Kedi

Savannah (Serval) Kedisinin Dikkat Çekici 10 Özelliği ve Bakım Önerileri

Savannah (Serval) cinsi kediler, 1986 yılında Afrika kıtasında üretilen dünyanın en popüler kedi cinslerinden bir tanesidir. Bu kedilerin dikkat çekici görünümleri, uysal, nazik ve oyuncu yapıları, onların en çok sevilen kedi türlerinden olmasını sağlamaktadır.

Savannah kedilerinin birçok kedi cinsinin aksine kalıtsal bir hastalığı bulunmamaktadır. Hatta öyle ki, en sağlıklı kedi cinslerinden biri olduğu bilinir. Sahibiyle oyun oynamayı çok seven bu kediler, yabancılara karşı ilk başlarda temkinli davranıyor olsalar da çabucak alışabilir ve sosyalleşebilirler.

Savannah (Serval) Kedisi Hakkında En Dikkat Çeken 10 Özellik

  1. Savannah cinsi kediler, özellikle de son zamanlarda Türkiye’de oldukça popüler bir hale geldi. Hatta öyle ki, şuanda günümüzde en bilinen kedi türleri arasında yer almaktadır.
  2. Bu kedilerin çocuklarla olan iletişimi çok güzeldir ve birlikte uyum içerisinde yaşayabilirler. Bu nedenle çocuklu aileler için en ideal kedi türlerindendir.
  3. Bu kedilerin en belirgin özelliklerinden bir tanesi de sakin ve uyumlu bir yapıya sahip olmalarıdır.
  4. En uysal kedi türlerinden biri olan Savannah kedileri, sahibiyle oyun oynamayı çok sever fakat sahibi oynamazsa o tek başına herhangi bir top ya da farklı bir şeyle uzun süre oynayabilir.
  5. Yabancılara karşı temkinli, mesafeli ve utangaç bir yapıda gözükmesine rağmen kolaylıkla kaynaşabilir ve sosyalleşebilirler.
  6. Savannah (Serval) cinsi kediler, sevimli ve oyuncu yapıları sayesinde kendini kısa sürede kolaylıkla sevdirebilen bir yapıya sahiptirler.
  7. Oldukça sevimli ve duygusal bir yapıya sahip olan Savannah kedisinin en dikkat çeken özelliklerinden biri de sahibiyle uyumayı çok seviyor olmasıdır.
  8. Bu kedilerin en iyi özelliklerinden biri de tasma takılmasına kolaylıkla alışabiliyor olmalarıdır. Bu özelliği sayesinde sahibi de veterinere giderken ya da bir geziye çıktığında kafesle taşımak yerine tasmayla gezdirebildiği için oldukça rahat eder.
  9. Savannah cinsi kediler, çok meraklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kedinizi evin her yerini karıştırırken görürseniz çok şaşırmamasınız çünkü bu durum Savannah kedileri için oldukça olası bir durumdur.
  10. Bu kediler, her şeyi karıştırmayı sevdiği gibi sahibinin özel eşyalarını da karıştırabileceği için Savannah cinsi kedi sahibiyseniz değerli eşyalarınızı ortada bırakmamanız çok daha iyi olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Kediler İnsanlarla Konuşur mu?

Savannah Kedisi Tarihi ve Kökeni

Savannah Kedisi Tarihi ve Kökeni

Savannah cinsi kediler, 1986 yılında, Afrika kıtasında üretilen bir kedi cinsidir. Bu nedenle üretilen en yeni kedi cinslerinden biri olarak bilinmektedir. Görünüş itibariyle oldukça dikkat çeken bir tür olan Savannahların popülerliği kısa bir zaman içerisinde Avrupa ve Amerika kıtasına kadar ulaştı. Çok kısa bir geçmişe sahip olan Savannah cinsi kediler, günümüzde dünyanın en popüler kedi ırkları arasında yer almaktadır.

Savannah Kedisi Karakter Tablosu

Çocuklarla Arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟🌟
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟🌟🌟🌟
Bakım İhtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟🌟

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Stres Yaratacak 7 Belirgin Etken

Savannah Kedisinin Çocuklarla ve Yabancılarla İletişimi

Savannah Kedisinin Çocuklarla ve Yabancılarla İletişimi

Savannah cinsi kediler, çocuklarla oldukça iyi bir şekilde iletişim kurabilir ve bir arada uyum içerisinde yaşayabilirler. Bu nedenle çocuklu aileler için de en ideal kedi türlerinden bir tanesidir. Bunun yanı sıra bu kediler, bulunduğu ortama yabancı kişiler girdiğinde temkinli, mesafeli ve utangaç bir tutum sergileyebilirler. Fakat herhangi bir tehlike hissetmedikleri ve onlara alıştıkları durumda kolaylıkla sosyalleşebilir ve anlaşabilirler. Bu kedilerin yabancı insanlara kendini sevdirmeye başlaması göz açıp kapayıncaya kadar gerçekleşebilir.

Savannah (Serval) Kedisi Kişilik Özellikleri

Oldukça uysal ve sakin bir yapıya sahip olan Savannah (Serval) kedileri, oyun oynamayı ve sahibiyle birlikte uyumayı çok severler. Yabancılara karşı ilk başlarda mesafeli bir tavır sergileyen bu kediler, onlara alışmaya başladıklarında çok kolay bir şekilde anlaşabilir ve sosyalleşebilirler. Meraklı yapısı nedeniyle her şeyi karıştırmayı severler. Oldukça enerjik ve sevimli bir kişiliğe sahip olan Savannah kedileri, bu özelliklerini genellikle yaramazlık için değil oyun oynamak için kullanmayı tercih ederler. Özellikle de daha önce tanımadığı yeni insanlarla aynı ortama girdiklerinde utangaç bir şekilde hareket ediyor olsa da zamanla bu duyguyu üzerinden atar ve kolaylıkla sosyalleşebilir. Nazik ve sakin yapısı nedeniyle kendini çok çabuk sevdirebilme özelliğine sahip bir kedi türüdür.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Zeka Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Kedi Oyuncağı

Savannah Kedisi Fiziksel Özellikleri

Savannah Kedisi Fiziksel Özellikleri

Yakın bir geçmişe sahip olan Savannah cinsi kediler, oldukça ilgi çekici bir görünüme sahiplerdir. Orta boy kedi sınıfında olan bu patili dostlarımız, uzun ve atletik bir yapıya sahip olmaları nedeniyle zıplama konusunda oldukça iyilerdir.

Boy (erkek): 62 – 63 cm
Boy (dişi): 56 – 57 cm
Ağırlık (dişi): 12 – 13 kg
Ağırlık (erkek): 18 kiloya kadar ulaşabilir
Göz rengi: Siyah ya da kahverengi
Vücut yapısı: Orta uzunlukta ve güçlü
Kürk yapısı: Kalın ve dirençli
Uyku süresi: 12 -13 saat

Savannah Kedisi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Savannah cinsi kediler, kısa ve orta uzunlukta bir tüy yapısına sahiplerdir. Bu kedilerde çok sık tüy dökülmeleri görülmemektedir. Fakat bu dökülmeleri mümkün olduğu kadar azaltabilmek için haftada 2 kez tüylerinin taranması ve ölü tüylerin alınması gerekmektedir. Aksi halde kendilerini temizlerken yuttukları tüyler birikebilir ve ciddi sağlık sorunları oluşabilir. Ayrıca Savannah kedisini yıkarken özel olarak üretilen şampuanlar kullanılırsa çok daha faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? En İyi 5 Kedi Tarağı Önerileri

Savannah cinsi kedilerin toz ve kir birikmesi durumunda enfeksiyon gibi rahatsızlıklarla karşılaşmamaları için düzenli olarak kulakları nemli bir bez yardımıyla temizlenmeli ve tırnakları düzenli olarak kesilmelidir. Eğer kedilerin tırnaklarını kesmek hakkında çok fazla bilgili değilseniz bir veterinerden ya da pet kuaföründen yardım almanızı öneririm. Çünkü kedinizin tırnağını keserken etine de zarar vermeniz çok olası bir durumdur.

İlginizi Çekebilir: 6 Adımda Kedi Bakımı: Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Savannah Kedisi Hakkında Beslenme Tavsiyeleri

Savannah Kedisi Hakkında Beslenme Tavsiyeleri

Savannah kedisi bakımı ve beslenmesine özellikle dikkat edilmelidir. Özel olarak üretilen kaliteli kuru mamalar kullanmak yerine ucuz ve kalitesiz mamaları tercih ederseniz kediniz birçok sağlık sorunuyla baş etmek zorunda kalabilir. Özellikle de kalitesiz mamalar, Savannah kedisinde bağırsak sorunlarına yol açabilmektedir. Hatta bu durum bağırsaklarının düğümlenmesine kadar gidebilir. Bunun yanı sıra pişmiş et de bu kediler için zararlıdır ve beslenmesinde tercih edilmemesi gerekir. Ödül maması vereceğiniz zaman ise çiğ bir balık kullanmanız çok daha faydalı ve sağlıklı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Savannah Kedisi Sağlık Sorunları

Savannah Kedisi Sağlık Sorunları

Savannah cinsi kedilerin birçok kedi ırkının aksine herhangi bir kalıtsal hastalığı olduğu görülmemektedir. Fakat bu kedilerin boyutuna göre daha küçük bir karaciğere sahip olması, ilerleyen zamanlarda çeşitli sorunlara yol açabilir. Bunun haricinde beslenmesine ve bakımına özellikle dikkat ederek ve veteriner hekim kontrollerini düzenli yaptırarak sevimli dostunuzun daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra iç ve dış parazit aşıları mutlaka aksatılmamalı ve düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürülmelidir. Bu sayede sevimli dostunuzla çok daha uzun yıllar birlikte yaşayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedi Kusmasının 10 Nedeni

Savannah Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Savannah Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Savannah kedilerinin 20 yıla kadar yaşayabildikleri gözlemlenmiştir.

Savannah Kedisi Tüy Döker mi?

Savannah cinsi kediler kısa ve orta uzunlukta bir tüy yapısına sahip olmakla birlikte çok fazla tüy dökmüyor olmalarıyla bilinirler.

Savannah Nasıl Bir Kedidir?

Savannah kedisi, uysal, sakin, nazik ve oyuncu yapıya sahip olan oldukça popüler bir kedidir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup