Genel

Kış geldi, sokak hayvanlarını unutmayalım!

Sokak hayvanları, sıcak havalarda özgürce oynarlar, yiyeceklerini rahatlıkla toplarlar ama kış ayları geldiğinde onlar için de zor zamanlar başlar…

Hayvanlar, yeryüzünün en masum varlıklarıdır, kendi usullerince dertlerini dile getirmeye çalışırlar, barınabilecek yer bulduklarında sevinirler, yiyecek bir şeyler bulduklarında dünyanın en şanslı varlıkları olarak kendilerini hissederler. Yaz aylarında veya sıcak havalarda sokak hayvanları daha iyi beslenirler. Yardımsever insanların sokak başlarına bıraktıkları mamalar, artık yemekler vs. tüm bunlar sayesinde hayatta kalmayı daha kolay bir şekilde başarırlar. Ama kış aylarının soğuk günleri yaklaştıkça onlar da tedirgin olmaya başladılar ve yardımsever insanlardan daha fazla yardım bekliyorlar.

Kış geldi, sokak hayvanlarını unutmayalım!

Sokak hayvanlarına kış aylarında yardım etmek

Masum ve bir o kadar sevimli olan hayvanlar, kış aylarını zorlu şartlar altında geçirirler. Hayvanları sevenler iyi yardım ederler de bir de hayvanlara karşı ilgisi olmayan hatta sevmeyen insanlar var ve bunlar hayvanların yaşam alanlarını daraltırlar bu durumda iş, hayvan severlere düşüyor. Mesela evden çıkarken binanızın uygun bir çıkış noktasına köpek maması veya kediler için kedi maması bırakabilirsiniz imkânınız var ise barınak yaptırmanız ve kış aylarında hayvancağızların soğukta üşümelerini engelleyebilirsiniz.

Kış geldi, sokak hayvanlarını unutmayalım!

Kış aylarında daha fazla enerjiye ihtiyaçları var

Yaz aylarının sıcak günlerinde sokak hayvanlarının besin bulmaları daha kolaydır ve aç kalmaları neredeyse görülmez ama kış ayları böyle değil ve havaların soğuk etkisinden dolayı daha fazla besine ihtiyaç duyar sokak hayvanları. Duyarlı insanlar, belediyelerin desteklerini ve kendi ellerinden gelen yardımı yaparak hayvanların üşümemesi ve aç kalmaması için gayret ederler. Aslında her insanın hayvanlara karşı hassas davranması gerekiyor, bir insanlık görevi olarak köpek veya kedilerin sokakta aç kalmalarına rıza gösterilmemesi, barınak bulmaları konusunda yardımcı olmaları gerekiyor.

Kış geldi, sokak hayvanlarını unutmayalım!

Sokak hayvanları için destek

Belediyelerin veterinerlik bölümleri aktif olarak hizmet vermektedir, yolda karşılaştığınız ve zor şartlar altında yaşadığını sezdiğiniz hayvanları belediyelere bildirmeniz insanlık görevi olarak bilincinize kazımanız gerekiyor, her insanın duyarlı olması gereken konulardan biri olan sokak hayvanlarına gerekli önemi göstererek bir katkıda da siz bulunun…

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup