GenelKuşlar

Muhabbet Kuşu Konuşturma Teknikleri

Muhabbet kuşları, eğitildiğinde sıcak ve samimi bir dosta dönüşebilen hayvanlardır. Ancak eğitimi için en büyük ihtiyacınızın zaman ve sabır olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Muhabbet Kuşları Nasıl Konuşturulur?

Evinize yeni aldığınız muhabbet kuşuna konuşma eğitimi vermek istiyorsanız, öncelikle ne kadar zaman ayırabildiğinizi kararlaştırmalı, buna göre eğitime başlamalısınız. Çalışan kişiler, genellikle mesaileri haricinde evde durabildikleri için ancak bu zaman diliminde kuşlarıyla ilgilenebilirler.

Siz işteyken eğer kuşunuzla ilgilenecek biri varsa, eğitim için ideal olan tek bir erkek muhabbet kuşudur. Ancak sizden başka ilgilenecek kimse yoksa bu durumda iki seçenek karşınıza çıkacaktır;

  1. Yanına başka bir kuş daha almak
  2. Kafesinde tek başına kalırken bile canının sıkılmaması için ayna veya değişik aksesuarlar koymanız gerekecektir.

Kafesine Ayna Koymak En Son Seçeneğiniz Olsun

Kafese koyacağınız aksesuarlardan özellikle aynaya çok dikkat etmeniz gerekiyor. Hatta mümkün mertebe ayna kullanmamaya özen gösterin. Kuşunuz zamanla aynadaki yansımasını kendine bir arkadaş olarak algılamaya başlayacak dolayısıyla siz ilgilenmek isteseniz bile kafesinden çıkmak istemeyecektir.

En uygun kafes aksesuarları için buraya tıklayabilirsiniz.

Muhabbet Kuşu Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer muhabbet kuşunuzun kelimeleri tekrar etmesini istiyorsanız öncelikle sabırlı ve özenli olmanız gerekmektedir. Ayrıca şu durumlara dikkat etmelisiniz:

  • Muhabbet kuşunuza konuşma eğitimi verirken, söylemesini istediğiniz kelimeyi sabrederek sürekli tekrarlamanız gerekiyor. Bu durum, kuşun yapısı, cinsiyeti ve cinsine göre farklılık gösterebilir. Sabrınızı buradan itibaren başlatmanız gerekiyor.
  • Kuşlara eğitim verirken, vakit ile ilişkili kelimeler öğretmeniz en güzeli olacaktır. Mesela sabahları “günaydın” diyebilir, yanından ayrılırken “güle güle” diyebilirsiniz. Bu iki kelime de kuşlar için kolay ezberlenen kelimeler oldukları için daha kısa sürede öğreneceklerdir. Tabi bunların yanında komik veya eğlenceli kelimeler de öğretebilirsiniz.
  • Kuşların eşyaları tanıması için tıpkı bir bebeğe konuşmayı öğretiyormuş gibi eşyaları işaret ederken veya elinize alırken ismini söyleyin. (top, balon, zil)
  • Kuşunuzla sadece siz ilgilenmek istemiyorsanız ve öğrenmesi gereken kelimeleri başkalarının da söylemesini istiyorsanız, ev halkını bu konuda uyarmanız en doğrusu olacaktır.
  • Kuşlar, müzik dinlemeyi severler. Özellikle de hırçın kuşları uysallaştırmak için müzik dinletmenizi öneririz. Bu, hem kuşunuzun daha uysal olmasını sağlayacak hem de eğitimde daha dikkatli olmasını sağlayacaktır.
  • Muhabbet kuşları, öğrendikleri yeni kelimeleri söylerken tam olarak telaffuz edemezler ve bunu sessizce söylerler. Bu tip durumlarda kuşunuzun hangi kelimeyi söylemeye çalıştığını tespit etmeye çalışın ve bu kelime üzerinde yoğunlaşmaya çalışın.

Muhabbet Kuşu Konuşturma Teknikleri

  • Muhabbet kuşları içerisinde C-Ç-Ş-P-T-K harfleri bulunan kelimeli çok daha kolay söylemektedir. Örneğin; çapkın, maşuk gibi.
  • Muhabbet kuşuna bir kelime öğretmek istediğinizde o kelimeyi vurgulu, doğru telaffuzlu ve anlaşılır bir şekilde tekrarlayarak söylemeniz gerekmektedir.
  • Gün içerisinde muhabbet kuşunuzla sohbet etmeyi ihmal etmeyin. Ona gösterdiğiniz ilgi karşısında eğitim süresi bir miktar daha kısalacaktır.
  • Genellikle ülkemizde öğretilen kelimeler; aşkım, cici kuş, maşuk, babacık gibi kelimelerdir.

Aslında zor olmayan ancak sabır gerektiren muhabbet kuşuna konuşma eğitimi, zamanla basitleşen bir eğitim haline gelmeye başlayacak ve zaman içerisinde kuşunuzun birden fazla kelimeyi söyleyebildiğini göreceksiniz. Ancak sabırlı olmanın temel şart olduğunu unutmayın.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup