Köpek

Köpekler Soğuk Su İçebilir Mi?

Yaza girmeden sıcak havalar bastırmaya başladı. Sıcak havalardan insanların etkilendiği gibi köpekler de etkilenmektedir. Bu durumda bazı köpek sahipleri, köpeğinin rahat etmesi ve biraz da olsa serinlemesi için soğuk su vermeyi tercih edebiliyor. Bu durum köpeklerde geçici bir rahatlama yaratsa bile ilerleyen zamanlarda sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Köpekler Doğada Soğuk Su İçmez

köpekler soğuk su içebilir mi

Köpekler en çok beslenen evcil hayvanlardan bir tanesidir ve köpeklerin sağlık duruma dikkat edilmesi çok önemlidir. Köpek beslerken doğadaki köpeklerin nasıl bir hayat sürdüklerini göz önünde bulundurarak bunlara uygun şekilde bir yol izlemeliyiz. Köpekler, yaz yaşanan bölgelerde dışarıda herhangi bir soğuk su bulamayacağı için soğuk su tüketmezler.

Soğuk Su İçen Köpeklerde Kusma

Köpeklerde kusma pek fazla görülen bir durum değildir. Bazı durumlarda soğuk su içen hayvanlarda kusma görülebilir. Köpekler soğuk suya alışkın olmadıklarından dolayı hızlı bir şekilde soğuk su içmesiyle beraber kusabilir.

Soğuk Su İçen Köpeklerde Mide Üşütmesi

köpekler soğuk su içebilir mi

Soğuk suyun köpeklere karşı oluşturuğu sorunlardan bir tanesi de mide üşütmesidir. Soğuk su köpekler için uygun olmadığından dolayı köpeklerin soğuk su içmesi durumda mideleri üşütebilir.

Soğuk Su İçen Köpeklerde Bademcik Şişmesi

İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de bademcik bulunmaktadır. Bununla beraber tıpkı insanlardaki gibi, soğuk su içen köepklerde bademcik şişmesi görülür. Bademciği şişen bir köpek yutkunurken zorluk çeker. Dolayısıyla yemek yemesi güçleşir ve bu durum genel sağlığını olumsuz yönde etkiler.

Oda Sıcaklığındaki Su

köpekler soğuk su içebilir mi

Görüldüğü üzere köpeklerin soğuk su içmesi durumunda pek çok sağlık sorunu ortaya çıkmaktadır. Her biri oldukça büyük bir sorun olan bu hastalıklarla karşılaşıldığı durumda veterinerinize başvurmalısınız.

Aynı zamanda köpeğiniz için en ideal su oda sıcaklığındaki su olacaktır. Her mevsimde oda sıcaklığında olan suyu tüketmesi gerekir. Köpeğinizin su kabını her zaman taze, temiz ve oda sıcaklığındaki su ile doldurmayı ihmal etmeyin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

köpekler soğuk su içebilir mi

Köpeklerinin vücudunun %60’lık kısmı sudan oluşmaktadır. Salya ürettiklerinde ve idrara çıktıklarında su kaybı yaşanır. Dolayısıyla köpeklerin su dengesini sağlayabilmek için günlük su ihtiyacını karşılaması önemlidir.

Köpeklerin günlük su ihtiyaçları vücutlarıyla, harcadıkları enerjiyle doğrudan orantılıdır. Bu verilerden yola çıkarak köpeğinizin günlük su ihtiyacını hesaplamanız gerekmektedir. Bu hesabı yaparken köpeğinizin her kilosu için 50-60ml kadar su verebilirsiniz.

Köpeklerin tükettikleri suyun taze ve temiz olması da büyük önem taşımaktadır. Günlük olarak su miktarı ayarlanmalı ve sık sık yenilenmelidir. Evde olmadığınız zamanlar için otomatik su dolduran kapları tercih edebilirsiniz.

Köpeklerin Yeteri Kadar Su İçmesi İçin Ne Yapılmalıdır? isimli makalemizi okumanızı da tavsiye ederiz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup