Genel

Hayvanlar İlgi İster

Hayvanlar, insanlar ve diğer canlı varlıklar gibi nefes alan, beslenen, susayan varlıklardır. Bununla birlikte bir de kendilerini net şekilde ifade edemeyen varlıklardırlar.

Hayvanların yaşamı, insanların yaşamından daha farklı olarak şekillenir. Onlar, doğanın en masum varlıkları olmakla birlikte ilgiye muhtaçtırlar. Bakımları, beslenmeleri ve diğer ihtiyaçları ya doğal yollardan kendi başlarına gerçekleştirdikleri eylemlerden oluşur veya evcil hayvan kategorisinde ise sahipleri tarafından karşılanır. Bu yazımızda, evcil hayvan sahiplerinin hassasiyetle üzerinde durmaları gereken bir takım önemli konudan bahsedeceğiz. Hayvanlara nasıl bakım yapılması gerekir, ilgi ve alaka nasıl olmalıdır, yaşamlarına değer nasıl katılır?

kediler

Bir hayvanı insandan ayıran en temel etken düşünememesidir. Akıllı olmaları, düşünebildiklerini göstermez. Bu nedenle onların yerine sahiplerinin düşünmesi gerekiyor. Mesela minik dostunuzun nerede yatması gerektiğini, tuvalet kurallarına riayet etmeleri konusunda düşünce sahibini ilgilendirir. Hayvan ise verilen komutları biraz erken biraz geç öğrenir ve uygulamaya başlar.

Köpekler

Evcil hayvanlar, doğalarından kopartılarak evlerde beslendikleri için bu ismi alırlar. Bunu söylememizdeki maksat bir kötülük yapıldığından söz etmek değildir. Fakat şunu da bilmek gerekiyor ki doğal ortamdan kopartılan bir varlığa, önceki ortamından daha iyi bakılmayacaksa, kopartılmasının bir manası yoktur. Yani kedi maması alırken sıradan veya kalitesiz bir marka tercih edilecekse, kedi bakım ürünleri konusunda hassas davranılmayacaksa doğal hayatından koparmanın bir mantığı da kalmayacaktır. Evcil hayvanlar; iki amaç için beslenirler. Ya korunmak ya da zaman geçirmek için. Her iki neden de hayvanlara gerekli ilgiyi gösterilmesini ihmal etmeyi gerektirmez.

kediler

Köpekler, dağ ve köy şartlarında daha çok korunma amaçlı olarak beslenirler. Yani bir çoban köpeği veya av köpeği gibi… İkisinin de görevleri ve yapmaları gereken işler birbirine yakın olduklarından ayrı sınıflarda değerlendirmeye gerek yoktur. Her ikisi de dışarıda daha fazla zaman geçirirler. Yani şehirde yaşayan evcil hayvanlar gibi sıcak ortamlarda kalan varlıklar değiller bunlar. Dolayısıyla çoban köpeği veya av köpeği için bakım yaparken, beslenme programı ayarlanırken şartlarına göre ayarlanması gerekiyor. Doğada yaşayan köpekler için köpek maması tercihi yaparken yine şehir köpekleri için yapılan tercihten daha farklı olarak yapılır. Başında da dediğimiz gibi dağ ortamında yaşayan hayvanlar, şehirdekilerine göre daha zor şartlar altında olan hayvanlardır. Haliyle beslenmelerinden bakımlarına kadar her şeyleri diğerlerine göre daha farklı olmak zorundadır.

Köpekler

Evcil hayvan beslenmesi hakkında daha önceki yazılarımızı gözden geçirerek hangi hayvana nasıl davranılması gerektiği konusunda, kedi maması seçiminde bilinmesi gerekenler hakkında, köpek bakımı ve köpek bakım ürünleri seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda yeteri kadar bilgilere yer verdik. Zaman zaman yenilenen bilgilerle sizlere daha farklı bakım yöntemleri hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup