsolu

En klasik oyuncak tarzlarından bir tanesidir. Üzerinde yer alan oyuncak fare, hacı yatmaz özelliğine sahip olduğu için kediniz sürekli olarak fareyi yakalamaya çalışacaktır. Bununla beraber, günlük egzersiz ihtiyacını karşılamak için oldukça uygundur. Alt kısmında yer alan haznede bulunan topları ise kedinizin zekasını geliştirmeye yardımcı olacaktır. Bu toplar haznesinden çıkmasa da kenarlarında yer alan bölmeden dokunulduğunda kedinizin topları oynatmasını sağlar. Bu sayede kediniz için ilgi çekici ve düşündürücü bir oyuncak çeşidi olacaktır.

Flip Kedi Oyuncağı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Kediler Eşyaları Neden Çiğner? Nasıl Durdurulur?


4- Trixie Kedi Oyuncağı Peluş Fareli Daire 

Diğer oyuncak türlerine oldukça benzeyen bu ürün, kedinizin ilgisini çekmek için başarılıdır. Evcil hayvan aksesuarı üreticileri arasında en başarılı markalardan bir tanesi olan Trixie tarafından üretilmiş olan bu oyuncak, kedilerin sağlığını riske atacak herhangi bir madde içermez. Bunun yanı sıra oldukça sağlam bir yapıya sahiptir. Oyuncağın üzerinde yer alan fare modeli kedinizin yakalaması için çok iyi bir seçenektir. Hacı yatmaz özelliğine sahip olduğu için kediniz bu fareyi yakalamak için oldukça çaba gösterecektir. Ayrıca farenin içerisinde zil bulunduğu için her fareye dokunduğunda zil çalacak ve kediniz olumlu bir şey yaptığını düşünecektir. Bununla beraber alt kısmında yer alan top sayesinde kediniz eğlenecek ve düşünmeye teşvik edilecektir.

Trixie Kedi Oyuncağı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Psikolojik Sorunlar Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?


5- Trixie Kedi Oyuncağı Deri Oyun Sopası 

Kediler için en klasik olan ve en sevdikleri oyuncaklar arasında oyun sopaları yer almaktadır. Bu oyuncaklarda, bir sopanın ucunda yer alan peluş veya herhangi bir oyuncak yer alır. Kediler hareket eden cisimleri yakalamaya çalıştıkları için bu oyuncakları takip edecek ve yakalamak isteyecektir. Bu sayede kediniz hem zekasını kullanacak hem de günlük egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır. Bu yüzden en ekonomik ve etkili oyuncaklardan bir tanesi oyun sopalarıdır.

Trixie Kedi Oyuncağı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Stres Yaratacak Durumlar Nelerdir?


➡ Kedi zeka oyuncakları sipariş etmek için tıklayın. 

Kedi Oyuncakları Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kediler En Çok Hangi Oyuncakları Severler?

Kediler en çok deri oyun sopası, peluş fareli daire, desenli oyun konsolu, oyun bahçesi ve kedi oyun çemberiyle oynamayı severler.

Kediler Nasıl Oyuncak Severler?

Kedi dostlarımız en çok hışırtılı ve parlak oyuncaklarla oynamayı severler.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup