Kedi

Kediler İnsanlarla Konuşur mu?

Her hayvanın kendine özgü bir ses yetisi vardır. Örneğin, köpekler “havlıyor”, kediler ise “miyavlıyor”. Ancak bir kedi sahibiyseniz bunun tam olarak doğru olmadığını biliyorsunuz demektir. Çünkü, kedilerin ses aralığı oldukça geniştir. Hatta bazı kediler sanki anlamlı kelimeler söyleyerek sizi şaşırtabilir.

Şüphesiz ki, kediler insanları şaşırtma konusunda oldukça yetenekli canlılardır. Bu nedenle kedilerin insanların ses tonuna benzer şekilde kelime sarf etmesi kahkaha atmanıza yol açabilir.

Peki, kediler gerçekten konuşuyor mu? Yani insan gibi konuşan kedi var mı? Eğer sizde kedinizin kelimeleri nasıl telaffuz ettiğini merak ediyorsanız, sizler için hazırladığımız bu makaleyi okumalısınız!

Kediler İnsanlarla Konuşur mu?

Kediler, beden dili ve koku yoluyla iletişim kurma yeteneğine sahip olsalar da iletişimleri sadece bununla kısıtlı değildir. Bunun yanı sıra çevresine isteklerini, ihtiyaçlarını ve duygusal durumlarını ifade etmek için mırıltılar ve homurtular duyabilirsiniz.

Bu davranış kedilere doğuştan gelen bir özelliktir. Yani pek çok kedi kendisini benzer şekilde ifade etmektedir.

Bir kedi, bir şeye ihtiyaç duymadığı sürece, başka bir kediye neredeyse hiç miyavlamaz. Bu durum anne – yavru kedilerin arasında farklıdır. Anne kediler yaavrularıyla çocuksu bir dil kullanır ve kediler büyüdüğünde bu dilin yerine yetişkin dili yer alır. Dolayısıyla da yetişkin kediler birbirlerine genelde talepte bulunmamaktadır.

Kediler, sahipleriyle tıpkı anneleriyle iletişim kurdukları gibi haberleşmeye çalışır. Çünkü, siz kedinizin fiziksel ve duygusal açıdan güvenliğini sağlayan kişi sizsinizdir. Yavru kediler taleplerini miyavlayarak belirttikleri için size karşı da aynı ifadeyi kullanabilir. Hatta miyavlama sonucunda sürekli olarak istediğine ulaşırsa bu durumu manipüle etmek için de kullanabilir.

İlginizi Çekebilir:Kedinizin Neden Kedi Tüneline İhtiyacı Var? — Nasıl Kullanılır?

Kediler Neden Miyavlar?

Her kedi benzersiz ve taklit edilemez bir şekilde miyavlar ve kedi sahipleri kedilerinin seslerini tanıyabilir. Bu durum kedigillerin ihtiyaç halinde farklı ses türlerini kullanabildikleri ve öğrenebildiklerini ifade eder.

Bir örnek ile açıklamak gerekirse: Kediniz belirli bir ses tonunda miyavladığında acıktığını düşünüp, mama verirseniz, bu tonda miyavlama sesini daha sık duyarsınız. Kediler yüksekten alçağa doğru değişken sesler üretebildikleri için farklı tonlarda miyavlayarak taleplerini ifade etmek isterler. Ayrıca bu taleplerine ulaşana kadar sesi süresiz bir şekilde uzatabilirler.

Sizin yapmanız gereken şey ise kedinizin çıkarttığı değişik ses tonlarını incelemeniz ve taleplerini anlamaya çalışmanızdır. Bu süreç hem kediniz için hem de sizin için biraz zor olabilir, ancak zamanla aranızdaki iletişimin güçleneceğinden emin olabilirsiniz.

Her kedi yukarıda belirttiğimiz üzere konuşkan olmayabilir. Bilindiği üzere dünya üzerinde yüzlerce farklı kedi cinsi bulunmaktadır. Bunların arasında özellikle konuşkan olan ve her türlü sesi yaymaya yatkın olan ırklar da yer almaktadır.

Bütün kediler konuşur mu sorusuna cevap vermek kolay değildir, ancak genelleme yapmak gerekirse aktif, sevecen ve sahibine bağımlı kedilerin çoğu konuşkandır. Örneğin, Siyam Kedileri sahipleriyle iletişim içerisinde olmak için en çok uğraş gösteren ırklardan bir tanesidir. Aksine, daha bağımsız olma eğiliminde olan kediler genellikle çok miyavlamaz veya çeşitli sesler yaymaz.

Bu durumu sadece genetik özellikle üzerinden düşünmek de doğru değildir. Ayrıca, yavruluk dönemindeki yetiştirilme tarzı da önemlidir. Örneğin, yavruluk döneminde sosyalleştirilmiş olan kediler daha konuşkandır.

İlginizi Çekebilir:Kedilerin Zeka Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Kedi Oyuncağı

Kediler Sahiplerinden Ne İster?

Gördüğünüz gibi tek bir kedi dili sözlüğü yok. Şimdi, kedinizi tanıyorsanız, sizinle nasıl iletişim kurduğunu ve size her zaman neyi ifade etmek istediğini anlamak sizin için kolay olacaktır . Öyleyse, kedinizin sizinle iletişim kurduğunda ne isteyebileceğini görelim:

  • Mama ve Su: Eğer kediniz acıkmışsa ve mama kabı boşsa, mama bekliyor olma ihtimali çok yüksektir.
  • Sevgi: Kediniz yalnızsa ve sevilmek istiyorsa yanınıza gelerek size sürtünebilir.
  • Kapıyı Aç: Kedinizin evin içerisinde dolaşmayı sevdiğini sizde biliyorsanız. Eğer kapısı kapalıysa ve özgür bir şekilde dolaşamıyorsa kapının etrafında dolanarak size mesaj vermek isteyebilir.
  • Hoşgeldin Karşılaması: Tüm gün dışarıdaysanız ve kediniz sizi özlediyse kapının önünde sizi bekliyor demektir.

Eğer sizin de kediniz konuşuyorsa, kullandığı kelimeleri ve nasıl anlaştığınızı yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Başka bir içeriğimiz de görüşmek üzere…

Sık Sorulan Sorular

Kedi Ne Demek İster?

kediler, sadece kendi ihtiyaçlarında ve duygularını ifade etmek için vücut dili kullanır.

Kediler Işıktan Rahatsız Olur mu?

Kediler ışıktan ciddi anlamla rahatsızlık duyar.

Kediler Neden Kabarır?

Kediniz, tüylerini kabarttıysa bu onun korktuğu anlamına gelebilir.

Kediler Sahibinin Kokusunu Tanır mı?

Kedilerin yüksek düzeyde koku alabilme kabiliyeti vardır. Bu sayede kokusundan sahiplerini tanır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup