Kedi

Kedi Kumu Türleri ve Kullanımı ⭐️ En İyi 5 Kedi Kumu [⭐️TIKLA]

Kedi sahiplerinin dikkat etmesi gereken önemli detaylardan biri de kedi kumu seçimidir. Kedi kumu; kedinin tuvaletini yapması için gerekli olan bir malzemedir, dolayısıyla sağlığı, hijyeni ve konforu açısından en iyi kedi kumu tercih etmek daha etik olacaktır.

Kediler, cinslerine, türlerine veya kendi özelliğine göre tuvaletini kumda yapmak istemeyebilirler. Bu nedenle sabırlı davranmak ve farklı kedi kumları denemek gerekiyor. Veteriner uzmanların bildirdiğine göre her kedinin mutlaka fıtratına uygun bir kedi kumu vardır, fakat bunu kestirebilmek için deneme-yanılma yöntemlerine başvurmak gerekiyor.

Kedinizin sağlığı için kedi kumu

Evde beslenen kediler, fazlasıyla koku yapabilirler bunun nedeni kesinlikle kedinin tuvalet ihtiyacını nasıl giderdiğine ve kedi kumunun nasıl olduğuna bağlıdır. Kedi kumu; hijyenik, kaliteli ve kedinin konforuna zarar vermeyecek şekilde seçildiğinde sağlık açısından olduğu kadar evin temizlik ve hijyeni açısından da faydalı olacaktır bu yüzden kedi sahiplerinin bu konuya çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Özellikle küçük çocuklu ailelerde hijyenin çok önemli olduğu bir gerçektir. Evinde çocukla birlikte kedi beslemek isteyenler, kedi kumu seçerken kaliteli bir markadan yana tercihlerini yapmalıdırlar.

Kedi Kumu Çeşitleri Nelerdir?

  • Silika Kedi Kumu
  • Doğal Kedi Kumu
  • Bentonit Kedi Kumu
  • Diatomit Kedi Kumu
  • Çam Pelet Kedi Kumu
  • Sepiyolit Kedi Kumu
  • Organik Kedi Kumu

gibi çeşitli kedi kumu türleri vardır.

Kedi kumu türleri ihtiyacınıza göre çeşitli özelliklere sahiptir ve ona göre tercih etmeniz en mantıklısı olacaktır.

Başında da dediğimiz gibi eskiden pek fazla tercihte bulunma şansımız olmadığı için belli bazı kum markalarını seçmekten başka şansımız yoktu. Ancak günümüzde durum böyle değildir. Organik kedi kumu olarak tavsiye edilebilecek en kaliteli kum, çam kedi kumudur. Bu kumun en büyük özelliği, kokuyu ve sıvıyı içine hapsetmesidir. Bu da kedinizin daha sağlıklı şekilde tuvalet ihtiyacını gidermesine yardımcı olacaktır.

kedi-kumu-cesitleri

Kediler doğal hayatlarında iken de kendi tuvalet ihtiyaçlarını kendileri giderirler ve eğer zamanınız varsa bir sokak kedisini takip edin, dışkısını veya idrarını yaptığı toprağı inceleyin. Kedilerin ihtiyaçlarını giderdikleri yerler, genellikle dışkı ve idrarı toplayabilen toprak çeşididir, topaklanan kumlar yani.

Petshop mağazalarında da kullanıma göre bu tip ve topaklanmayan kedi kumu şeklinde olmak üzere iki çeşit kedi kumu satılmaktadır. Ev içerisinde veya diğer kapalı ortamlarda daha çok tercih edilen kedi kumu topaklanan kedi kumudur. Sağlıklı yaşamaları ve ev ortamı açısından uygunluğunu düşünüyorsanız bu kumun daha ideal olduğunu söyleyebilirim.

Topaklanmayan kedi kumu da ihtiyaca göre tercih edilebilir mesela bahçe veya açık herhangi bir alanda kedi besliyorsanız bu kedi kumunu tercih edebilirsiniz. Ama yine de söylemek gerekiyor ki topaklanan kedi kumu, kedinizin sağlığı ve temizliği açısından daha sağlıklıdır.

Kedi kumu, çok pahalı olmamakla birlikte ucuzuna kaçılması gereken bir konu değildir. Ortalama 25-50 TL fiyatları arasında değişen kedi kumu, kedinizin türüne ve tercih ettiği kuma bağlı olarak fiyat değişikliği yaşanabilir.

En İyi Kedi Kumu Markaları

yukarıdaki markalar kedi kumu kategorisinde ürün sunan en iyi kedi kumu markalarıdır. Ülkemizde en çok tercih edilen kedi kumu markaları bunlardır.

En İyi 5 Kedi Kumu

Aşağıda kedi kumu olarak tercih edebileceğiniz en iyi 5 ürün özellikleriyle birlikte listelenmiştir

1.Sanicat Active White Kedi Kumu

sanicat-kedi-kumuSanicat markası tarafından üretilen kedi kumu son derece kaliteli bir kedi kumudur. %100 doğal bir içeriğe sahiptir. Sanicat Active White kedi kumu kedinizin tuvaleti sonrasında koku emici özelliği ile ortama hiçbir şekilde kokuyu dağıtmaz ve kısa sürede lavanta kokusunu ortama yayacaktır. Aynı zamanda topaklanan özelliğe de sahip olan Sanicat Active White Kedi Kumu çok tercih edilen bir mamadır.

Sanicat Kedi Kumu Almak İçin TIKLA

2.Ever Clean Kedi Kumu

ever-clean-kedi-kumu

En çok tercih edilen kedi kumu markalarından biri de Ever Clean markasıdır. Ever clean kokusuz, kokulu olmak üzere çeşitli kedi kumu ürünlerine sahiptir. Aynı zamanda topaklaşan kedi kumu özelliği de vardır. Ever Clean kedi kumunu kullanarak ortama kötü kokuların yayılmasını engellerken hijyenik bir şekilde kedinizin tuvalet ihtiyacını karşılamasını sağlayabilirsiniz.

Ever Clean Kedi Kumu Almak İçin TIKLA

3. Pisi Pisi Kedi Kumu

pisi-pisi-kedi-kumuEczacıbaşı Esan kuruluşu olan Pisi Pisi markası kedi kumları çok tercih edilen kumlardan biridir. Fiyat olarak da uygun olan pisi pisi kedi kumunu kullanarak kedinizin tuvalet ihtiyacını hijyenik şekilde gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz. Pisi pisi kedi kumu %100 doğal ürünlerden üretilen bir kedi kumudur ve kedinizin sağlığına olumsuz bir etki sağlamaz.

Pisi Pisi Kedi Kumu Almak İçin TIKLA

4. Dubex Kedi Kumu

dubex-kedi-kumuKedi kumu markaları arasında en iyilerden biri olan DUbex özel kedi kumları ile ev içinde kullanım için en iyi kedi kumlarından biridir. Kokuyu hapsetme konusunda en iyilerden biri olan Dubex kedi kumu aynı zamanda antibakteriyel özelliğe sahiptir ve temizlenmesi oldukça kolaydır. Hızlı topaklanma özelliği ve suda çözünebilir olması da en büyük avantajlarından biridir.

Dubex Kedi Kumu Almak İçin TIKLA

5. Clear Cat Bentonit Kedi Kumu

clear-catKedi kumları arasında en çok tercih edilen kedi kumlarından biri de Clear Cat Bentonit Kedi Kumu ürünüdür. Yüksek koku emiciliği sayesinde ev, ofis vb. kapalı ortamlarda kullanılacak en iyi kedi kumlarından biridir. Kediniz tuvalet ihtiyacını son derece hijyenik şekilde gerçekleştirebilir ve herhangi bir koku ortama yayılmaz. Bu özelliği sayesinde çok tercih edilen bir kedi kumu ürünüdür.

Clear Cat Kedi Kumu Almak İçin TIKLA

Kedi kumu nasıl kullanılır?

Kedi tuvalet kabı içerisinde 7-8 cm yüksekliğe ulaşacak şekilde kedi kumu dökülür. Daha sonra kedi kumu içerisinde bulunan katı atıklar kürek yardımıyla temizlenir. Kedi kumu haftada en az 1 kez olacak şekilde temizlenmelidir. Kedi kumu bakımı düzenli olarak yapılmalıdır.

Evcil hayvanlar arasında kendinden en çok söz ettiren varlıklar kedilerdir. Kediler, hassas yapıları ve hijyene önem veren özellikleri nedeniyle dikkat edilmesi gereken hayvanlar olarak öne çıkıyorlar.

kedi-kumu-kullanimi

Kedi kumu ise kedinin tüm bu ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla kullanılan bir araçtır. Ancak kedi kumu ne kadar kaliteli olursa olsun bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri kullanımıdır.

Doğru şekilde kullanım yapılmadığında veya temizliğine gerekli özen gösterilmediğinde hem kedinin hem de ev halkının sağlığı büyük ölçüde risk altına girer.

Kedi kumunu günlük temizlemek, değiştirmek ve gerekli hijyen bakımını yapmak sahibinin en önemli görevlerinden biridir. Kediler başında da dediğimiz gibi en titiz hayvanlardır. Günün 18 saatini uyku ile geçiren sevimli varlıklar, bunun dışında kalan zamanlarda ise temizlikleri, uyku ve oyun oynamakla geçirirler.

Bu nedenle kedilerin daha hijyenik olmalarını sağlamak adına kedi kumu temizliğini kesinlikle sık bir şekilde yapmak gerekiyor. Sitemizin ilgili bölümünden yararlanarak dünyanın en çok bilinen kedi kumları hakkında bilgi alabilir ve siparişlerinizi verebilirsiniz.

Kedi kumu kullanırken tek seferlik bir kullanım olmadığı için burada dikkat edilmesi gereken husus, kumun temizliğidir. Aslında basit bir işlem olmasına rağmen, çoğu kedi sahibi bu konuda pratik bilgilere sahip olmadıkları için hem kendilerine hem de kedilerine zahmetli zamanlar yaşatmaktadırlar. Peki, kedi kumu nasıl temizlenir

Kedi kumunun temizliği aslında oldukça kolaydır. Bir kürek yardımından faydalanmak işinizi fazlasıyla görecektir. Kum, emici özelliğe sahip olduğu için kirlenen kısmını bir eldiven yardımıyla alıp yerine yeni kum eklemek yeterli olacaktır. Temizliğinde ne kadar titiz davranılırsa koku yapması o kadar zor olur.

En az 3 günde bir kedinizin kumunu temizlemeniz, sizin ve kedinizin sağlığı açısından önemlidir. Bir de ev ortamında beslenen kedilerin kumları temizlenmediği zaman eve de kötü kokuların yayılması gibi bir durum söz konusu olabilmektedir.

Kedi kumu seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Kedi kumu seçimi, bir kedinin sağlığını en yakından ilgilendiren ve tetikleyen şeylerden biridir. Mama konusunda gösterilen özenin kedi kumunda da gösterilmesi gerekiyor.

Başında da dediğim gibi kediler hijyenik hayvanlar oldukları için temizlik ve temizlik alanı onlar için oldukça önemlidir, bu yüzden sahiplerine büyük iş düşüyor, ucuz ve kalitesiz kum kullanmaktan kaçınmak, kedinin sağlığı açısından en iyi ve tercih edilen kum markalarını satın almak kısa vadede az para harcandığı için hoş karşılanmasa da kedinin sağlığı açısından en iyisidir.

Kediler, kumları tuvalet ihtiyacı için kullansalar da bazı kumlarda bulunan kimyasal maddeler kuma bir koku veya tat katıyor bu da kedilerin dikkatini çekiyor ve kediler kumu yemeye başlıyorlar. Aslında normal kumdan da kediler zaman zaman yerler fakat ucuz ve kalitesiz, hijyen aşamalarından geçmemiş ve içerisinde kediye zarar verecek kedi kumları, içerisindeki kimyasal maddelerin saçtığı kokudan dolayı kedinin daha fazla dikkatini çekiyor ve yediğinde maalesef sonu çok kötü hastalıkların peyda olmasına neden oluyor.

Kedi Kumu Ne Zaman Temizlenmesi Gerekir?

Kedi kumları ortalama olarak 3-4 günde bir temizlenmesi gerekir. Düzenli bir şekilde temizlenmesi hem hijyen hem de sağlık açısından önemli bir durumdur.

Hangi Kedi Kumu Daha İyi?

Kedi kumları özelliklerine göre değişebilir. Bu nedenle en iyi kedi kumu kavramına net cevap veremeyebiliriz. En çok tercih edilen kedi kumları genellikle silika ve doğal kedi kumlarıdır.

Kedi Kumu Seçerken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Kedi kumlarının temel amacı kedinizin tuvalet ihtiyacını gidermesinden sonra ortama koku yaymaması ve temizliğinin kolay olmasıdır. Bu nedenle kedi kumu seçerken koku emici özelliği olan ve topaklaşan kedi kumlarını tercih etmeniz çok daha iyi olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Evde iki kedim var ikisi içinde Ever Clean kedi kumu kullanıyorum, kötü kokuları içine haps ediyor ve topaklaşması çok iyi böylece çok kolay temizleniyor, herkese tavsiye ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup