Kedi Bakımı

Kediler İçin İdeal Ölçüde En İyi Kedi 5 Mama ve Su Kapları

Kedi mama kapları

Kedinizin sindirimine yardımcı olmak ve boyun gerginliğini ortadan kaldırmak için en iyi kedi mama ve su kabıyla rahatça yemek yemesi için biraz araştırma yaptık.

Bir kedi maması kabı seçmenin, onu doldurmak için en iyi kedi mamasını seçmeye çalışmaktan çok daha kolay olacağını düşünürdünüz ama ister inanın ister inanmayın, hayal ettiğinizden daha fazla dikkat etmenizi gerektirecek bir durum diyebiliriz.

Pek çoğumuzun evlerindeki geleneksel kapların çoğu, duruşları veya sindirimleri için o kadar da ideal değildir. Bu nedenle yeni bir kap satın almadan önce biraz araştırma yapmak buna değer olabilir.

En İyi Kedi Mama ve Su Kabı Hangileridir?

Makalemizde bahsettiğimiz ölçü ve tasarımlarda kedi mama ve su kaplarını farklı ölçüler ve kedinizin özel durumuna göre  de bulabilirsiniz.

Sizin için birkaç farklı kedi mama ve su kabı önerisinde bulunduk.

1- Lepus Prizma İkili Ahşap Kedi ve Köpek Mama Kabı

Lepus Prizma İkili Ahşap Kedi ve Köpek Mama KabıPrizma şeklindeki bu kap dışı ahşaptan içi ise çelikten üretilmiş.

Sudan ve çizilmelerden etkilenmeyen bu kapta sıvı ya da katı mamayı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kaseleri paslanmaz çelik ve çıkarılarak kolayca temizlenebiliyor.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın

2- Trixie Seramik Yükseltilmiş Kedi Mama ve Su Kabı 0.15 Lt Beyaz

Trixie Seramik Yükseltilmiş Kedi Mama ve Su Kabı 0.15 Lt BeyazOldukça sevimli bir tasarımı olan bu kedi maması kabı seramikten üretilmiş oldukça sağlıklı bir ürün.

Yüksek tasarımı omurga sıkıntısı çeken ve büyük kediler için oldukça rahat kullanılabilir.

Aynı zamanda öne doğru açık ağız yapısı ile de kedinizin mamasını kolayca yemesine yardımcı olabilir. Temizlemesi oldukça kolay olan bu ürün 0,15 LT kapasitede.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın

3- Ferplast Azimut 5500 Saklamalı Kedi & Köpek Mama Ve Su Kabı 5.5 Lt

Ferplast Azimut 5500 Saklamalı Kedi & Köpek Mama Ve Su Kabı Kırmızı 5.5 LtÜrün şeffaf tanklı plastikten yapılmış. Kaymaz tabanları ile oldukça kullanışlı ve ergonomik.

İster kurumama isterseniz de su için kullanabiliyorsunuz.

Dispanser şeklinde olması da birçok kedi sahibinin tercihi olabilecek tarzda.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın

4- Flamingo Kaymaz Seramik Kedi Mama Kabı 220 Ml 14 Cm

Flamingo Kaymaz Seramik Kedi Mama Kabı 220 Ml 14 CmKediler için en sağlıklı ve en rahat diyebileceğimiz tarzdaki bu kap seramikten üretilmiş ve kaymaz tabanlı.

Kedi patisi deseni ile de oldukça şık.

Kolayca yıkanabilen bu kap aynı zamanda kedi standart beslenme pozisyonuna da uygun.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın

5- Trixie Kedi Otomatik Mama Kabı Tx1, 300 ml

Trixie Kedi Otomatik Mama Kabı Tx1, 300 mlÖzellikle uzun süre eve gelmeyen ve kısa seyahatlere çıkan kedi dostlar için üretilmiş bu kap ayarladığınız saatte açılıyor.

48 saatlik süre içinde 300 gr lık mama zamanları ayarlayabiliyorsunuz.

Mamanın bozulmaması için de mama kabının alt tarafında buz koyma haznesi bulunuyor. 1 tane pil ile çalışıyor.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın

Kedi Mama ve Su Kapları Kedileri Etkiler mi?

İlk olarak, kedinizin sindirim sorunları var mı? Islak kedi mamasını mı yoksa kuru kedi mamasını mı çok çabuk yiyorlar? Elinizde temizlemeniz gereken büyük bir bulaşık oluyor mu?

Bu sorulardan herhangi birine evet yanıtı verdiyseniz, kediler için en iyi kusma önleyici kaplardan birini düşünmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Bu mama kapları, mide ve bağırsak rahatsızlıkları ve kusma riskini azaltan daha doğal bir yeme pozisyonu oluşturmak için tasarlanmıştır.

Gün içinde çok fazla evin dışındaysanız, hayatınızı çok daha kolay hale getirmenize yardımcı olabilecek en iyi otomatik evcil hayvan besleyicilerini tavsiye edebiliriz.

Bu otomatik besleyiciler, belirli bir süre boyunca verilecek birden fazla porsiyon boyutunda birkaç öğün planlamanıza yardımcı olabilir. Bu da kedinizin hiçbir öğünü kaçırmamasını sağlar.

En İyi Kedi Kaplarında Bulunması Gereken 4 Özellik

1) Hijyenik Malzemelerden Üretilmiş Olmalıdır

  • Kediniz tüm öğünlerini bu kaptan yiyeceği için malzemeleri dikkatlice seçmek oldukça önemlidir. Doğru malzeme kedinizi güvende tutar ve temizlenmesi de kolay olur. Yanlış malzeme seçimi ise kedinizi hasta edebilecek bakteri ve diğer patojenleri barındırabilir.
  • Kedi mama ve su kapları için en iyi malzemeler paslanmaz çelik, seramik ve camdır. Bu malzemeler gözeneksizdir, bu nedenle bakteri tutmazlar. Genellikle bulaşık makinesinde yıkanabilirler.
  • Plastik kedi kaplarından kaçınmanızı öneririz. Plastik malzemeden üretilmiş mama kapları kolayca çizilirler ve bakterilerin büyüyebileceği bir ortam yaratırlar. Yüzeyde biriken biyofilm de kedilerde çene aknesi hastalığına sebep olabilir.

2) Bıyık Yorgunluğunu (Bıyık Stresi) Önlemek İçin Sığ ve Geniş Olmalıdır

  • Kedi kapları için alışveriş yaparken, birçok kedi sahibi çok fazla yer kaplamayan mama kapları alırlar. Bu genellikle küçük, dar ve derin malzemeler demektir.
  • Sorun şu ki, bu tarz kaplar kedinizi mamasına ulaşmak için yüzünü kabın derinliklerine sokmaya zorlayacaktır. Tahmin edebileceğiniz gibi, kediniz bu kaplarda çok rahat olamayacaktır. Ancak bir başka sorun da bıyık yorgunluğu olacaktır.

Bıyık yorgunluğu, küçük, dar bir tabaktan yemek yemenin, kedinizin bıyıklarının yemek yerken tabağın kenarlarına temas etmesine neden olduğu gerçeğidir. Kedinizin bıyıkları inanılmaz derecede hassastır, bu nedenle bazı uzmanlar aşırı uyarılmaya neden olduğunu öne sürmektedir.

Aşırı uyarılmayla ilgili tekrarlanan sorunlar, kedinizin bu tür kaplardan yemek yemeyi bırakmasına neden olabilir. Bu, bazı kedilerin neden çok hızlı yeme isteğinde olduğunun ardındaki kanıttır diyebiliriz.

3) Kaymaz Tabana Sahip Olmalıdır

  • Bir kedi kabı seçerken sadece kedinizin rahatını değil, aynı zamanda kedinizin yeme rahatını da düşünmelisiniz. Siz yemeye çalışırken tabağınız masanın üzerinde kaysaydı ne düşünürdünüz? Kaymaz tabanlı bir kedi kabı seçmenin avantajı budur.
  • Kauçuk taban kadar basit bir şey ya da birkaç yapışkanlı lastik ayak bile bir kedi kabını yerinde tutabilir.

4) Kedinizin Özel İhtiyaçlarına Uygun Olmalıdır

  • Mama kabı alırken, şekil ve boyut gibi temel faktörleri göz önünde bulundurduktan sonra, ek faktörleri de dikkate almak gerekebilir. Kediniz yıllar içinde büyüyor ya da artritten mustaripse (eklem iltihabı), biraz yükseltilmiş bir kedi kasesi onun için daha rahat olabilir.
  • Mamalarını yutma ve sonra kusma eğilimi olan kediler, yavaş beslenen bir kedi kabından yiyebilir. Bu kaplar, mamayı küçük bölümlere ayırarak veya kedinizin ona erişmek için biraz daha fazla çalışmasını sağlayarak yeme sürecini yavaşlatmak için tasarlanmıştır. Yavaş besleme kapları, kedinize biraz daha fazla zihinsel uyarı sağlamak için de harika bir seçenek olabilir.
  • Son olarak, kedinizin porsiyon boyutlarını kontrol etmek ve onu düzenli bir beslenme programında tutmak istiyorsanız otomatik bir yemlik düşünün. Ayrıca evden kısa süreli ayrılmalar için de harikadırlar.

Kediler için en iyi mama ve su kapları hangileridir?

Kediler için seramik, paslanmaz çelik veya melamin tabaklar en iyi seçimdir. Plastik kaplar kokuları emebilir ve kedileri yemekten veya içmekten vazgeçirebilir. Bakteri barındırabilecek veya kedinin ağzına zarar verebilecek çizikler ve pürüzler için her zaman kapları kontrol etmenizi öneririz.

Kediler hangi kapları daha çok sever?

Kediler oldukça sığ ve geniş tabak ve mama kaplarını tercih ederler. Bazı uzmanlar kedilerin yüzlerini, yemek için mama kaplarına çok fazla soktuğunda rahatsızlık yaşayabileceklerini söylemişlerdir. Bu da kedilerde Bıyık Yorgunluğu denilen bir rahatsızlık oluşturur.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup