Köpek

Köpeğinizle paylaşabileceğiniz 10 yiyecek

Minik dostlarımız, köpeklerimiz; aile ortamına ısındıktan sonra artık onları kapıdan kovsanız bacadan girerler.

Tabi ki girişin sonunda bahsettiğim “kovma” işi, işin şakasıydı. Minik dostlarımızla her şeyimizi paylaşırız. Öyle ki dertlerimizi de paylaşırız. Ama onlar için daha çok petshop mağazalarından köpek maması almayı tercih ederiz. Bu, işin olması gereken kısmıdır fakat, soframızı da köpeğimizle paylaşabiliriz. Çünkü onlar da bizim yediğimiz bazı yemekleri severler. Hangileri mi? hemen bakalım.

Pirinç

pirinç

Pirinç, sofraların vazgeçilmez menüsüdür. Köpek maması içerisinde de bu tahıl ürünü fazlasıyla bulunur. Tabi bizim yediğimiz biraz farklıdır. Baharat, sarımsak ya da soğan gibi maddeler içerisinde bulunur. Eğer köpeğinizle paylaşmak istiyorsanız, sade pirinç olması gerekiyor.

Tavuk

tavuk

Zengin protein kaynağı tavuk, insanların sofralarında güzel bir yer oluşturur. Köpekler için de böyledir. Ancak pirinçte olduğu gibi tavukta da baharatın olmaması gerekiyor.

Yumurta

Yumurta

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi yumurta, köpeklerin de sevdiği bir yiyecektir. Haşlanmış veya çırpılmış yumurta olması fark etmez fakat hangi türü olursa olsun, tam piştiğinden emin olunmalıdır. Çünkü çiğ yumurta minik dostunuzu hasta edebilir.

Havuç

Havuç

Salatalarda sık kullanılan ve yemeklerde de kendini gösteren az proteinli sebzelerden havuç da köpeğinizle paylaşabileceğiniz yemeklerden biridir. Çiğ veya pişmiş olması fark etmiyor.

Yeşil fasulye

Yeşil fasulye

Köpekler de tıpkı insanlar gibi sebze yiyebilirler. Etçil olmalarına rağmen yeşil fasulye, köpek maması içerisinde bulunabiliyor. Az kalorili olan bu sebzeyi de köpeğinizle paylaşabilirsiniz.

Ahududu / Böğürtlen / Yabanmersini / Çilek

Ahududu / Böğürtlen / Yabanmersini / Çilek

Köpekler meyve yerler mi? Yerler tabi ki. Ahududu, böğürtlen, yabanmersini ve çilek köpeklerin en sevdiği meyve türlerindendir. Özellikle de sindirim sistemlerinin daha iyi çalışması için dondurulmuş olanlarını yazın köpeğinizle paylaşabilirsiniz.

Muz

Muz

Köpeklerin sevdiği meyvelerden biri de muzdur. Muz, sindirim sistemine herhangi bir zarar vermemekle birlikte içerisindeki vitaminler sayesinde köpeklerin daha sağlıklı olmasını sağlayan bir meyvedir.

Çekirdeksiz karpuz

Çekirdeksiz karpuz

“Çekirdeksiz karpuz” dedim ama sanırım böyle bir karpuz yoktur. İyisi mi yaz aylarında karpuzun çekirdeklerini temizledikten sonra minik dostunuzla paylaşın. Bu meyvenin yüzde 95’i su olduğu için yaz aylarında köpeğiniz için iyi bir ödül olacaktır.

Peynir

Peynir

Peynir sevmeyen var mı? Yok sanırım. Köpekler de peyniri çok severler. İçerisinde yüksek oranda protein olan bu kahvaltı menüsü, köpeklerinize oldukça faydalıdır. Ancak günlük tüketim oranına dikkat edilmesi gerekiyor.

Fıstık Ezmesi

Fıstık Ezmesi

Köpeklerin sevdikleri şeylerden biri de fıstık ezmesidir. Tabi içinde fazlasıyla yağ olduğu için buna dikkat etmeniz gerekiyor. Yani azar azar vermeniz daha iyi olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Pitbul rednose cinsi bir köpeğim var, gelişimini desteklemek için haftada bir yumurta ve beyaz peynir veriyorum gerçekten faydalı oluyor. Ama aşırıya kaçmamaya dikkat edin, çünkü her şeyin fazlası gibi proteininde fazlası zarardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup