Genel

Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılamanın 5 Yolu

Canlı varlıkların her biri kıymete değer varlıklardır. Kıymet verme olgusu ise küçük yaşlarda kazandırılması gereken bir şeydir. Yani bir diğer deyişle “sevgi hissi uyandırma” çocukluktan aşılanması gereken bir duygudur. Bu nedenle çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın yolları hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Hayvan seven çocuklar, diğer çocuklara göre daha sosyal ve daha uyumludurlar.

1.Hayvan sevgisiyle büyüyen çocuklar

Bir çocuğun doğayla uyum içinde olabilmesi, sevgiyi, bağlılığı ve daha da önemlisi sosyalliği öğrenebilmesi için çocukluktan itibaren yetiştirilmesi gerekir. Canlı varlıkların tamamına karşı sevgi beslemesi gerektiğini öğrenebilmesinin yolu ise evcil hayvan beslemekten geçer. Uzmanlar; evcil hayvanların olduğu evlerde çocukların çok daha uyumlu ve çevrelerine karşı daha pozitif olduklarını söylemektedirler. Bir de hayvanlarla iç içe olan çocuklar, doğayla daha fazla zaman geçirdiklerinden teneffüsleri de daha sağlıklı olabilmektedir.

Hayvan sevgisiyle büyüyen çocuklar

  1. Hayvan korkusunu yenmek

Çoğu insanda hayvan korkusu vardır. Kimi insan kediden korkar, kimi köpekten. Ancak küçük yaşlarda evcil hayvanlarla iç içe vakit geçiren çocukların hayvan korkusu neredeyse yok denecek kadar azdır. Tabi evcil hayvan sahibi olmak kendi başına yeterli değildir. Çocuklar, “korku” olgusunu ilk olarak ebeveynlerinden görürler. Dolayısıyla çocuğunuz evdeki minik dostunuzdan korktuğu zaman aşırı tepki göstermemeye özen göstermelisiniz. Böyle yaptığınız zaman, çocuğunuz da hayvan korkusunu daha rahat yenmiş olacaktır.

Hayvan korkusunu yenmek

  1. Kitaplar ve oyuncaklar

Çocukların hayvanlarla iç içe vakit geçirmelerini sağlamak daha doğrusu hayvan-çocuk ikilisinin bağdaşmasını sağlamak için yazılan kitaplardan, çekilen filmlerden yararlanabilirsiniz. Çocukların gece sarılarak uyudukları oyuncak ayıcıklar veya diğer hayvan figürleri bile çocuğunuzun evcil hayvanlara karşı daha sevecen olmasını sağlayacaktır.

Hayvanlarla ilgili kitaplar

  1. Sokak hayvanlarına yardım

Çocukların doğayı ve hayvanları sevebilmesi için sadece evcil hayvanlara karşı duyarlı hale getirilmesi yeterli değildir. Dışarıda yaşayan hayvanlara karşı da sempatik duyması gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken en önemli şey; çocuğunuzla birlikte dışarıdaki hayvanlara yemek vermek veya hayvan barınaklarına giderek hayvanlara yardımcı olmak etkili olacaktır.

Sokak hayvanlarına yardım

  1. Evcil hayvanını kaybeden çocuğa yaklaşım

Evcil hayvanlar, bir süre sonra evin bir bireyi gibi kendini sevdirmeye başlar. Tabi ki ölümleri, derin sarsıntıların meydana gelmesine neden olur. Özellikle de çocuklar minik arkadaşlarından ayrı kalmanın üzüntüsüne daha fazla kapılırlar. Bu nedenle bazı ebeveynler, evcil hayvan beslemek istemezler. Ancak bunun doğru bir davranış olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Evet, her ne kadar çocuğunuz bu duruma üzülüyor olsa bile, sorunlarla başa çıkabilmeyi de bir anlamda daha rahat öğrenecektir. Yani evcil hayvanınız yaşarken ne kadar etkili bir güce sahip ise ölümü de çocuk eğitimi konusunda bir o kadar etkili olacaktır.

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup