Kedi

Oriental Shorthair Genel Özellikleri ve Beslenme Tavsiyeleri [Bakım Önerileri]

Oriental Shorthair cinsi kediler, 1960’lı yıllarda ortaya çıkmıştır. Kökeni Amerika ve Tayland olarak bilinen Oriental Shorthair cinsinin en bilinen özelliği ise Siyam kedilerine hem karakter olarak hem de görünüm açısından çok benzer olmasıdır. Vücuduna kıyasla çok daha büyük boyutta kulak yapısına sahip oldukları için çok fazla dikkat çeken bir kedi cinsidir.

Oriental Shorthair Kedisinin Özellikleri

  1. Oriental Shorthair cinsi, Siyam cinsine benzerliğiyle tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.
  2. Siyamlar kadar konuşkan olan Oriental Shorthair cinsi kediler, tam anlamıyla insan dostu olan kedilerdir ve insanları çok severler.
  3. Bağlılık duygusu gelişmiştir ve ne kadar tehlikeli bir durum olsa da yüksek yerlere çıkmayı çok fazla severler.
  4. Yeni şeylere kolay bir şekilde adapte olabilme özelliğine sahiplerdir fakat ne kadar kolay alışsalar da bağ kurdukları insanlardan ayrı kalmaları da o kadar zordur.
  5. Aile bireylerinden herhangi birinin kaybı onlar için oldukça yıkıcı etkiler yaratabilir.
  6. Terk edilen bir Oriental Shorthair, bu travmayı kolay kolay atlatamayabilir. Bu nedenle bu cinsten bir kedi sahiplenmek isteyenlerin ömür boyu bakması gerekmektedir.
  7. İnsanlarla kolaylıkla anlaşabilen bu kediler, aynı zamanda diğer petlerle ve çocuklarla da çok iyi bir şekilde kaynaşabilir.
  8. Oriental Shorthair kedisi, enerjik bir yapıya sahip olduğu gibi aynı zamanda da oldukça zekilerdir.
  9. Çok sosyal bir kedi cinsidir ve kolaylıkla sosyalleşebilirler.
  10. Bir Oriental Shorthair sahibi olmak istiyorsanız, gerçekten onunla yaşamaktan çok mutlu olacağınızı bilmelisiniz.

Oriental Shorthair Kişilik Tablosu

Çocuklarla arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 
Bakım ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟 
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

Oriental Shorthair Karakter Özellikleri

Oriental Shorthair Karakter Özellikleri

Oldukça enerjik ve zeki bir yapıya sahip olan Oriental Shorthair cinsi kediler, bağlılık duygusu gelişmiş ve dost canlısı olan bir türdür. Çocuklarla, diğer petlerle ve diğer insanlarla çok iyi iletişim kurabilen Oriental Shorthairler, sevimli ve enerjik yapısıyla tüm dikkatleri kolaylıkla üzerine çekebilmeyi başarıyor. Yalnızlığı ve terk edilmeyi hiç sevmeyen bu kediler, herhangi bir aile bireylerinin kaybı sonrasında bu travmayı kolay kolay atlatamayabilir ve belki de hiçbir zaman atlatamayabilir. Bu nedenle bir süre sonra sahiplenmeyi bırakacaksanız bir Oriental Shorthair kedisi sahiplenmemelisiniz.

Oriental Shorthair Fiziksel Özellikleri

Gözde yapısı: Uzun
Ortalama yaşam ömrü: Ortalama 15 yıl
Göz yapısı: Badem şeklinde ve yeşil
Kuyruk yapısı: Uzun
Ağırlık: Ortalama 3 ile 5 kilo ağırlık

Oriental Shorthair Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Oriental Shorthair cinsi kedilerin bakımı, birçok kedi cinsinin aksine çok fazla uğraş gerektirmez ve maliyeti de düşüktür.


1- Oriental Shorthair Tüy Bakımı

Oriental Shorthair cinsi kedilerin tüyleri kısa ve az dökülen bir yapıya sahip olduğu için hipoalerjenik bir kedidir. Bu nedenle de çok fazla tüy bakımı yapılması gerekmez. Bu kedilerin tüylerini haftada bir kez taramak yeterli olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem


2- Oriental Shorthair Kulak Bakımı

Oriental Shorthair kedisinin de her kedi gibi genel bir kulak temizliğine ihtiyacı vardır. Fakat özel bir bakım gerektirmediği için diğer kedilere yapıldığı gibi yapılmasında sakınca yoktur.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır? [Detaylı Anlatım✅]


Oriental Shorthair Kedisi Beslenme Tavsiyeleri

Oriental Shorthair Kedisi Beslenme Tavsiyeleri

Kedi sahiplerinin yaptığı en büyük hatalardan biri merdiven altı üretilen kalitesiz mamalarla kedisini beslemesidir. Fakat bu mamalar kedinizin sağlığını olumsuz etkileyebileceği gibi yaşam ömrünün de kısalmasına neden olur.

Orieantal Shorthair cinsi kedilerin ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılayan kaliteli ve doyurucu mamalarla beslenmeleri gerekir. Bunun yanı sıra mama seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise yaşı, boyu, hamileliği, kısırlaştırmış olup olmaması gibi çeşitli etkenleri göz önünde bulundurmak ve ona uygun mama tercihi yapmaktır. Bu sayede hem kediniz çok daha sağlıklı bir yaşam sürecek hem de sevimli dostunuzla çok daha uzun yıllar bir arada yaşayabileceksiniz.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Oriental Shorthair Sağlık Durumu

Oriental Shorthair Kedisi Beslenme Tavsiyeleri

Büyük kulaklı kediler olarak bilinen Oriental Shorthair cinsi kediler, genel olarak sağlıklı kedi ırkları arasında yer almaktadırlar. Fakat her canlıda ve kedi ırklarında olduğu gibi Oriental Shorthair cinsi kedilerin de yatkın olduğu birtakım sağlık sorunları mevcuttur. Bu kedilerde en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından bazıları şunlardır;

  1. Kedi astımı,
  2. Karaciğer ve böbrek hastalıkları,
  3. Şaşılık,
  4. Göz sorunları ve sistit.

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedi Kusmasının 10 Nedeni

Oriental Shorthair Tarihi ve Kökeni

Oriental Shorthair Kedisi Beslenme Tavsiyeleri

Siyam kedisi, Oriental Shorthair cinsi kedilerin atası olarak bilinmektedir ve Oriental Shorthair kediler, Siyam kedilerinin karakter özellikleriyle çok yakın benzerlikte bir kişiliğe sahiplerdir. Oriental Shorthair cinsi, 1960’lı yıllarda ortaya çıkan bir türdür. Fakat bu tür, Cat Fanciers Association tarafından 1972 yılında tanınmıştır. Bu cinsin kökeni ABD ve Tayland olarak bilinmektedir. Karakter yapısı olarak Siyam kedilerine benzemelerinin yanı sıra görünüş bakımından da Siyam kedilerini andırırlar. Kısa ve az dökülen bir kürk yapısına sahip olan bu kediler, görünüşleri itibariyle de oldukça dikkat çekerler. Çünkü kulakları birçok kedi ırkına kıyasla çok daha büyük bir boyuttadır. Kulak yapısı ve genel görünümü nedeniyle görenlerin ilginç bulmasına neden olan bir kedi cinsidir. Oldukça hareketli ve yüksek yerlere çıkmayı seven bu kediler, günümüzde de en popüler kedi ırkları arasında yer almaktadır.

Oriental Shorthair Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Oriental Shorthair Kedisi Ne Yer?

Oriental Shorthair cinsi kediler, besleyici içeriğe sahip kaliteli mamalarla beslenmelidir.

Oriental Shorthair Tüy Döker mi?

Bu kediler hipoalerjenik bir yapıya sahip oldukları için çok tüy dökmezler.

Oriental Shorthair Bakımı Nasıl Yapılır?

Oriental Shorthair kedilerinin çok özel bir bakıma ihtiyacı yoktur. Haftada bir kez tüylerinin taranması ve diğer kedi cinslerinde olduğu gibi kulak, göz ve tırnak bakımı yapılması gerekir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup